Skocz do zawartości

Duży warsztat, czyli rozgrywki bitewne.

Zbyszek

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zająć się rozgrywkami bitewnymi. jako że chciałbym by rozgrywki były bardziej realistyczne wziąłem się za budowę rożnych dodatków, zasieki,okopy,drogowskazy,leje po pociskach itp.

W pracy będę posuwał się powoli w wyniku braku czasu i materiałów.

A oto rzeczy które idą jako pierwsze na warsztat:

Drogowskazy z Arden.

Tu mam pytanie tablice są drukowane na zwykłym papierze i po jakimś czasie z blaknąć, jeżeli zabezpieczę je bezbarwnym matem może się rozmazać tusz

802d3cede0f561bc.jpg

Następnie Tygrys Królewski i niemieccy grenadierzy pancerni z Italeri

0bd91dc122eaea47.jpg

Mój jeden z pierwszych model Pz.Kpfw. V Panther z Dragona

42fb1f4f68149ceb.jpg

A tu zdjęcie wymienionego modelu

58c3a49f58f4e822.jpg

I Ruiny z Italeri

9f5561a36bdda5f9.jpg

Ciąg dalszy w najbliższym czasie

• Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jak widać wszystko fajne ale jest jedno ale, do gry trzeba co najmniej dwóch graczy.Niestety wszyscy z okolic mojego miejsca zamieszkania wszyscy chętni zbierają także armie niemiecką więc z kim tu grać, muszę zebrać chętnych

Nastawne, przytwierdzone trudne by były w transporcie i nie mam miejsca na nie, a tak mate gdzieś po.łoże na bok a elementy daje do pudełka gdzie są bezpieczne

Jeżeli ktoś z forumowiczów posiada lub zamierza zrobić jakiekolwiek elementy do dioram lub porady będą mile widziane

Mam pytanie co do przedstawionych na zdjęciu ruin z italeri, w środku są ,,puste" i nie wiem czy nadawały się na odlew gipsowy, jeżeli tak to czy po odlaniu i wyciągnięciu gipsu można ruiny przeznaczyć do użytku

W wyniku braku dostępu do aparatu zdjęć brak

Ale jutro postaram się dać coś nowego.

W ręce wpadła mi propozycja otrzymania obramowania (świetna na makietę) tylko wymiary trochę duże ok. 1x4 m

Oto nowe fotki:

Zapowiedziany Sherman.

A oto jego historia:

Prowadzący rozpoznanie na terenie wroga Sherman przyjmuje bezpośrednie trafienie w podwozie, w wyniku eksplozji gąsienica oraz koło napędowe ulega uszkodzeniu.Zdesperowana załoga czołgu podejmuje walkę z napastnikiem, oddając kilka niecelnych wystrzałów wieża przyjmuje bezpośrednie trafienie pociskiem p-panc, w wyniku trafienia ginie załoga znajdująca się w wieży a właz wylatuje w góry, pozostali członkowi załogi podejmują ucieczkę.

f1cf3b3f7a446b63.jpg

b1eb4ca8e92cf6bd.jpg

4c03e34456384b02.jpg

10df52b17bac0030.jpg

affb4aadc7109d0e.jpg

c555ddf4a64c9399.jpg

cf7c1ff8bef88d0e.jpg

6b10ba4c4fd24aa3.jpg

Następnie działko 37 mm.

25d3482980feac45.jpg

72724047641464c4.jpg

c40a3566cd5b4644.jpg