Bushi Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 ZSU-37. UM nr. kat: 305. Skala 1/72. Ciekawy modelik działka przeciwlotniczego na podwoziu SU-76. Producent podaję datę 1943 jako dodatkowe oznaczenie typu tego modelu. Model zrobiony prosto z pudła. Jedynie wieża wykonana w dużej części od podstaw z cienkiego plastiku (grubość standardowych części była bardzo znaczna). Kalki nie pochodzą z zestawu, te UMowskie nie sprawdziły się, musiałem je więc zastąpić. Ogólnie modelik dobrze sklejany i przyjemny dla modelarza. Malowanie (pędzel i gąbka) akrylami różnych producentów (podczas sesji zdjęciowej trochę zadrapałem wieżę, ale już poprawiona ) Do tego trochę pigmentów Made in China. Podstawka to drewniana zaślepka 10x10cm. Pokryta mieszanką piasku i kleju Rakoll, trawka Jordana. Model nie jest wklejony na podstawkę tylko na nią położony, dlatego może trochę nienaturalnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Fajny, mi się podoba. Najlepszy jaki do tej pory zaprezentowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Fajny ten traktorek, tylko ta lufa ale spoko, ja też mam takie problemy, teraz będę kupował lufy o ile są i trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Lufa się złamała się . Po sklejeniu zacząłem szlifować i znowu to samo - trach!!!. Po paru razach dałem sobie w końcu spokój, jest jaka jest, mogło być gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Fajny, ładne obdrapania ja odnowiłem moją czwóreczkę z Italeri i lufę zrobiłem z anteny od radia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Ładnie zrobiony, podobają mi się rozjaśnienia na środkach płyt, oraz kolory brudu i kurzu - ciekawie kontrastują z zielonym. Obicia - ich kształt i rozmieszczenie nie do końca do mnie przemawia. Podstawka ciekawa - zwłaszcza kolory trawy - ciemniejsze przy ziemi, jaśniejsze przy końcówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 nie podoają mi się gąsienice ale wiem jak to jest bo sam sklejałem jedną 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Lufa się złamała się . Po sklejeniu zacząłem szlifować i znowu to samo - trach!!!. Po paru razach dałem sobie w końcu spokój, jest jaka jest, mogło być gorzej. Hehehehe, znam to na wylot, ostatnio w 7TP miałem takie "zdarzenie". Patrzyłeś może czy są metalowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Hehehehe, znam to na wylot, ostatnio w 7TP miałem takie "zdarzenie". Patrzyłeś może czy są metalowe ?? Nie sprawdzałem, robiłem 4 projekty w ciągu weekendu, nawet jakbym coś kupił to by doszło w środku tygodnia, już po fakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Fajny malec. Ja kleję teraz SU-76 UM-u. Właśnie walczę z gasienicami i już dostałem ultimatum od żony: jeszcze jedna k....wa i mnie zaknebluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 jeszcze jedna k....wa i mnie zaknebluje. phi ... ja miałem jakiś czas w schowku samochodu szeroką taśmę pakową. Też bez zasadne groźby lepszej połówki. Troszkę lewa gąska się rozbiegła. Jak dla mnie za bardzo obity. Ale generalnie sympatyczny modelik. Zresztą i tak jestem pełen podziwu dla wszystkich 72jkowców. Ja już za liche oczy mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi