miki29021 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Kolego nówka... czyli samochód który stoi w salonie u dealera lub na placu fabrycznym i nie był nigdy jeżdżony więcej niż tylko z hali produkcyjnej na plac. A jeżeli samochód/ciężarówka przejedzie już te parę km to rura jest już zaraz cała czarna od środka. Więc jeżeli masz na myśli że Daf przyjechał od dealera o własnych siłach na bazę to proponowałbym pomalować ta rurę od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Jedyne co można zmienić, to tak jak koledzy napisali obejmy na baku. Reszta zacna. Czekam na dalszy postęp prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Chłopaki dzięki za porady, ale z obejmami nie będę cudował (boje się zepsuć model, choć wiem że by dużo zyskał) Trzeba próbować jak zawsze tak będziesz podchodził to nigdy się nie weźmiesz za poważne przeróbki. Dzięki takim rzeczom nabierasz doświadczenia. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Siemka A więc tak wydech już pomalowałem, a bak niestety się moczy w DOT3. Niestety powstał jeden zaciek który by wszystko psuł Zrobiłem także przymiarkę kabiny i myślę już coraz bliżej końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góra Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Mam taki małe pytanie otóż raben czy te takie białe prześwity na kabinie to odbicie światła czy ta kabina tak wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Czerwony prześwituje, no chyba że to wina fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Hmm... jeżeli chodzi Ci o to, że kabina miejscami prześwituje to na żywo tego nie widać jednak na zdjęciach wygląda jak by była różowa (ale to wszystko to moja wina nie użyłem podkładu), a tak poza tym zdaje się jak by na kabinie były takie czarne zmazy a to tylko światło tak pada na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Daj jeszcze jedna warstwe białego i powinno byc dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góra Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Jeżeli podkład nie był dawany to farba i tak ładnie zakryła ten kolor plastiku. Ja jak malowałem niebieską naczepę na żółto również bez podkładu to chyba z 6 razy ją malowałem zanim ten kolor zaczął jakoś wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Dzięki za porady jednak ja już nie będę malował tej kabiny bo teraz to mogę ją tylko zalać, a tak nawiasem to się nauczyłem że warto zainwestować te 11zł w podkład a efekt będzie o niebo lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Mówiliśmy Ci żebyś kład podkład i niestety takie są tego skutki. Przydała by się chociaż jeszcze jedna warstwa białego, ale ok twój model gdzie nie gdzie to nie ładnie wygląda. A na baku od czego zaciek powstał ? Jak malowałeś srebnym ? Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Jako, że od wpadki z podkładem postanowiłem się was słuchać to postanowiłem pomalować obejmy na baku i niestety taśma maskująca mi lekko przepuściła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Trzeba było ja lepiej docisną, na bokach. Żeby farba nie dostała się pod taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ja obejmy maluje sobie pędzelkiem i ciekawie to wygląda, zamiast się bawić taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Krystian ja też, ale obejmy na około, oklejam taśmą, żeby linie były równe, i nic nie wychodziło poza obejmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Zgadza się, więc nigdzie nic nie powinno się wydostawać. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Oj raben. Dopóki kabiny jeszcze nie polepiłeś, to rzuć jeszcze te dwie warstwy białego i będzie cacy. Naprawdę posłuchaj tej rady a nie będziesz potem na siebie kolnąć, sam wiem jak pomalowałem jeden model, i dałem podkład, ale tu chodziło o to że dobrze nie pokryła rogów, no i niestety były prześwity. Zresztą zrobisz jak uważasz, ale to że to jest pierwszy (może któryś nie wiem) to nie znaczy że trzeba robić wszystko po najniższej lini oporu. Troszkę więcej cierpliwości i chęci a będzie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi