Zbyszek Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 I dochodzi haubica 105 mm (obsługa w trakcie malowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Nawet ładnie wyszła Ci ta haubica. Zamierzasz jeszcze dużo zrobić pojazdów do gry?? I zrób jakiś model Dragon-a czy Revell-a. W tej skali mają bardzo dobre modele, wg mnie szczególnie seria modeli Dragon-a pojazdów z od razu wykonanym Zimmer-item. Cena ok. 40 złociszy, ale się opłaca. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Z pojazdów narazie zastanawiam się nad kupnem jakiegoś ciągnika lub transportera opancerzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 W budowie trochę ruin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A te pustki z tyłu co są w ruinach Italeri zalałeś czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Rozważam zrobienie piętra i jakiś detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Rozważam zrobienie piętra i jakiś detali To będzie fajnie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Haubica 105 mm z obsługą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Zbyszek błagam Ci na wszystko, przestań używać fotosika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Zbyszku, mógłbyś powiedzić z kąd wziąść ten sznurek (jak sie nazywa, z czego wykonany) i jak "sadziłeś" tą trawe z niego? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Sznurek szpagat, kupiony w sklepie budowlanym za kilka złotych. Odmierzając na oko ok. 1 cm ucinam po kawałku a następnie przyklejam do podłoża na które wcześniej nałożyłem wikol, po nałożeniu większego obszaru spryskuje je lakierem do włosów, efekt jest całkiem dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Masz może zdjęcia jak robi się krok po kroku tą trawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Jako że idą święta i dzisiaj koniec szkoły będzie czas na hobby Co do trawki postaram się coś dzisiaj z nią porobić i dać dokładne fotki. Powrót do warsztatu.Jako że pierwsza armia będzie z okresu walk w ardenach rozważam zrobić makietę w scenerii zimowej.Plusem tego jest mniejszej ilość kosztów (śnieg z sody kuchennej). Pobawiłem się trochę w kamuflaż zimowy na starej panterze i wyszło tak: Co do armii kończę figurki jak je ukończę dam fotki, więc armia w formie podstawowej zbliża się wielkimi krokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Dla zainteresowanych graczy, jak narazie przewiduje się do grania jedna makietę 90x95 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Po długiej przerwie powracam do projektu. Więc tak wspomniana wcześniej makieta będzie przedstawiała plaże Normandii (może Omaha), pd względem figurek i sprzętu mam prawie wszytko, brakuje tylko barek desantowych. Co do sił niemieckich na umocnieniach będą się znajdowały co najmniej dwa stanowiska CKM, z dostępnych materiałów postaram się wykonać moździerz, dwa stanowiska PAK 40, jedno PAK 37, okopy, i trochę umocnień. Strona aliantów, a raczej amerykańce to masowy desant na plaży trupy i biegnący przed siebie ludzie mający odbić Europę z rąk Hitlera. Chętnie przyjemne wszelkiego rodzaju uwagi, porady itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Hmmm, pomysł z Omaha bardzo mi się spodobał. Co do barek desantowych, takowa ma Airfix i to dość tanio, nie wiem jakie one są pod względem sklejania, ale cena nie jest wygórowana. Oczywiście barki ma też Dragon z bardzo ładnymi figurkami, do tego Sherman, ale cena już większa. No i oczywiście na plaży nie powinno zabraknąć zapór przeciwczołgowych i drutów kolczastych. No to tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Figurki jak narazie będą tylko z tych zestawów + trochę germańców z Italerii. Zestawy z Hellera są już tylko w liczbie dwudziestu kilku figurek więc muszę się zaopatrzyć w amerykańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Pytanie do znawców amfibii itp. czy ten typ był użyty w Normandii http://www.emodele.pl/product_info.php?manufacturers_id=7&products_id=2927 Jeżeli tak to on stanie na makiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Nie jestem pewien, ale raczej tak. Najlepiej jak wypowiedzą się bardziej zorientowani na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Zbyszku. Tak ta amfibia brała udział w Normandi ale takze innych wojnach. Można powiedzieć że była głównym transportem wodnym, ponieważ statki miałyby cięzko dopłynąc do brzegu. Także jeżeli pomogłem to się cieszę,jak coś jeszcze bedzie potrzeba to pisać. Pomoge w miare możliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Jeszcze zapomniałem dodać. Własnie tego typu amfibie były używane ponieważ były dobrze opancerzone (przeciwko CKM-om) co chroniło żołnierzy wewnątrz przed CKM-ami, sama również posiadała karabiny. pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 A ja mam pytanie: Z czego zrobić trawę na dioramę??? W moim mieście nie ma sklepów modelarskich i niemam gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzelec Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Witam, trawki to trocinki barwione na allegro kolega dostanie, jest tego sporo w zalerzności od kolorów jakie potzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi