HKK Napisano Poniedziałek o 10:00 Share Napisano Poniedziałek o 10:00 (edytowane) Ponieważ mój cyfrowy projekt CR.714 jest w zasadzie skończony a model w budowie, zacząłem się zastanawiać, co chciałbym i mógłbym zrobić następnego. A może dałoby się podzielić pracą i zrobić coś wspólnie? Tylko nie Żubra Jakiś projekt lotniczy którego brakuje, cieszyłby się zainteresowaniem itp. Niestety, jeśli o mnie chodzi, to zakres możliwych tematów jest dość ograniczony. Na jetach i wiatrakach się nie znam i nie interesuję na tyle aby pociągało mnie ich modelowanie. To samo z wczesnymi szmatopłatami. Bez względu na odzew i tak coś zacznę robić (i mam nadzieję, że skończę). Ale jeśli miałoby to być ku większemu pożytkowi i uciesze ogółu niż w przypadku Caudrona, to czemu nie. Więc oczekuję jakichś pomysłów, ew. propozycji współpracy. Temat musi być bardzo dobrze udokumentowany, najlepiej jakąś kompletną, możliwą do uzyskania monografią. Wyszukiwaniem zdjęć czy fragmentów planów w Sieci oraz ich weryfikowaniem nie chcę się zajmować. Samolot nie powinien być duży czy skomplikowany (P-38 odpada ). Raz - projekt nie może się ciągnąć latami. Dwa - trzeba co jakiś czas weryfikować projekt drukując elementy i budując prototypy. Ja mam tylko małą drukarkę. Więc tym samym, w grę wchodzi jedynie 1/72 lub 1/48 w przypadku małych maszyn. Tak czy inaczej, detalowanie będzie na tyle dokadne, aby jednym projektem udało się ew. pokryć obie skale. Samoloty z mainstreamu lub takie które są lub wkrótce będa w ofercie jakościowych producentów, też bym odpuścił. Póki co chodzą mi po głowie następujące typy: RWD-9 RWD-13 PZL-26 Lockheed Model 10 Electra (w barwach LOT). W 1/72 chyba dam radę drukować. Jakiś polski szybowiec? Tak jak pisałem, projekt będę robił tak czy inaczej. Ale jeśli ktoś chciałby pomóc czy to przy projekcie, czy przy druku to byłoby fajnie. Również projekt i druk kalek, lub tłoczenie szkiełek jeśli ktoś ma możliwości. P.S. Jeśli ktoś nie chce lub nie może zaoderować współpracy to nie znaczy, że nie ma się to podzielić soimi pomysłami czy opinią. Ostatecznie, ten projekt ma się zakończyć jakimś zestawem do budowy modelu z którego każdy będzie mógł skorzystać we własnym zakresie. A nawet zlecić druk, kto wie. Edytowane Poniedziałek o 12:13 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi