Jump to content

Co najlepiej na początek??

Deco
 Share

Recommended Posts

Mimo że jestem zatwardziałym sklejaczem modeli lotnichych!Ale chce popełnic kilka modeli pancerki co polecacie na początek taniego i łatwego w montażu???

No to polecam tego pzIV- naprawde fajny efektowny i prosty model- obeszło sie u mnie bez szpachli nawet nadlewek specjalnie nie było

W miare proste i przyjemne były też panthera i stuG III tamiyi, choć cena nieco większa niż za pzIV. Z italieri generalnie moge jeszcze polecić Autoblinde Ab 41. Jeżeli zdecydujesz sie na coś innego to pytaj bo zarówno z Italierką, jak i z Tamiyką trzeba bardzo uważć. Z tego co sie orientuje modele Zvezdy i Trumpetera są bardzo dobre i tanie. Myśle że taki KW2 Trumpcia pasowałbt Ci (opieram sie tylko na artykuje pana A Żaka z Super Modsel więc moge sie mylić). Nie polecam PzII i Lee z tamiy- straszne słabe są.

Najlepiej jak cos soiebie upatrzysz to zapytaj, tu jest wielu lepszych modelarzy, którzy doradzą Ci owiele lepiej niż ja ;)

pozdr

No to polecam tego pzIV- naprawde fajny efektowny i prosty model- obeszło sie u mnie bez szpachli nawet nadlewek specjalnie nie było

W miare proste i przyjemne były też panthera i stuG III tamiyi, choć cena nieco większa niż za pzIV. Z italieri generalnie moge jeszcze polecić Autoblinde Ab 41. Jeżeli zdecydujesz sie na coś innego to pytaj bo zarówno z Italierką, jak i z Tamiyką trzeba bardzo uważć. Z tego co sie orientuje modele Zvezdy i Trumpetera są bardzo dobre i tanie. Myśle że taki KW2 Trumpcia pasowałbt Ci (opieram sie tylko na artykuje pana A Żaka z Super Modsel więc moge sie mylić). Nie polecam PzII i Lee z tamiy- straszne słabe są.

Najlepiej jak cos soiebie upatrzysz to zapytaj, tu jest wielu lepszych modelarzy, którzy doradzą Ci owiele lepiej niż ja ;)

pozdr

A ile to KW2 moze kosztować???

Widziałem ten model relacje zniego i mi się spodobał!

A jakieś niemca planuje tygryska,panterke i jakies hanomaga czy jak tam to sie nazywa!na ruskich mam chęć i na coś "hamerykańskiego".

a KW-2 sie kupi.

Witam wszystkich.

Z Hanomagami to jest jeden problem - a przynajmniej Ausf. D - zarówno AFV jak i Dragon ma zwichrowane łączenie góra - dół. U Dragona trzeba piłować firewall i obniżyć nieco dolną część kadłuba, a także pobawić się nieco z bocznymi zasobnikami. U AFV - górna część kadłuba jest o około 1mm za krótka - trzeba się bawic z tylną płytą.

Na początek - Italerka robi bardzo fajnego Tygrysa - przy cenie około 60 zł warto go kupić. Panthery, Tygrysy, Elefant i StuG IV w pudełkach Zvezdy to właśnie Italerka.

No spodobało mi się coś takiego :

Dragon Models 1/72 Sd. Kfz. 251/7 Ausf.C

1/72 Tiger 1 Mid Production w/Zimmerit

To tak z niemców a inne pojazdy to jakeiś ruskie(radzieckie,hamerykanskie czy brytyjskie!

A, 1:72...to nie mam pojęcia Wiem, że trzeba uważać na T-34 z Dragona - tylko nie wiem na którego.

Hanomagi Dragona w 1:72 są podobno całkiem niezłe - z tym, że imho Ausf. D jest ładniejszy - a powinien mieć kalki do "Starówki".

Witam!

Jesli jednak zdecydowalbys sie na cos wiekszego (czytaj 1/35 ) i brzydkiego to tanie i calkiem przyjazne sa modele niemieckiej pancerki z Academy... Co prawda szal to to moze nie jest ale na start to chyba sie nadaja No a poza tym jakis czas temu widzialem Pz IV i StuG IV na polkach w jednym z marketow wiec z dostepnoscia tez raczej problemow nie ma

Dominik, jak chcesz mieć odskocznię to zrób coś ciekawego, czli coś innego niż robią wszyscy. A wszycy kochają szkopów. Może zrób coś powojennego?

A czemu nie!!porozglądam sie za czymś ciekawym!

A czemu nie!!porozglądam sie za czymś ciekawym!

Merkava III - Revell wypuścił jakiś czas temu ładny modelik w skali 1/72. Mój czeka na odpowiednią chwilę. Zawsze podobał mi się ten czołg, z jednego powodu - wieża przypomina mi sylwetką Sokoła Milenium, czyli słynny transportowiec Hana Solo, prawdopodobnie naszybszy kawał złomu w tamtej odległej Galaktyce ...

witam

Niemiecka pancerka to takie moje zboczenie

Merkava owszem ładna.... Gulus... mój nauczyciel w/f i techniki też jest fanem star wars... i nawet jak rysunki techniczne malowaliśmy, to wszystko były statki kosmiczne....

pozdr