voseba Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Jak komuś rozwala stronę to niech zmieni 14 calówkę na ciupkę większą... HDS wygląda w porządku, brudzing łatwa sprawa, technika suchego pędzla i jedziesz ciemna farba . średnica nie ma znaczenia, raczej rozdzielczosc ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 To trzeba się zaopatrzyć w jeszcze większy monitor lub szybszego neta bo mi się fotek nie chce pomniejszać a miniaturki według mnie są do dupy bo otwierać każde zdjęcie pokoleji mija się z celem. Mi akurat to nie przeszkadza, ale : Jak Ci się nie chce pomniejszać to w aparacie, w ustawieniach jest rozdzielczość zdjęcia i pomniejsz sobie. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 No i po co robic takie małe fotki jak na nich praktycznie nic nie widac. Paweł kliknij w foto , zrobi się większe. Ja osobiście wolę duże(większe) fotki, bo nie trzeba w nic klikać, i mieć otwartych klika/kilkanaście kart(w przypadku mozilli i nowszego explorera)... Jak Ci się nie chce pomniejszać to w aparacie, w ustawieniach jest rozdzielczość zdjęcia i pomniejsz sobie. Confused Krystian ja używam Sony DSC-S90 i używam rozdzielczości VGA( podobno do e-maili) i zdjęcia mam w rozmiarze 640x800, zawsze na http://imageshack.us/ można ustawić resize image na wybraną wielkość i wstawić zdjęcia z małym rozmiarem( pojemność) ale miarę dużą rozdzielczością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Dziś pomalowałem HDS. W sumie nie ma się czym chwalic ale daje fotki. Przepraszam za słabą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Całkiem Będą kabelki i srebrne siłowniki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Oczywiście że tak!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Oto pierwsza konkretniejsza przymairka.Przednie zawieszenie złożone trzeba jeszcze tylko przerobić mocowanie stabilizatora pownieważ różni sie od orginału.Teraz zabieram się za tylnie zawieszenie które będzie zrobione całkowicie od podstaw.Fotki: HDS w świetle dziennym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Model nabiera kształtów, nie mam żadnych zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 A skrzynka na akumulatory i zapas to czym są wymazane?? to tak ma być czy to siakiś podkład?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 A skrzynka na akumulatory i zapas to czym są wymazane?? to tak ma być czy to siakiś podkład?? Nie poprostu pare lat temu uczyłem sie na tych elementach malować jak widać nie szło mi to najlepiej Dziś w nocy zrobiłem tylnie zawieszenie i poprawiłem przednie.Oto fotki: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 A kabina to była malowana czy tylko robiłes linnie podziału ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 zawieszenie robisz na podstawie dokumentacji czy jest to fikcja modelarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 A kabina to była malowana czy tylko robiłes linnie podziału ??? Kabine dostałem od znajomego i używam jej tylko do przymiatek a te czarne kreski to z nudów bawiłem się markerem zawieszenie robisz na podstawie dokumentacji czy jest to fikcja modelarska? Robie na podstawie dokumentacji: Dorobić musze jeszcze zawory samopoziomujące wraz z cięgłami i amortyzatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 zawieszenie robisz na podstawie dokumentacji czy jest to fikcja modelarska? Robie na podstawie dokumentacji: Dokładnie o to mi chodziło. Lubię wszelkie przeróbki, wiec dokładnie przyglądam się temu, co robisz i znalazłem parę niedociągnięć. Niestety rama jest krzywa. Zaznaczyłem to fioletową linią (nie wyszło mi to najlepiej). Jest to chyba normalne przy sztukowaniu ramy z kilku innych, u mnie było to samo. Straszna krzywizna wyszła, więc zrobiłem ramę od podstaw. Kolejna sprawa to to, że powinieneś usunąć mocowanie zawieszenia z poprzedniej wersji, o ile nie zostawiłeś tego celowo do późniejszego wykorzystania Wracając do sztukowania ramy to też nie trafiłeś z szerokością ceownika. Oryginalna rama jest szersza niż ta, którą dopasowałeś. Z góry jest to mało widoczne, ale patrząc od spodu ramy, bardzo rzuca się to w oczy (czerwone prostokąty). Kolejna sprawa to rozstaw resorów nie pasuje do mostu, który zastosowałeś. Most (chyba) pochodzi ze scanii, a tam zawieszenie jest trochę szersze. Ostatnie, co wypatrzyłem to różna długość ceowników ramy. Tutaj dałeś ciała. To chyba wszystko. Cieszę się, że robisz to zgodnie z dokumentacją i życzę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 A więc tak co do tego że rama jest krzywa to nic nie poradze tak już było.Kolejna sprawa mocowania zawieszeń które bedą jeszcze usunięte chociaz nie wiem czy nie przydadzą się do mocowania paki.Co do ramy to mówiąc szczerze przedłuzyłem ja na odpierdal czego bardzo żałuje lecz nie bedzie to widoczne a do przedłużenia ramy poslużyły mi podłużnice od naczepy które są znacznie wyższe od tych w mechu więc z tąd brak "rantu"od dołu.Co do szerokoćci resorów jest to trafne spostrzeżenie most pochodzi od scani i orgonalne jażma będą odcięte i dorobione nowe.I ostatnia rzecz to różnica długości ramy na końcu w której juz orginalnie jedna strona była któtsza ale nie ma co płakać bo bedzie dorabiany jeszcze cały skos. Nie będę się oszukiwać że nie robie błędów bo robie a wynika to może nie z pośpiechu lecz braku doświatczenia jest to w sumie mój trzeci model i niektóre przeróbki przetastaja moje możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Witam Zobaczymy jak będzie wyglądać efekt końcowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Na razie się bardzo ładnie prezentuje.Zobaczymy na końcu. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 To może się nas pytaj co i jak a na pewno pomożemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Mała aktualizacja.Zrobiłem zawory samopoziomujące,troche słabo je widać ale może jutro zrobie lepsze zdjęcie w dzien. Teraz zabieram się za silnik.Pochodzi on z mercedesa z firmy revell. A oto co juz zrobiłem: Fotka orginału: NAJMOCNNIEJ PRZEPRASZAM ZA SŁABE FOTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 No widać że się starasz,czekam na lepsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Oddal troszkę aparat a później kadruj fotki , mało widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Trochę lepsze fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi