elefantes Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Poprzez moją sympatię do Fordów nie mogłem się powstrzymac aby nie zakupić Forda LN 8000 z AMT/Ertla Będzie to kolejny w mojej kolekcji ciągnik 2-osiowy z kabiną dzienną, w wersji najkrótszej z możliwych czyli WB=138". Narazie dosyć solidnie popracowałem nad silnikiem. CAT3208 jest w tym modelu dosyć fajnie odwzorowany, dodałem na wstępie kilka podłączeń i narazie prezentuje się tak: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 No silniczek fajny Czakamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Silnik już zaczyna się prezentować znakomicie. Powodzenia w budowie ! Pozdr.Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Ahh już Cię bardzo lubię za sympatie do Fordów ;) Powiedz mi z czego robisz wtyczki czyli co to jest co nakładasz na końcówkę kabla? Bo kable robisz chyba z żyłki wędkarskiej prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 oo . A ja mam już prawie tego forda skończnego Może niedługo fotki wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Nono silniczek bardzo ładny, ale też baaardzo czysty :P, czekam na skończenie jednostki napędowej :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Rozumiem ze bedzie w barwach firmowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Rozumiem ze bedzie w barwach firmowych To je dwa odcienie złotego... hah Elefantes-Trans........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Miodzio silniczek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Piękny Model się szykuje Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Jakoś tak szybko ten model się skleja, więc nastepna porcja fotek leci: Przewody dorobiłem z żyłki wędkarskiej i juz odpowiadam na pytanie Mikeya: na końcówki kabli nakładam otulinę Całe podwozie psiknąłem sprayem Motipa Black Metallic, reszta to będzie jak zwykle pędzelek. Przednia oś nie jest skrętna, było dużo problemów w ogóle z założeniem przednich kół - ten patent w tym modelu jest fatalny Chromy też nie sąnajlepsze, stąd łaty na zbiornikach paliwa niestety. Kilka szczegółowych fotek: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 To jest podwozie od Malucha? Faktycznie bardzo krótki model się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Ha też coś takiego szykuje tyle że z forda 9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 mocowanie kól przednich fakt jest fatalne , ale gorszy problem będziesz miał by spasować maskę z kabiną- totalna porażka. Wogóle model nie skleja mi sie prosto zawsze jakies problemy są ;] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Marcinie wszystko ładnie na razie się prezentuję, życzę powodzenia w składaniu modelu, ależ ta rama jest rzeczywiście krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Moim zdaniem elefantes mógłbyś wrzucić do kreta/dota te zbiorniki i pomalować ja na chrom acald bo te łatki nie zbyt nie wiem jak inny ale przynajmniej mnie nie podobają Ale tak po za tym ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Elefantes nie ma aero z tego co się orientuję ( pędzelek i malowanie ramy sprejem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 No ładny Ford xD Malujesz w firmowych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit22 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Jak Dla mnie to super ta rama wygląda nawet nawet ci powiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Ciąg dalszy prac, głównie kokpit i pierwsza przymiarka całości na sucho. Teraz dopiero widać jaki krótki będzie model Zegary uwypukliłem metodą suchego pędzla, naniosłem też jak widać niewielkie ślady użytkowania na fotele, deskę i tapicerkę (wszystko Humbrole). Uszcelka przedniej szyby już pomalowana (classic black gloss Model Master) - jeszce oklejona taśmą, natomiast karoseria to standardowo bronze metalik Humbrol 55 c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 ehehe standardowa barwa . Widze ze mocowań do maski nie przerobiłes , czyli tak jak umnie bedzie mozna ja zdjac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Nie no model wygląda bardzo dobrze, nawet pomimo długości, bo wszystko pasuje pod względem wizualnym idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Jakiś wysoko zawieszony - prawie jak terenówka ... Chyba, że "ten typ tak ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Elefantes, jak masz taka flotę w swoich barwach to otwieraj firmę trasportową Model piękny. Wykonanie na najwyższym poziomie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Zaczyna nabierać kształtów i ciekawie się prezentować no i te barwy. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi