HKK Napisano 20 Maja Share Napisano 20 Maja Łee, co to za modelarstwo. Włączył drukarkę, wcisnął guzik i silnik gotowy. A wypiłować sobie 14 cylindròw z ożebrowaniemto już się nie chciało hę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 2 Czerwca Autor Share Napisano 2 Czerwca Bondziorno, po perypetiach opisanych tutaj: czas na trochę cukierków. Rozpoznanie bojem kolorków na modelu zakończone. Bardzo podobają mi się kolory na tym latającym egzemplarzu i w ich kierunku chciałbym podążać: Brązowy albo zmieszam z drugim przygotowanym odcieniem, albo nałożę jako filtr . Szary raczej ciutkę potrzebuję przyciemnić, a resztę zakwalifikwałem do kolejnego etapu standardowej modulacji. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca Brąz faktycznie ciut jasny. Ajabym jednak już tak zostawił, ściemnieje wszystko jeszcze po zabawach z upiększaczami. Ładny ci on . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 5 Czerwca Autor Share Napisano 5 Czerwca Słowo się rzekło, kobyłka u płotu. Teraz czas znowu wrócić na spód i się nim zaopiekować: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca (edytowane) Kurczę, teraz dopiero zauważyłem zdradę w zestawie AH. Brak przetłoczeń nad km-ami przed wiatrochronem. Nie mówię o szczelinach wentylacyjnych, tylko o wąskich wypukłościach nad nimi. Na początkowych renderach były, na wypraskach zniknęły. A występują chyba na wszystkich zdjęciach francuskich H-75. Edytowane 8 Czerwca przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca (edytowane) Taaak, ale już przy tej sztuce sobie odpuściłem. Zakładałem, że może dokończę przed Babarybą i skróciłem listę rzeczy do zrobienia. Fin też powinien mieć? I tak zaczynam z nim zabawę *od początku, więc po prostu dorzucę do listy rzeczy do zrobienia (chciałbym może zrobić i druknąć klapy oraz podwozie). *Bardzo fajnie się "prostowało" boki hotairem, aż do momentu ostatniej poprawki. Po włączeniu grzania chiński regulator temperatury chyba przesadził, a że od razu wziąłem się do roboty to i wynikowo bok kadłuba się zdeformowal "lekko za mocno" gdy go dotknąłem. Edytowane 8 Czerwca przez ArtuRze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Świetnie wyszedł francuski kamuflaż, czy napisałbyś kilka słów jakich konkretnie farb użyłeś? To gotowce czy jakieś mieszanki? Efekt końcowy jest super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 3 Lipca Autor Share Napisano 3 Lipca W dniu 24.06.2025 o 00:03, Marcello napisał: Świetnie wyszedł francuski kamuflaż, czy napisałbyś kilka słów jakich konkretnie farb użyłeś? To gotowce czy jakieś mieszanki? Efekt końcowy jest super. Sorki że musiałeś tak długo na odpowiedź, pochłonęła mnie proza życia ostatnio. Proporcji nie podam, bo przyciemniałem na oko, ale właśnie - farby oznaczone "+" zostały po prostu zmieszane z czernią, więc nie są to jakieś złożone mikstury. Fun fact, żadna nie jest dedykowana do Francuza: - spód Bilmodel 298 "Vernice per interni subalare also FIAT O.M.S. 1937" - szary Tamiya LP-14 (+) - brązowy Hataka C147 Chocolate Brown (RAL 8017) (+) - zielony Bilmodel 288 "Colore 8 Verde Mimetico Scuro 1940" Tak więc widać, że w połowie ten Curtiss jest Włochem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi