Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mnie sie podoba. Moge prosic wiecej fotek?

Ja tez bym prosił o wiecej fotek.

Niech zgadnę cyżby jest to Mi-17 czy 9??? Wielbie się w serii Mi-8... Mam Mi-8 tyle, że kiedyś zrobie go na dioramie jako zestrzelony hehe

Dobra dawaj foty tego "Mi'lusa" i to szybko !!!

PZDR

Napisano

Witaj chazek wśród nas.

Widzę że się dobrze zapowiada. Daj tylko więcej fotek to będzie można coś więcej powiedzieć. Ja już widzę parę nieścisłości w modelu w stosunku do oryginalnych afganów. Np golenie podwozia tylnego. W afganach są same rury( wachacze) beż poszycia a ty masz takie jak w innych siedemnastkach. Nie bierz mi za złe krytykę i wogóle żadnemu z nas bo nie oto chodzi żeby ktokolwiek kogoś chciał dołować tylko w ten sposób możemy dojść do pewnej perfekcji w tym co robimy. Jeden zauważy gdzieś błąd ,inny gdzie indziej , ty poprawiasz i jest git. To taka współpraca.

Napisano

Witam witam:D fotki beda!!! lada moment koncze te męki!!! o goleniach wiedzialem przyznam sie szczerze od samego początku!!! mam dokumentacje foto tego cuda:))) ale jakoś tak wyszło:((( mógłby ktoś wreszcie ruszyć głową i wyprodukować nowe numery boczne naszych "Mi"!!! bo nie mam ich do tejże "17", a że uwagi do modelu są to dobrze!!! nie dołuje mnie to!!! A tak mijając "afgę" czy któryś z kolegów wie coś o Mi-24D z Revella w skali 1/48 na ten rok????????? Pozdrawiam

Napisano

Ładnie się prezentuje. Mam pytanie: masz jakieś referencje, które pomagają Ci w budowie tego wiatraka? Szukam jakiegoś potwierdzenia zdjęciowego na układ użebrowania EWU (rozpraszacze na wylotach spalin) - mam identyczny na Mi-24 z Italeri, ale według różnego rodzaju dokumentacji było ono proste, a nie wygięte w tylnej części...

Edit: Ubiegłeś mnie Czy mógłbyś wrzucić chociaż jedno zdjęcie z EWU z referencji?

Napisano

NO ,no .Coraz lepsze robi wrażenie. Tak wracając do modelu bazowego to najlepszym materiałem bazowym do afgana jest model MI-17 z Hobby Bossa. Wzasadzie posiada wszystkie gadzety co oryginał , łącznie z odpowiednim podwoziem i tylko opancerzenie trzeba dorobić. Niezapomnij o światłach pozycyjnych pod NVG przystosowane.

Napisano

No "Afga" już po zabawie...prawie bo niestety narazie bez szachownic co do goleni podwozia to tez niezły sklerotyk jestem śmigłowce o n/b 6101 6102 6103 6104 mają "pełne opływowe" golenie podwozia zaś 6105 6106 6107 mają zwykłe "rury" bez owiewek no nic myslę że szybko zdobędę szachownice i finish i pytanie o podgląd zdjęć na stronie nie znam się na tym jeszcze a za popawkę dziękuję Pozdrawiam

http://img161.imageshack.us/my.php?image=p1010111jk7.jpg

http://img249.imageshack.us/my.php?image=p1010123xu7.jpg obok mi-24D n/b 271

Napisano

Fajne bo polskie, a mam 2 uwagi:

- troszkę niedokładne łączenie góry oszklenia z kadłubem (zobacz fotki, tam jest gładziutkie przejście, bez żadnego schodka)

- OCP wydają się zbyt obnizone (może to wina fotek, ale wydaje mi się, że powinny być bardziej do góry i na boki)

Napisano

Dokładnie za te owiewke należy mi się ale jak na Zvezde to wafel niezły w wykonaniu modelu a pitoty też jakoś dziwnie umiejscowione ale to szczegół wiem wiem spartoliłem ale i tak chyba nie jest aż tak źle jak na amatora Pozdrawiam