Kacperek315 Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Popraw malowanie armaty i ten czołg nie wygląda za ciekawie. Dlaczego on ma tyle rys i te rozwalenie jego też nie jest za dobre. Gąski chyba i tak w czołgu są za krótkie bo z tej całej strony podwozia jest odstęp między ogniwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 Sherman był klejony gdy miałem 8 lat, i tak leżał sobie przez długie lata te rysy to próba zrobienia jakiegoś kamuflażu zimowego, z gąskami jeszcze się pobawię ( z jednej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Mam pytanie, chcesz grac z taliami kart, skąd je wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 http://www.alzozero.it/eng/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Zbyszek- te modele to porażka! Przeczytałeś chociaż FAQ zrobione przez reggiego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Sherman był sklejony dawno temu a 37 jest już poprawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 To daj zdjęcia tej "poprawionej" 37-mki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Narazię nie mam dostępu do aparatu, ale dostane go w ręce dam zdjęcia wymienionego paka, oraz 2x PAK 40 i kawałek szkieletu makiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Zdjęcie zbiorowe większości modeli którę będą przeznaczone do rozgrywek Pz.Kpfw.VI Tiger Pz.Kpfw.V Panther Pz.Kpfw.IV Pz.Kpfw.I Sd.Kfz.2 Kubelwagen Opel Blitz Sturmpanzer IV Brummbar Jagdpanther Sd.Kfz.7 + Flak 20 Pak.37 2x Pak40 W przygotowaniu: King Tiger BA-10 wer. niemiecka grenadierzy pancerni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Jak zwykle fotosik i nie można powiększyć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 żalisz szczerze powiedziawszy z tymi modelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Może ciebie, wiesz nie wszyscy są tacy dobrzy jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 nie jestem i nie uważam się za dobrego ale wyznaje jedną główną zasade (co do modeli): zwiększać swoje zdolności ale żeby wchodzić na kolejne stopnie nie można olać wcześniejszych tzn. najpierw dobre wycinanie, czyste klejenie, potem dobrze malować (gładko, równo), a dopiero potem zabrać się za efekty urealniające model, potem dopiero jakieś dodatki typu dioramy i inne ambitne plany nikomu nie zabraniam mieć pomysły, ja jak jeszcze byle jakie modele robiłem chciałem a to diorame a to coś, ale przekonywałem się że dobry model to podstawa, trzeba uczyć się po kolei a nie: nie umiem dobrze pomalować, trudno zrobie mu rdze i obtarcia... bo tak nigdzie nie zajdziesz i trzeba sobie pewne rzeczy do głowy wbić... mam 29 modeli a dopiero chce zrobić winetke (zrobić nie tylko rozmyślać), a i tak nie wiem czy jestem "gotów"... P.S. drugą zasadą jest słuchanie się innych, bardziej zdolnych, bo tak to ja bym siedział jeszcze w przedszkolu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 krzychu-onisk Wzorowo do tego podchodzisz ja myśle dokładnie tak samo nie wszystko na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 tzn. najpierw dobre wycinanie, czyste klejenie, potem dobrze malować (gładko, równo), a dopiero potem zabrać się za efekty urealniające model, potem dopiero jakieś dodatki typu dioramy i inne ambitne plany Widzę w swoich modelach dużo błędów, czekam na aerograf więc malowanie powinno się poprawić co do rdzy itp. mam zrobione je na kilku modelach w formie próby dodania realistki modelowi. trzeba sobie pewne rzeczy do głowy wbić... mam 29 modeli a dopiero chce zrobić winetke (zrobić nie tylko rozmyślać), a i tak nie wiem czy jestem "gotów"... JA nie rozmyślam jak najszybciej dam fotki szkieletu makiety (tylko aparat dostane w ręce bo chwilowo go nie posiadam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Ja panowie nawet nie wiem o czym rozmowa, jeśli Zbyszek chce robic tak modele, niech je tak wykonuje. Trochę przyznam racji krzychu-onisk, bo sam kiedyś uczyłem się wszystkiego na raz, dalej uczę się sklejania i dobrego malowania pędzlem i od jakiegos czasu jestem zadowolony z efektów. Teraz rada ode mnie do Zbyszka: z modelem po pierwsze nie ma co się spieszyć, bo pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł xD. Lepiej najpierw poszukać dokumentacji do modelu, oglądnąć parę razy instrukcje, zaznaczyć na niej sobie wszelkie zmiany jakie musimy dokonać w modelu i dopiero brać się do pracy. Co do malowania Twoich modeli, trudno mi się wypowiedzieć, bo fotka za dużo szczegułów nie pokazuje. Ps. Jednakże zgodzę się w pewnym stopniu z Zbyszkiem, bo jak sam zepsuję malwoanie w modelu (podczas ćwiczenia dobrego malowania), to na tym modelu ćwiczę inne techniki, np. obicia, wash czy błotko, bo jak i tak już model jest zepsuty to dlaczego nie można by było na nim ćwiczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 O dokumentacje raczej się nie martwię bo zazwyczaj mam jej pod dostatkiem. Fotka przedstawia modele które zamierzam wykorzystać do gry, taki był cel tej fotografii. Co do pośpiechu w modelarstwie to zbrodnia której staram się nie popełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 pośpiech wskazany przy łapaniu pcheł I przy biegunce jak to mówił kolega OSTOJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 ooo aero i bardzo dobrze, nie mam bo mnie nie stać, a co do modeli, podaj przykłady błędów skoro jest ich tak dużo jak piszesz... :| i dodać należy żeby patrzeć jak modele profesjonalistów wyglądają ale jak malowanie jest grube i nie równe to obicia i błoto nie dadzą nic bo by trzeba było wszystko zakryć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Oto błędy: We wszystkich grubo nałożona farba. viewtopic.php?t=10194 Opel z bliska Pz.Kpfw.I ma za jasne malowanie gąsienice nie równo zrobione. Nad wszystkimi błędami pracuje i staram się ich nie powtarzać aero kupuje po promocji 38 zł taki na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 ooo sorry, moja wina, przeczytałem że widzisz błędy w MOICH modelach (oto moje czytanie ze zrozumieniem...) 38 zł... nie za tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 W Castoramie go widziałem całkiem fajny, mój kumpel nim maluje od dwóch lat a gdyby coś było nie tak to do sklepu i oddać (gwarancja jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Nowe zdjęcia: 2x PAK 40 oraz PAK 47. Następnie element makiety wzgórze z okopem, tu szukam pomocy Tektura na bokach podnosi się na ok 0,5 cm, szukam jakiegoś rozwiązania na ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 Kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Czy plansza do gry będzie wielkości tego steropianu czy większa? Z tym okopem, jeśli Ci się boki podnoszą, to może zrób jeszcze jeden ale na czym twardym, cienkim drewienku czy czymś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi