Deco Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Mimo że jestem zatwardziałym sklejaczem modeli lotnichych!Ale chce popełnic kilka modeli pancerki co polecacie na początek taniego i łatwego w montażu??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Pz IV ausf F1/F2 z italieri, albo np. Panthere czy jakiegoś innego średniaka z Tamiyi. To oczywiście w skali 1/35 na 1/72 sie nie znam :p pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted August 25, 2006 Author Share Posted August 25, 2006 Skala dowolna . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 No to polecam tego pzIV- naprawde fajny efektowny i prosty model- obeszło sie u mnie bez szpachli nawet nadlewek specjalnie nie było W miare proste i przyjemne były też panthera i stuG III tamiyi, choć cena nieco większa niż za pzIV. Z italieri generalnie moge jeszcze polecić Autoblinde Ab 41. Jeżeli zdecydujesz sie na coś innego to pytaj bo zarówno z Italierką, jak i z Tamiyką trzeba bardzo uważć. Z tego co sie orientuje modele Zvezdy i Trumpetera są bardzo dobre i tanie. Myśle że taki KW2 Trumpcia pasowałbt Ci (opieram sie tylko na artykuje pana A Żaka z Super Modsel więc moge sie mylić). Nie polecam PzII i Lee z tamiy- straszne słabe są. Najlepiej jak cos soiebie upatrzysz to zapytaj, tu jest wielu lepszych modelarzy, którzy doradzą Ci owiele lepiej niż ja ;) pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted August 25, 2006 Author Share Posted August 25, 2006 No to polecam tego pzIV- naprawde fajny efektowny i prosty model- obeszło sie u mnie bez szpachli nawet nadlewek specjalnie nie było W miare proste i przyjemne były też panthera i stuG III tamiyi, choć cena nieco większa niż za pzIV. Z italieri generalnie moge jeszcze polecić Autoblinde Ab 41. Jeżeli zdecydujesz sie na coś innego to pytaj bo zarówno z Italierką, jak i z Tamiyką trzeba bardzo uważć. Z tego co sie orientuje modele Zvezdy i Trumpetera są bardzo dobre i tanie. Myśle że taki KW2 Trumpcia pasowałbt Ci (opieram sie tylko na artykuje pana A Żaka z Super Modsel więc moge sie mylić). Nie polecam PzII i Lee z tamiy- straszne słabe są. Najlepiej jak cos soiebie upatrzysz to zapytaj, tu jest wielu lepszych modelarzy, którzy doradzą Ci owiele lepiej niż ja ;) pozdr A ile to KW2 moze kosztować??? Widziałem ten model relacje zniego i mi się spodobał! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 A ile to KW2 moze kosztować??? Leniuszek ... Nie powinien kosztować więcej niż 63 zł (tyle kosztuje w jednym z najdroższych sklepów modelarskich internetowych). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Pooglądaj na allegro, i w sklepach on line ;-) Podobno stosynek cena/wielkość jest bardzo korzystny. Myśle żę za 60 złotych dostaniesz pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Patison Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Z ciekawych modeli: KW-2 Trumpeter, M-925 Italeri, LAV-25 Trumpeter, T-55A Italeri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 ciekawych czyt. "nie niemieckich" Przynajmniej u pana patisona pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Patison Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Zgadza się, niemce nie są ciekawe, wszyscy je robią, wszędzie ich pełno, i na dodatek są brzydkie jak noc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 No cóż... można bronić takiego stanowiska Choć ja jak już Ci mówiłem, jestem w nich zakochany pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted August 26, 2006 Author Share Posted August 26, 2006 A jakieś niemca planuje tygryska,panterke i jakies hanomaga czy jak tam to sie nazywa!na ruskich mam chęć i na coś "hamerykańskiego". a KW-2 sie kupi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonak Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 Witam wszystkich. Z Hanomagami to jest jeden problem - a przynajmniej Ausf. D - zarówno AFV jak i Dragon ma zwichrowane łączenie góra - dół. U Dragona trzeba piłować firewall i obniżyć nieco dolną część kadłuba, a także pobawić się nieco z bocznymi zasobnikami. U AFV - górna część kadłuba jest o około 1mm za krótka - trzeba się bawic z tylną płytą. Na początek - Italerka robi bardzo fajnego Tygrysa - przy cenie około 60 zł warto go kupić. Panthery, Tygrysy, Elefant i StuG IV w pudełkach Zvezdy to właśnie Italerka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted August 26, 2006 Author Share Posted August 26, 2006 No spodobało mi się coś takiego : Dragon Models 1/72 Sd. Kfz. 251/7 Ausf.C 1/72 Tiger 1 Mid Production w/Zimmerit To tak z niemców a inne pojazdy to jakeiś ruskie(radzieckie,hamerykanskie czy brytyjskie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonak Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 A, 1:72...to nie mam pojęcia Wiem, że trzeba uważać na T-34 z Dragona - tylko nie wiem na którego. Hanomagi Dragona w 1:72 są podobno całkiem niezłe - z tym, że imho Ausf. D jest ładniejszy - a powinien mieć kalki do "Starówki". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz G. Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 Witam! Jesli jednak zdecydowalbys sie na cos wiekszego (czytaj 1/35 ) i brzydkiego to tanie i calkiem przyjazne sa modele niemieckiej pancerki z Academy... Co prawda szal to to moze nie jest ale na start to chyba sie nadaja No a poza tym jakis czas temu widzialem Pz IV i StuG IV na polkach w jednym z marketow wiec z dostepnoscia tez raczej problemow nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 W/G mnie panzer IV H z academy sie nada na początek. I ja równiez namawiam na 1/35 pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted August 26, 2006 Author Share Posted August 26, 2006 Zamieram poeksperymentowac z pancerką w róznych skalch a niemiecka pancerka nie jest taka zła! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 Niemieckja pancerka jest najlepsza 8) pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dormitor Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Dominik, jak chcesz mieć odskocznię to zrób coś ciekawego, czli coś innego niż robią wszyscy. A wszycy kochają szkopów. Może zrób coś powojennego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted August 30, 2006 Author Share Posted August 30, 2006 Dominik, jak chcesz mieć odskocznię to zrób coś ciekawego, czli coś innego niż robią wszyscy. A wszycy kochają szkopów. Może zrób coś powojennego? A czemu nie!!porozglądam sie za czymś ciekawym! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 A czemu nie!!porozglądam sie za czymś ciekawym! Merkava III - Revell wypuścił jakiś czas temu ładny modelik w skali 1/72. Mój czeka na odpowiednią chwilę. Zawsze podobał mi się ten czołg, z jednego powodu - wieża przypomina mi sylwetką Sokoła Milenium, czyli słynny transportowiec Hana Solo, prawdopodobnie naszybszy kawał złomu w tamtej odległej Galaktyce ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcintosh Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Merkava III - Revell wypuścił jakiś czas temu ładny modelik w skali 1/72. Nie czytasz uwaznie... Niemieckja pancerka jest najlepsza 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 Ech, widocznie uwaga ma wybiórcza jest. Ale Merkava jest niebrzydka Model wykonany przez Михаилa Эпштейнa fortka ze strony www.smallafv.nn.ru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 30, 2006 Share Posted August 30, 2006 witam Niemiecka pancerka to takie moje zboczenie Merkava owszem ładna.... Gulus... mój nauczyciel w/f i techniki też jest fanem star wars... i nawet jak rysunki techniczne malowaliśmy, to wszystko były statki kosmiczne.... pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts