Skocz do zawartości

IBG models

Artez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Firma ta w swojej skromnej ofercie robi ciekawe Bedford'y w 1/72

np:

http://www.hobbysta.pl/bedford-qlb-4x4-bofors-gun-tractor-p-10377.html

http://www.hobbysta.pl/bedford-qlr-p-9411.html

I teraz pytanie , czy miał ktoś do czynienia z tymi modelami już ? Chodzi mi o przedewszytskim jakość wykonania , sklejalność i szczegółowość tych że modeli .

Z góry dzięki

P.s .. Zdaje się że pytanie dałem do niewłaściwego działu , ale nie znalazłem działu pt: ' pytania ' do tego typu zagadnień.

Pzd|2

I teraz pytanie , czy miał ktoś do czynienia z tymi modelami już ? Chodzi mi o przedewszytskim jakość wykonania , sklejalność i szczegółowość tych że modeli .

Pojazdy są bardzo dobrej jakości. Nie jestem fanem tej skali, ale miałem okazję oglądać wypraski i modele śmiało mogę polecić - prezentują się bardzo dobrze zarówno pod kątem jakości wykonania, ale co ważne np. dla mnie pod kątem merytorycznym.

Wielkie dzięki Jakub , nie miałem okazji widzieć ich sklejonych , jedynie widziałem wypraski na jadarze .

artur...id do MIRKa i sobie zobacz life bo wiem ze ma ...ale te dwie ostatnie wersje...czyli łacznosci....i platforę...pozdro

Dzięki za info paweł , orientujesz się może po ile on tam je ma ? Standardowo między 34-38 zł ? Będe się musiał tam jakoś przejechać w takim razie.

Ja też nie jestem fanem tej skali, ale kiedyś wygrałem Bedford QLD tej firmy w 1/72 i jest świetny. Szkoda tylko, że takich pojazdów nie3 ma w 1/35.

Otóż to , ma swój urok ten pojazd , mi się coś świeci że w 1/35 w jakiejś żywicy to jest , ale nie dam głowy .

Pzd|2

jakoś tak 37-38...zł art.....pozdro....ps...a jak tam twój tygrysek?

Z tygryskiem się troche bawiłem bo przeszło od maja , w końcu nie ma się co spieszyć , ale już tylko gdzie nie gdzie przykurzyć go musze i finito czyli stan prac oceniam na 97 % , zrobie końcową sesje to moge ci podesłać kilka fot na priv .

Pzd|2

• 1 month later...

Kolejne zapowiedzi w 72-ce

ibg72013.jpg

ibg72015.jpg

ibg72014.jpg

ibg72012.jpg

PS.

Luka numeracji pomiędzy Bedfordami a tymi Chevroletamni sugeruje, że może coś ją wypełni

ergie

Już jednego bedforda prawie bo powiedzmy w 90 % gotowego mam , ciągle czeka na wykończenie , i musze powiedzieć że jestem pod wrażeniem tej firmy , jakość & szczegółowość & sklejalność na na prawde dobrym poziomie , tak więć na pewno się skuszę na jednego z tych chevroletów ( zwłaszcza podoba mi się ten w wersji australijskiej ). Znasz może ewentualną cenę & datę pojawienia się tych maluchów w sprzedaży.

Pzd|2

Siemka Paweł . Dzięki za linki , wcześniej nie miałem okazji zobaczyć tych nowości. Podobają mi się tę Chevrolety z IBG , zwłaszcza wersja australijska z obudowaną budą w kamo pustynnym ( tego na 100 % nabęde ). Jakością na pewno nie odstają od Bedfordów więc szykują się kolejne ciekawe , dobrze zrobione modele .

Co do pozostałych nowości , dragona już nie ma co komentowac nawet , bo ileż można wypuszczać ętych wersji tygrysa , panzera czy pantery .. Za to na plus modele trumpetera , coraz ciekawsze i coraz lepsze jakościowo , tyle że cena ponad 100 zł niestety staje się pomału 'standardową' ceną , nawet mimo kryzysu ;>.

Pzd|2

No i chyba dzięki linkowi figfana rozwiązała się sprawa luki w numeracji.

Panowie przyglądnijcie się kabinkom pokazanych na zdjęciach "surówek"

Szczególnie polecam analizę tej fotki.