syringe Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Witam To mój pierwszy post na tym forum więc wypadało by się przywitać WITAM ! Z modelami miałem troszkę do czynienia kilka lat temu, raczej ze sklejaniem niż z malowaniem. Dlatego proszę o pomoc w doborze modelu, farb i narzędzi. Teraz mam do przeznaczenia 350zł. Modelem który wybrałem jest F-16C. Chciałbym by miał sporo detali kokpitu, oraz wykonać na nim malowanie (nie aerografem) Polskich 16-stek z otwartym podwoziem i owiewką. Oczywiście prowadził bym fotorelację z budowy. Liczę na waszą pomoc teraz oraz w ciągu budowy modelu. Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Witaj Napisz jeszcze, jakiej firmy i skali jest ten F-16C. Może Revell w 1:144? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Źle napisałem- chcę budować model F-16C ale jeszcze nie wybrałem żadnego. I tu też liczę na waszą znajomość dobrych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Jak juz kolega Kermit napisal, podaj skale, w jakiej chcialbys wykonac model. Jezeli to Twoj pierwszy model po dluzszej przerwie, nie inwestuj za duzo w zestaw i dodatki. Pocwicz na czyms tanszym, poprzypominaj sobie. Jezeli chodzi o polskiego F-16 to byl ladny model Revella w skali 1:72. Jego produkcja zostala wstrzymana jakis czas temu, ale jeszcze mozna go niekiedy wyhaczyc na serwisach aukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 syringe Jak dawno niczego nie sklejałeś to proponuje f-16 z italeri w 48 jest tani 34 zł i nadaje się do poćwiczenia przed czymś droższym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Dziękuje wszystkim za polecanie modeli, jakie farby będą najlepsze do wykonania tego samolotu? Czy mogę gdzieś znaleźć informacje jakimi kolorami malować? Co do narzędzi - w jakie warto się zaopatrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Co do modelu to co powiecie o tym? http://www.allegro.pl/item484517211_revell_1_48_f_16_c_wild_weasel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Dziękuje wszystkim za polecanie modeli, jakie farby będą najlepsze do wykonania tego samolotu?Czy mogę gdzieś znaleźć informacje jakimi kolorami malować? Co do narzędzi - w jakie warto się zaopatrzyć? Jeśli chodzi o mnie, to malowałbym Pactrami (jak wszystkie modele). Natomiast co do kolorystyki, to zwykle jest to podane w instrukcji modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Natomiast co do kolorystyki, to zwykle jest to podane w instrukcji modelu. I zwykle mija się z rzeczywistością. O ile wiem to jaszczembie są malowane na light ghost gray (polecam akryl od Model Mastera) i Dark Ghost gray. Poprawcie mnie jeśli się mylę.Jak już dojdziesz do malowania to najlepiej spytać na forum pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Natomiast co do kolorystyki, to zwykle jest to podane w instrukcji modelu. I zwykle mija się z rzeczywistością.No tak, zapomniałem, że tu o Jastrzębia idzie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Natomiast co do kolorystyki, to zwykle jest to podane w instrukcji modelu. I zwykle mija się z rzeczywistością.No tak, zapomniałem, że tu o Jastrzębia idzie... Pozdrawiam Tzn mi nie chodzi o to, że w instrukcji Italerki nie ma jaszczembia tylko, ze instrukcje w ogóle mijają się z prawdą i lepiej wszystko malowac wg zdjęć czy tam forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Natomiast co do kolorystyki, to zwykle jest to podane w instrukcji modelu. I zwykle mija się z rzeczywistością.No tak, zapomniałem, że tu o Jastrzębia idzie... Pozdrawiam Tzn mi nie chodzi o to, że w instrukcji Italerki nie ma jaszczembia tylko, ze instrukcje w ogóle mijają się z prawdą i lepiej wszystko malowac wg zdjęć czy tam forum No tak, może i masz rację... Weźmy na przykład taki model: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 O ile wiem to jaszczembie są malowane na light ghost gray i Dark Ghost gray. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Chyba nie... baza - FS 36375 plamy - FS 36270 napisy - FS 36118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Baza się zgadza w nomenklaturze Model Mastera na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 syringe To zapewne przepak italeri ale głowy nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Dziekuję Tomaszu. Myślałem, że zapomnieliście o mnie :P Czyli do malowania pędzlem Pactra. W jakim sklepie internetowym zaopatrujecie się w narzędzia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 mojehobby.pl, jadar-hobby, luckymodel (ale to już Azja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 syringe znam ten ból w Elblągu tylko w Carefour są modele i żadnego modelarskiego, a najbliższy w Gdańsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Dzięki za współczucie. Zdecydowałem się na http://www.mojehobby.pl/opis.php?grupa_p=1&przedm=105907&shr=0 Pilota chcę wykonać wg tego zdjęcia Chodzi mi konkretnie o kolory kombinezonu oraz kasku. Do fotelu chcę wykonać pasy oraz oczywiście malować przyrządy w kabinie. Pewnie każdy zna kolory ale dam fotkę na wszelki wypadek: Z dodatków chcę wykonać instalacje we wnękach podwozia oraz oszklenie głowić Mavericków. Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Zdaję sobie z tego sprawę i mam nadzieję, że odrobinę pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 A jaka firma robi polskie f-16? albo podobne block C 52+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 22 Listopada 2008 Share Napisano 22 Listopada 2008 Witam. Fajnym zestawem jest F-16 CG/CJ firmy Academy który właśnie tworzę. Niestety nie nadaje się do wykonania "Jastrzębia" przez wlot powietrza i dyszę silnika. Zaskoczeniem dla mnie jest zasobnik spadochronu który jest w ramkach a instrukcja nie przewiduje wersji z z tym zasobnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syringe Napisano 22 Listopada 2008 Autor Share Napisano 22 Listopada 2008 Co do mojego modelu to ma być wprawka przed "prawdziwym" Jastrzębiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi