Deco Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Mimo że jestem zatwardziałym sklejaczem modeli lotnichych!Ale chce popełnic kilka modeli pancerki co polecacie na początek taniego i łatwego w montażu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Pz IV ausf F1/F2 z italieri, albo np. Panthere czy jakiegoś innego średniaka z Tamiyi. To oczywiście w skali 1/35 na 1/72 sie nie znam :p pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Skala dowolna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 No to polecam tego pzIV- naprawde fajny efektowny i prosty model- obeszło sie u mnie bez szpachli nawet nadlewek specjalnie nie było W miare proste i przyjemne były też panthera i stuG III tamiyi, choć cena nieco większa niż za pzIV. Z italieri generalnie moge jeszcze polecić Autoblinde Ab 41. Jeżeli zdecydujesz sie na coś innego to pytaj bo zarówno z Italierką, jak i z Tamiyką trzeba bardzo uważć. Z tego co sie orientuje modele Zvezdy i Trumpetera są bardzo dobre i tanie. Myśle że taki KW2 Trumpcia pasowałbt Ci (opieram sie tylko na artykuje pana A Żaka z Super Modsel więc moge sie mylić). Nie polecam PzII i Lee z tamiy- straszne słabe są. Najlepiej jak cos soiebie upatrzysz to zapytaj, tu jest wielu lepszych modelarzy, którzy doradzą Ci owiele lepiej niż ja ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2006 No to polecam tego pzIV- naprawde fajny efektowny i prosty model- obeszło sie u mnie bez szpachli nawet nadlewek specjalnie nie było W miare proste i przyjemne były też panthera i stuG III tamiyi, choć cena nieco większa niż za pzIV. Z italieri generalnie moge jeszcze polecić Autoblinde Ab 41. Jeżeli zdecydujesz sie na coś innego to pytaj bo zarówno z Italierką, jak i z Tamiyką trzeba bardzo uważć. Z tego co sie orientuje modele Zvezdy i Trumpetera są bardzo dobre i tanie. Myśle że taki KW2 Trumpcia pasowałbt Ci (opieram sie tylko na artykuje pana A Żaka z Super Modsel więc moge sie mylić). Nie polecam PzII i Lee z tamiy- straszne słabe są. Najlepiej jak cos soiebie upatrzysz to zapytaj, tu jest wielu lepszych modelarzy, którzy doradzą Ci owiele lepiej niż ja ;) pozdr A ile to KW2 moze kosztować??? Widziałem ten model relacje zniego i mi się spodobał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 A ile to KW2 moze kosztować??? Leniuszek ... Nie powinien kosztować więcej niż 63 zł (tyle kosztuje w jednym z najdroższych sklepów modelarskich internetowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Pooglądaj na allegro, i w sklepach on line ;-) Podobno stosynek cena/wielkość jest bardzo korzystny. Myśle żę za 60 złotych dostaniesz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Z ciekawych modeli: KW-2 Trumpeter, M-925 Italeri, LAV-25 Trumpeter, T-55A Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 ciekawych czyt. "nie niemieckich" Przynajmniej u pana patisona pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Zgadza się, niemce nie są ciekawe, wszyscy je robią, wszędzie ich pełno, i na dodatek są brzydkie jak noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 No cóż... można bronić takiego stanowiska Choć ja jak już Ci mówiłem, jestem w nich zakochany pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 A jakieś niemca planuje tygryska,panterke i jakies hanomaga czy jak tam to sie nazywa!na ruskich mam chęć i na coś "hamerykańskiego". a KW-2 sie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam wszystkich. Z Hanomagami to jest jeden problem - a przynajmniej Ausf. D - zarówno AFV jak i Dragon ma zwichrowane łączenie góra - dół. U Dragona trzeba piłować firewall i obniżyć nieco dolną część kadłuba, a także pobawić się nieco z bocznymi zasobnikami. U AFV - górna część kadłuba jest o około 1mm za krótka - trzeba się bawic z tylną płytą. Na początek - Italerka robi bardzo fajnego Tygrysa - przy cenie około 60 zł warto go kupić. Panthery, Tygrysy, Elefant i StuG IV w pudełkach Zvezdy to właśnie Italerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 No spodobało mi się coś takiego : Dragon Models 1/72 Sd. Kfz. 251/7 Ausf.C 1/72 Tiger 1 Mid Production w/Zimmerit To tak z niemców a inne pojazdy to jakeiś ruskie(radzieckie,hamerykanskie czy brytyjskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 A, 1:72...to nie mam pojęcia Wiem, że trzeba uważać na T-34 z Dragona - tylko nie wiem na którego. Hanomagi Dragona w 1:72 są podobno całkiem niezłe - z tym, że imho Ausf. D jest ładniejszy - a powinien mieć kalki do "Starówki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam! Jesli jednak zdecydowalbys sie na cos wiekszego (czytaj 1/35 ) i brzydkiego to tanie i calkiem przyjazne sa modele niemieckiej pancerki z Academy... Co prawda szal to to moze nie jest ale na start to chyba sie nadaja No a poza tym jakis czas temu widzialem Pz IV i StuG IV na polkach w jednym z marketow wiec z dostepnoscia tez raczej problemow nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 W/G mnie panzer IV H z academy sie nada na początek. I ja równiez namawiam na 1/35 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Zamieram poeksperymentowac z pancerką w róznych skalch a niemiecka pancerka nie jest taka zła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Niemieckja pancerka jest najlepsza 8) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Dominik, jak chcesz mieć odskocznię to zrób coś ciekawego, czli coś innego niż robią wszyscy. A wszycy kochają szkopów. Może zrób coś powojennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Dominik, jak chcesz mieć odskocznię to zrób coś ciekawego, czli coś innego niż robią wszyscy. A wszycy kochają szkopów. Może zrób coś powojennego? A czemu nie!!porozglądam sie za czymś ciekawym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 A czemu nie!!porozglądam sie za czymś ciekawym! Merkava III - Revell wypuścił jakiś czas temu ładny modelik w skali 1/72. Mój czeka na odpowiednią chwilę. Zawsze podobał mi się ten czołg, z jednego powodu - wieża przypomina mi sylwetką Sokoła Milenium, czyli słynny transportowiec Hana Solo, prawdopodobnie naszybszy kawał złomu w tamtej odległej Galaktyce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Merkava III - Revell wypuścił jakiś czas temu ładny modelik w skali 1/72. Nie czytasz uwaznie... Niemieckja pancerka jest najlepsza 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 Ech, widocznie uwaga ma wybiórcza jest. Ale Merkava jest niebrzydka Model wykonany przez Михаилa Эпштейнa fortka ze strony www.smallafv.nn.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 30 Sierpnia 2006 Share Napisano 30 Sierpnia 2006 witam Niemiecka pancerka to takie moje zboczenie Merkava owszem ładna.... Gulus... mój nauczyciel w/f i techniki też jest fanem star wars... i nawet jak rysunki techniczne malowaliśmy, to wszystko były statki kosmiczne.... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi