Skocz do zawartości

Challenger 2 Desertised Tamiya

bulik58

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny znany  wielu  modelarzom model  brytyjskiego czołgu Challenger 2 z okresu wojen w Iraqu.  Sam model posiada parę błędów  np. wieża lub braku niektórych elementów  ale  wstydu nie przynosi .

tamiya-135-british-mbt-challenger-2-desertised.jpg

parę fotek z budowy 

Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.

Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.Brak opisu.

i  tak wygląda teraz

Brak opisu.

kolejne Challengery 1,2 czekają w kolejce

Otwórz zdjęcie

• Like 5

Po szarym podkładzie wyszła straszna farfocloza, wstaw jakieś fotki detali już po malowaniu

Godzinę temu, Lipstein napisał:

Po szarym podkładzie wyszła straszna farfocloza, wstaw jakieś fotki detali już po malowaniu

Domyślam się choć na 100% nie jestem pewien tego co masz na myśli , fotki dość mocno wyostrzyły obraz i dlatego może to wyglądać jak obsypany żwirem , ale gdy porównać z powiększonym oryginałem 

Challenger-Mk.I-11.webpChallenger-Mk.I-13.webpChallenger-Mk.I-17.webpChallenger-Mk.I-18.webpChallenger-Mk.I-22.webpChallenger-Mk.I-23.webpChallenger-Mk.I-24.webpChallenger-Mk.I-27.webp

Tank jest przedni i duża dbałość o szczegóły :super:, ale w tej beczce miodu jest poważna łyżka dziegciu lufa w tym tanku jest co prawda w ubranku :mrgreen:, ale wylot już nie , a dodatkowo ta  część w zestawie jest gładka a powinna być gwintowana jak na tym zdjęciu, bo Angole zawsze wszystko robią inaczej :szczerbol::

Czołg Challenger 3: krótko o brytyjskim przejściu na działo gładkolufowe

25 minut temu, Adams M1A1 napisał:

Cześć Adaś, długo czekałem aż ktoś zwróci na to uwagę. Jesteś pierwszą osobą , dzięki temu wygrałeś główną nagrodę , którą jest .... telewizor kolorowy. Może być zielony??  Takie lufy występują tylko w wersjach  Command , czyli coś jak w Heli. Tam była drewniana  a tu metalowa 😂

P.S. Dzięki ci za dobre słowa , mam nadzieję że wszystko ok u ciebie.👍

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Pewnie że OK:D . Ale. ale , nie zamulaj mi tutaj tematu jakąś Kromłelową  Maczkową Helą :szczerbol:, ja tutej poważne tematy poruszam . Zobacz sobie taką lufkę będzie pasować jak ulał do tego  Twojego Chellengera2 :

03.jpg

• Haha 1

17 minut temu, Adams M1A1 napisał:

Masz na myśli żeby uciąć końcówkę i przeszczepić do Challengera ?  To bym potrzebował tego experta w cięciu luf

Czterej pancerni i pies" wracają do Berlina

2 minuty temu, bulik58 napisał:

Masz na myśli żeby uciąć końcówkę i przeszczepić do Challengera ?  To bym potrzebował tego experta w cięciu luf

Czterej pancerni i pies" wracają do Berlina

Wiesz co Janusz , już nie wydziwiaj w końcu modelarz jesteś no nie 😉? On potrzebował do tego piłki do metalu ,a Ty możesz to zrobić najzwyklejszą Olfą lub Dremelem :mrgreen:, no już nie mazać się kupować i robić , temat sprawdzony polecałem tu komuś na Forum do Chiftaina ( to cały czas jest to samo działo) i wyglądało świetnie . Kupujesz sobie lufę z RB Modela do czołgu M103  ( nr kat 35B132) dokładnie kalibru 120mm , robisz i gotowe. Pozdrawiam Adam

4 godziny temu, Adams M1A1 napisał:

Adam w tym modelu już nic nie będę zmieniał , ale kto wie może kolejnych które czekają na swoją kolej coś pomyślę.

Otwórz zdjęcieOtwórz zdjęcie