Skocz do zawartości

Daf XF by raben

raben

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego nówka... czyli samochód który stoi w salonie u dealera lub na placu fabrycznym i nie był nigdy jeżdżony więcej niż tylko z hali produkcyjnej na plac. A jeżeli samochód/ciężarówka przejedzie już te parę km to rura jest już zaraz cała czarna od środka. Więc jeżeli masz na myśli że Daf przyjechał od dealera o własnych siłach na bazę to proponowałbym pomalować ta rurę od środka

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Chłopaki dzięki za porady, ale z obejmami nie będę cudował (boje się zepsuć model, choć wiem że by dużo zyskał)

Trzeba próbować jak zawsze tak będziesz podchodził to nigdy się nie weźmiesz za poważne przeróbki. Dzięki takim rzeczom nabierasz doświadczenia.

Pozdr. Krystian

Siemka

A więc tak wydech już pomalowałem, a bak niestety się moczy w DOT3. Niestety powstał jeden zaciek który by wszystko psuł Zrobiłem także przymiarkę kabiny i myślę już coraz bliżej końca

bacc89f059865f07med.jpg

Hmm... jeżeli chodzi Ci o to, że kabina miejscami prześwituje to na żywo tego nie widać jednak na zdjęciach wygląda jak by była różowa (ale to wszystko to moja wina nie użyłem podkładu), a tak poza tym zdaje się jak by na kabinie były takie czarne zmazy a to tylko światło tak pada na zdjęciu.

Jeżeli podkład nie był dawany to farba i tak ładnie zakryła ten kolor plastiku. Ja jak malowałem niebieską naczepę na żółto również bez podkładu to chyba z 6 razy ją malowałem zanim ten kolor zaczął jakoś wyglądać

Dzięki za porady jednak ja już nie będę malował tej kabiny bo teraz to mogę ją tylko zalać, a tak nawiasem to się nauczyłem że warto zainwestować te 11zł w podkład a efekt będzie o niebo lepszy

Mówiliśmy Ci żebyś kład podkład i niestety takie są tego skutki. Przydała by się chociaż jeszcze jedna warstwa białego, ale ok twój model gdzie nie gdzie to nie ładnie wygląda. A na baku od czego zaciek powstał ? Jak malowałeś srebnym ?

Pozdr. Krystian

Jako, że od wpadki z podkładem postanowiłem się was słuchać to postanowiłem pomalować obejmy na baku i niestety taśma maskująca mi lekko przepuściła

Pozdrawiam

Oj raben. Dopóki kabiny jeszcze nie polepiłeś, to rzuć jeszcze te dwie warstwy białego i będzie cacy. Naprawdę posłuchaj tej rady a nie będziesz potem na siebie kolnąć, sam wiem jak pomalowałem jeden model, i dałem podkład, ale tu chodziło o to że dobrze nie pokryła rogów, no i niestety były prześwity. Zresztą zrobisz jak uważasz, ale to że to jest pierwszy (może któryś nie wiem) to nie znaczy że trzeba robić wszystko po najniższej lini oporu. Troszkę więcej cierpliwości i chęci a będzie miodzio