bulik58 Napisano 8 Maja 2025 Napisano 8 Maja 2025 Kolejny znany wielu modelarzom model brytyjskiego czołgu Challenger 2 z okresu wojen w Iraqu. Sam model posiada parę błędów np. wieża lub braku niektórych elementów ale wstydu nie przynosi . parę fotek z budowy i tak wygląda teraz kolejne Challengery 1,2 czekają w kolejce 5 Cytuj
Lipstein Napisano 8 Maja 2025 Napisano 8 Maja 2025 Po szarym podkładzie wyszła straszna farfocloza, wstaw jakieś fotki detali już po malowaniu Cytuj
bulik58 Napisano 8 Maja 2025 Autor Napisano 8 Maja 2025 Godzinę temu, Lipstein napisał: Po szarym podkładzie wyszła straszna farfocloza, wstaw jakieś fotki detali już po malowaniu Domyślam się choć na 100% nie jestem pewien tego co masz na myśli , fotki dość mocno wyostrzyły obraz i dlatego może to wyglądać jak obsypany żwirem , ale gdy porównać z powiększonym oryginałem Cytuj
robertmodelarz Napisano 8 Maja 2025 Napisano 8 Maja 2025 Dobra modelarska robota. Detal i szczegół powala. 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 12 Maja 2025 Napisano 12 Maja 2025 Tank jest przedni i duża dbałość o szczegóły , ale w tej beczce miodu jest poważna łyżka dziegciu lufa w tym tanku jest co prawda w ubranku , ale wylot już nie , a dodatkowo ta część w zestawie jest gładka a powinna być gwintowana jak na tym zdjęciu, bo Angole zawsze wszystko robią inaczej : Cytuj
bulik58 Napisano 12 Maja 2025 Autor Napisano 12 Maja 2025 25 minut temu, Adams M1A1 napisał: Cześć Adaś, długo czekałem aż ktoś zwróci na to uwagę. Jesteś pierwszą osobą , dzięki temu wygrałeś główną nagrodę , którą jest .... telewizor kolorowy. Może być zielony?? Takie lufy występują tylko w wersjach Command , czyli coś jak w Heli. Tam była drewniana a tu metalowa P.S. Dzięki ci za dobre słowa , mam nadzieję że wszystko ok u ciebie. . Cytuj
Adams M1A1 Napisano 12 Maja 2025 Napisano 12 Maja 2025 Pewnie że OK . Ale. ale , nie zamulaj mi tutaj tematu jakąś Kromłelową Maczkową Helą , ja tutej poważne tematy poruszam . Zobacz sobie taką lufkę będzie pasować jak ulał do tego Twojego Chellengera2 : 1 Cytuj
bulik58 Napisano 12 Maja 2025 Autor Napisano 12 Maja 2025 17 minut temu, Adams M1A1 napisał: Masz na myśli żeby uciąć końcówkę i przeszczepić do Challengera ? To bym potrzebował tego experta w cięciu luf Cytuj
Adams M1A1 Napisano 12 Maja 2025 Napisano 12 Maja 2025 2 minuty temu, bulik58 napisał: Masz na myśli żeby uciąć końcówkę i przeszczepić do Challengera ? To bym potrzebował tego experta w cięciu luf Wiesz co Janusz , już nie wydziwiaj w końcu modelarz jesteś no nie ? On potrzebował do tego piłki do metalu ,a Ty możesz to zrobić najzwyklejszą Olfą lub Dremelem , no już nie mazać się kupować i robić , temat sprawdzony polecałem tu komuś na Forum do Chiftaina ( to cały czas jest to samo działo) i wyglądało świetnie . Kupujesz sobie lufę z RB Modela do czołgu M103 ( nr kat 35B132) dokładnie kalibru 120mm , robisz i gotowe. Pozdrawiam Adam Cytuj
bulik58 Napisano 12 Maja 2025 Autor Napisano 12 Maja 2025 4 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Adam w tym modelu już nic nie będę zmieniał , ale kto wie może kolejnych które czekają na swoją kolej coś pomyślę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi