Skocz do zawartości

Mercebes-Benz 1317 POMOC DROGOWA

szupek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak komuś rozwala stronę to niech zmieni 14 calówkę na ciupkę większą...

HDS wygląda w porządku, brudzing łatwa sprawa, technika suchego pędzla i jedziesz ciemna farba .

średnica nie ma znaczenia, raczej rozdzielczosc ekranu.

To trzeba się zaopatrzyć w jeszcze większy monitor lub szybszego neta bo mi się fotek nie chce pomniejszać a miniaturki według mnie są do dupy bo otwierać każde zdjęcie pokoleji mija się z celem.

Mi akurat to nie przeszkadza, ale :

Jak Ci się nie chce pomniejszać to w aparacie, w ustawieniach jest rozdzielczość zdjęcia i pomniejsz sobie.

Pozdr. Krystian

No i po co robic takie małe fotki jak na nich praktycznie nic nie widac.

Paweł kliknij w foto , zrobi się większe. Ja osobiście wolę duże(większe) fotki, bo nie trzeba w nic klikać, i mieć otwartych klika/kilkanaście kart(w przypadku mozilli i nowszego explorera)...

Jak Ci się nie chce pomniejszać to w aparacie, w ustawieniach jest rozdzielczość zdjęcia i pomniejsz sobie. Confused

Krystian ja używam Sony DSC-S90 i używam rozdzielczości VGA( podobno do e-maili) i zdjęcia mam w rozmiarze 640x800, zawsze na http://imageshack.us/ można ustawić resize image na wybraną wielkość i wstawić zdjęcia z małym rozmiarem( pojemność) ale miarę dużą rozdzielczością.

Oto pierwsza konkretniejsza przymairka.Przednie zawieszenie złożone trzeba jeszcze tylko przerobić mocowanie stabilizatora pownieważ różni sie od orginału.Teraz zabieram się za tylnie zawieszenie które będzie zrobione całkowicie od podstaw.Fotki:

merc124so6.jpg

merc125qm4.jpg

merc126wm2.jpg

merc127oi8.jpg

merc129aq8.jpg

HDS w świetle dziennym:

merc111xe9.jpg

merc112ch1.jpg

merc115bt9.jpg

A skrzynka na akumulatory i zapas to czym są wymazane?? to tak ma być czy to siakiś podkład??

Nie poprostu pare lat temu uczyłem sie na tych elementach malować jak widać nie szło mi to najlepiej

Dziś w nocy zrobiłem tylnie zawieszenie i poprawiłem przednie.Oto fotki:

merc164fu2.jpg

merc163ke6.jpg

merc162bx9.jpg

merc161qn0.jpg

merc160ll2.jpg

merc159qu6.jpg

merc158la5.jpg

merc157yq7.jpg

merc152tl6.jpg

Zapraszam do komentowania

A kabina to była malowana czy tylko robiłes linnie podziału ???

Kabine dostałem od znajomego i używam jej tylko do przymiatek a te czarne kreski to z nudów bawiłem się markerem

zawieszenie robisz na podstawie dokumentacji czy jest to fikcja modelarska?

Robie na podstawie dokumentacji:

merc023jd1.jpg

Dorobić musze jeszcze zawory samopoziomujące wraz z cięgłami i amortyzatory.

zawieszenie robisz na podstawie dokumentacji czy jest to fikcja modelarska?

Robie na podstawie dokumentacji:

Dokładnie o to mi chodziło. Lubię wszelkie przeróbki, wiec dokładnie przyglądam się temu, co robisz i znalazłem parę niedociągnięć.

7162310f244311af.jpg

Niestety rama jest krzywa. Zaznaczyłem to fioletową linią (nie wyszło mi to najlepiej). Jest to chyba normalne przy sztukowaniu ramy z kilku innych, u mnie było to samo. Straszna krzywizna wyszła, więc zrobiłem ramę od podstaw. Kolejna sprawa to to, że powinieneś usunąć mocowanie zawieszenia z poprzedniej wersji, o ile nie zostawiłeś tego celowo do późniejszego wykorzystania

f00e9a885cef794f.jpg

Wracając do sztukowania ramy to też nie trafiłeś z szerokością ceownika. Oryginalna rama jest szersza niż ta, którą dopasowałeś. Z góry jest to mało widoczne, ale patrząc od spodu ramy, bardzo rzuca się to w oczy (czerwone prostokąty). Kolejna sprawa to rozstaw resorów nie pasuje do mostu, który zastosowałeś. Most (chyba) pochodzi ze scanii, a tam zawieszenie jest trochę szersze. Ostatnie, co wypatrzyłem to różna długość ceowników ramy. Tutaj dałeś ciała.

To chyba wszystko. Cieszę się, że robisz to zgodnie z dokumentacją i życzę powodzenia w dalszych pracach

A więc tak co do tego że rama jest krzywa to nic nie poradze tak już było.Kolejna sprawa mocowania zawieszeń które bedą jeszcze usunięte chociaz nie wiem czy nie przydadzą się do mocowania paki.Co do ramy to mówiąc szczerze przedłuzyłem ja na odpierdal czego bardzo żałuje lecz nie bedzie to widoczne a do przedłużenia ramy poslużyły mi podłużnice od naczepy które są znacznie wyższe od tych w mechu więc z tąd brak "rantu"od dołu.Co do szerokoćci resorów jest to trafne spostrzeżenie most pochodzi od scani i orgonalne jażma będą odcięte i dorobione nowe.I ostatnia rzecz to różnica długości ramy na końcu w której juz orginalnie jedna strona była któtsza ale nie ma co płakać bo bedzie dorabiany jeszcze cały skos. Nie będę się oszukiwać że nie robie błędów bo robie a wynika to może nie z pośpiechu lecz braku doświatczenia jest to w sumie mój trzeci model i niektóre przeróbki przetastaja moje możliwości

Mała aktualizacja.Zrobiłem zawory samopoziomujące,troche słabo je widać ale może jutro zrobie lepsze zdjęcie w dzien.

merc095ec0.jpg

merc100ld4.jpg

Teraz zabieram się za silnik.Pochodzi on z mercedesa z firmy revell. A oto co juz zrobiłem:

Fotka orginału:

merc086ko2.jpg

merc096pl4.jpg

merc099ea9.jpg

merc104um9.jpg

NAJMOCNNIEJ PRZEPRASZAM ZA SŁABE FOTKI