Tromboni Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca (edytowane) Witam jestem modelarzem od ponad roku więc jestem jeszcze początkującym i mam pytanie co zrobić przed nakładaniem bezbarwnego aby zminimalizować problem z kurzem na modelu a i jeszcze zbudowałem taką komore i nie wiem czy to by cos dało oraz mam jeszcze pomysł aby przed malowaniem spryskać wodą cały pokój aby kurz z powietrza upadl na ziemie i czy ktoś sprawdzał czy taki sposób działa? Edytowane 13 Czerwca przez Tromboni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Komora z wyciągiem, taki twór jak na zdjęciu tylko będzie kumulować kurz wzniecony z powierzchni przez aerograf. A po prostu najlepiej nie zalewaj modelu mokrą warstwą lakieru, tylko rób łagodne przejścia cienkimi warstwami, wtedy wszelkie drobinki nie bedą miały się do czego przykleić. Po malowaniu nakryj model jakimś pojemniczkiem i powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca okej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca Z tym, że nie zaszkodzi, i tak robię przed sesjami malarskimi: - przedmuchać stanowisko pracy i przedmioty na nim. - odkurzyć pokój, razem z powietrzem w pokoju. - odkurzyć siebie - spryskać pokój - spryskać stanowisko pracy - spryskać siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca Dzięki za porade ja zawsze tylko trzepe ubrania a nie pomyślałem żeby spryskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Czerwca Super Moderator Share Napisano 13 Czerwca Godzinę temu, Tromboni napisał: Dzięki za porade ja zawsze tylko trzepe ubrania I wtedy cały kurz wzbija się w powietrze i w nim się unosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 13 Czerwca Autor Share Napisano 13 Czerwca Ale trzepe na balkonie jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi