Ar2r Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Witam ! To jest moja pierwsza galeria, no i.. No, mój pierwszy na poważnie zrobiony model. Może nie wyszedł najlepiej, ale jak na swoje doświadczenie jestem z niego zadowolony. Zdjęcia były robione przy prowizorycznym tle i słabym oświetleniu. Ale mam nadzieję że dacie rade obejżeć to i owo. Miłego oglądania i zapraszam do komentowania. Pozdrawiam Artur Radkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Witaj Arturze, modelowi czegoś brakuje, może to wina ciemnych zdjęć bo za dużo nie widać ale wygląda na dość czysty, z tego co widzę wash jest ale nie wszędzie, dziwnie wygląda łopata (sztucznie) i właz, jeżeli na biało to ciemne obicia fajnie by wyglądały, w końcu przy wielu zamykaniach musiała się obijać. Ta dziura w włazie to czasem nie jest miejsce na zapomniany wizjer? Modelik przyjemny ale zadbany. Ja jednak preferuję modele wyglądające na zużyte ale to zależy od gustu... A jak wiemy o tym się nie dyskutuje. Ogólnie model fajny mimo kilku niedociągnięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Modelik przyjemny ale zadbany. Ja jednak preferuję modele wyglądające na zużyte ale to zależy od gustu... Prawdę mówiąc taki styl również mi pasuje, jednak moje umiejętności stoją jeszcze na fazie eksperymentów. A co do zdjęć, w realu wyglada, inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Bardzo fajny modeli jak na początek. Ja bym te beczkę i kanister położył wygląda to bardziej realistycznie. W przeciwnym razie mi sznurka przy gwałtownym szarpnięciu by spadły. Nie podobają mi się też gąski, ale niestety italerka tak ma. ale po za tym naprawdę fajnie wykonany model, bez kilogramów błota i rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Nie podobają mi się też gąski, ale niestety italerka tak ma. One są straszne.. A pomysł z beczką i karnistrem przyszedł mi do głowy przeglądając magazyn tamki. Był w nim zawarty taki motyw. Wyszło jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Bardzo fajny Ar2r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Gąski do kół przymocuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Czy ja wiem, teoretycznie można by było. Może by się usztywniły i lepiej wyglądały, były ułożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Model czystko i ładnie pomalowany, nie nawalony kilogramami błota i w końcu mam kolegę po fachu (pancerka amerykańska). Model malowałeś pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Tak model był malwany pedzlem, pactrą i filtrowany rozcienczoną vallejo. i w końcu mam kolegę po fachu (pancerka amerykańska). A w kolejce czeka jeszcze M10.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Tak model był malwany pedzlem, pactrą Hehhehe, identycznie jak ja... A w kolejce czeka jeszcze M10 U mnie też jest w planach!!! PS: Sorki, że tak długo nie pisałem ale nauka, dziewczyny i takie tam... Aha, zrób mi "przedziałkę" w warsztacie Ardeńczyka. xP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Model malowany pędzlem, no bo trzeba ćwiczyc swoje umiejętności plastyczne i posługiwania sie ręką. A wszyscy tylko aero i aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Achilles Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Kolego modelarzu jestem shermanowcem z dużym starzem, Twój model naprawdę jest poprawnie zrobiony,osobiście do malowania nie mam zastrzeżeń,w poruwnaniu z tym samym modelem prezentowanym wcześniej bije go na głowę i nie ważne jest jakie dodatki zastosujesz i czy wymienisz mu połowę części ;gąski,lufa itp. dobrze pomalowny model to połowa sukcesu. Co do jego koloru ,to juz zalży o jakiej porze roku i dnia chciałes go zaprezentować.Kwestia polega na tym że farba zmienia kolor w czsie deszczu,silnego słonca itd. Jedyne zastrzeżenie mam co do włazów,mechanika kierowcy,one nigdy nie były białe to ze względów praktycznych,biały właz rzuca się w oczy i jest łatwy do zauważenia. W skali od 1 do 10 daję ci 8 pozdrawiam powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 W skali od 1 do 10 daję ci 8 pozdrawiam powodzenia Na miejscu kolegi archeologa uważałbym z takimi ocenami, potem junior wpadnie w samozadowolenie i będzie dalej takie modele produkował zamiast iść do przodu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Kolego modelarzu jestem shermanowcem z dużym starzem,Twój model naprawdę jest poprawnie zrobiony,osobiście do malowania nie mam zastrzeżeń,w poruwnaniu z tym samym modelem prezentowanym wcześniej bije go na głowę i nie ważne jest jakie dodatki zastosujesz i czy wymienisz mu połowę części ;gąski,lufa itp. dobrze pomalowny model to połowa sukcesu. Co do jego koloru ,to juz zalży o jakiej porze roku i dnia chciałes go zaprezentować.Kwestia polega na tym że farba zmienia kolor w czsie deszczu,silnego słonca itd. Jedyne zastrzeżenie mam co do włazów,mechanika kierowcy,one nigdy nie były białe to ze względów praktycznych,biały właz rzuca się w oczy i jest łatwy do zauważenia. W skali od 1 do 10 daję ci 8 pozdrawiam powodzenia Za to z ortografii masz mały staż, bo byki robisz że głowa mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Dzięki za jakiś pozytyw, chociarz jeden. ;] No niestety coraz mniej kleję ze względu na bark czasu i kasy. :( Pozdrawiam Artur PS: A do samouwielbienia to jeszcze mi baaardzo daleko. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Fajny modelik!. Podoba mi sie.>>>>marioba>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi