Thalgonis Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca (edytowane) 7 godzin temu, meser262 napisał: Znów chwilę trwało - ale "lepiej później niż wcale". Kolega "Thalgonis" początkowo planował wykonanie tego modelu (tak myślę) zgodnie z oryginałem z czasów wojny. Instrukcja miała takie malowanie jakie chciał wykonać w swoim zestawie. Dopiero po moim wpisie że jednak takowego nie da się zrobić z tego modelu postanowił - zresztą zupełnie słusznie - oznaczyć go jako SF. Takowe oznaczenie w dziale warsztatowym o broni pancernej oznacza - NIE WZORUJ SIĘ NA NIM jeśli chcesz odwzorować ten konkretnie pojazd z czasów wojny. Zapobiega to wprowadzaniu innych w błąd. Moim zdaniem jest to słuszne podejście do tego tematu. Bardzo często widzę że jeden modelarz drugiemu pokazuje fotkę modelu tego czy innego , aby pokazać jak powinno to wyglądać/być zrobione. Nie pokazuje fotki oryginału - tylko model. Najczęściej wygląd tego modelu (jego detali) z wyglądem oryginału nie ma nic wspólnego. Całość mojego wpisu dotyczy części merytorycznej i tylko takiej. Muzea też nie gwarantują dobrego odwzorowania danego pojazdu. Przykład za dużych elementów ? To Twoje modele i Twoje wykonanie. Nikt nie jest idealny i nie musi być taki jak inni. Popatrzmy na to z drugiej strony - nie podoba Ci się nie oglądaj. Rób swoje i nie przejmuj się . Jadu i złośliwości mamy w życiu na co dzień dosyć - tu w modelarstwie tego nam nie potrzeba. Pozdrawiam Krzysztof Ale uchwyty i tak mógł poprawić bo wyglądają MEGA słabo. Są za grube i krzywo ułożone. Rozumiem niezgodność historyczną, ale niechlujstwo już nie ma nic wspólnego z historią. No ale to JEGO model..... Edytowane 27 Marca przez patrykd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca JEGO model JEGO racja 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Mam pytanie techniczne. Jak wykonales ten chmurkowy obrys kolorów. Na moim modelu mam podobny efekt tylko ze z ostrym przejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Wszystko co maluję robię z ręki, nie używam szablonòw, dlatego nie zawsze wychodzi jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia Podoba mi się. Cętki malowałeś ręcznie czy stosowałeś jakieś maski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia 10 minut temu, Markuz napisał: Podoba mi się. Cętki malowałeś ręcznie czy stosowałeś jakieś maski? Dziękuję Ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia Share Napisano 8 Kwietnia No niczego sobie. Podoba się. N to co? Kierunek Wrocław? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Kwietnia Autor Share Napisano 8 Kwietnia 18 minut temu, Endrju napisał: No niczego sobie. Podoba się. N to co? Kierunek Wrocław? Danks Andrzeju, ale już nie zdążę na Wro Bo to jeszcze nie koniec przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia A wybierasz się do Wrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi