Ar2r Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Witam! No to i ja założę wcześniej zaplanowany warsztat. Jest to model Dragona w skali 1/72, który będzie zwaloryzowany blaszką Edka. Notabene owa blaszka będzie do wersji B więc tylko część zużyje. Do wersji C już dawno została wstrzymana produkcja. A oto In-box: I teraz blachy. -Pierwsza orginalna załączona do zestawu. -I druga Eduardowska. Narazie jest to tylko skan zapożyczony, a same blachy dobędę w ciągu półtora tygodnia. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania... Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 JEA!!!! Samolot! Siadam w pierwszym rzędzie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 hmmm, samoloty od Dragona... mam mieszane uczucia. No ale cóż, na pewno coś fajowego wyczarujesz dobry pomysł, dać Mistel na konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 mam mieszane uczucia. I słusznie. Są opinie że jednak '72 dragona jest lipa.. No ale cóż, przy wkładzie swojej pracy i chęciach myslę że można coś z niego zrobić. I jeszcze jeden problem rozwiązany. fotki poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 I słusznie. Są opinie że jednak '72 dragona jest lipa.. Nie tylko 72. Mam Mistela (zresztą wyimaginowanego przez Dragona) w 48, ten z Salamandrem i Me 262....... jedna wielka porażka po prostu. Dlatego jestem bardzo ciekaw, co Ci Ar2r wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 Szczeże, ja również... A wczoraj zacząłem pierwsze prace, rozpoczynajac od przedniego podwozia i kabiny... Fotki, niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 A wczoraj zacząłem pierwsze prace, rozpoczynajac od przedniego podwozia i kabiny... Fotki, niedługo... w kabinie u Dragona jest w miarę, gorzej chyba z podwoziem/wózkiem na którym stoi cała konstrukcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 podwoziem/wózkiem na którym stoi cała konstrukcja... Ma zawieszenie kołowe. A na razie prace STOP bo blach jeszcze nie mam, będą gdzieś w weekend... I takie pytanie odnośnie kabiny. Mam jedną grafikę[?] i jedno zdjęcie, czy wygląd wg. tej kolorowej grafiki można uznawać a wiarygodny? Propozycje malowania: -Najprawdopodobniej przystane przy tej opcji A tu inne PS: No i wkońcu działam na photobucket... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 No, nie obijamy się!!! Czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 No tak, chciałbym usystematycznić warsztat, ale muszę zadzwonic i poprosić o wysłykę bo sam nie wiem kiedy będe w modelarskim... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 I takie pytanie odnośnie kabiny. Mam jedną grafikę[?] i jedno zdjęcie, czy wygląd wg. tej kolorowej grafiki można uznawać a wiarygodny? ekspertem nie jestem, ale na 70% mogło tak wyglądać to twoje malowanie bardzo sympatyczne P.S.: znalazłem taką fotkę: może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 I takie pytanie odnośnie kabiny. Mam jedną grafikę[?] i jedno zdjęcie Można też poszukać screen'ów z "Il'a-2". Twórcy gry może spotkali się z czymś na ten temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mogę obscrenować wnętrze jeśli potrzeba. Btw.nie robili go twórcy gry IL-2 i dla tego jest to jeden z ładniej zrobionych w tej grze samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mogę obscrenować wnętrze jeśli potrzeba. Bardzo proszę. Mile widziane. to twoje malowanie bardzo sympatyczne Malowanie często widywane na modelach... może pomoże Napewno, każda pomoc mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Wo, wo, wo! Piękne! Wielkie dzięki! Dzięki tym screenom jeden problem rozwiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 no no Artur pomocy ci napewno nie brak ;] czekam na pierwsze foty z pracy nad modelem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Arturze coś ostatnio nas zaniedbujesz... Miała być galeria Jagdpathery, a jej nie ma. Sprawa ma się identycznie w wypadku tego latadła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Eee tam, przesadzasz. Mówiłem że w sprawie Ardo jest sytuacja prosta. Nie ma blach nie ma postępów. Ale blachy już są, a zdjęć nie ma, bo nie ma mnie w domu. I nie ma możliwości fot wrzucenia. A co do Jagdpanthera to gwoli wyjaśnienia. Nie zrobiłe galerii bo, bo...No właśnie. Ale zaufajcie mi, wszystko nadobię jak wrócę.. I chyba będzie cacy.. Pozdrawiam Artur Radkieiwcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Będę czekał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 I skromne uaktualnienie, czyli balchy Edka do Ardo!!! WKOŃCU. I początkowe prace przy kabienie z blaszkami... Fotel został już pomalowany ale nie jest wart pokazania, jest w stu procętach do poprawy gruntownej. Więc fotki po przemianie... Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 no wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 no wreszcie A jak, jakoś trzeba to wkońcu skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Proponuję odgiąć pasy do góry, pomalować je, a potem uklepać. Zrobiłem tak w swoim MiGu-29. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Proponuję odgiąć pasy do góry, pomalować je, a potem uklepać. Zrobiłem tak w swoim MiGu-29. Polecam. szystko jest jeszcze do zrobienia.. Ale dzieki za radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi