Aleksander z Zalasu Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca Kolejny Sokół, tym razem wojskowy (mój pierwszy wojskowy), przeznaczony do transportu VIP. Dodatki własne: Wyposażenie VIP Piasta WN (nawet dwie Piasty i dodatkowy komplet łopat) Podwozie Fotele pilotów. Kalkomanie od sprawdzonego źródła @Adamsky. Jak do tej pory to chyba najlepszy Sokół jaki mi się udał. Oczywiście jest wiele rzeczy które wypadało bym poprawił ale jakoś mam coraz mniej cierpliwości. Galeria, tradycyjne dla moich Sokołów na tle ściany. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 31 Lipca Share Napisano 31 Lipca Znam ten model i wiem że jest trudno ale… zanim zaczniesz bawić się w dodatki, opcjonalne kalkomanie i inne bajery skup się na jak najlepszym wykonaniu pudełkowego zestawu. Malowanie pędzlem też nie ułatwia sprawy ( zwłaszcza biały kolor) ale wszystko jest do zrobienia i na końcu da świetny efekt. Trzymam kciuki za kolejne Twoje projekty i życzę lepszych zestawów niż ten sokół 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca 3 godziny temu, mjakm napisał: Malowanie Przyznaję się bez bicia, malowanie to moja Pięta Achillesowa. A szczególnie jak okaże się że są potrzebne miejscowe zaprawki. Jeśli macie jakieś praktyczne pomysły jak zrobić domalówki na prawie gotowym modelu (z nałożonymi kalkomaniami itp.), to słucham :-). Tymczasem walczę w innym temacie, by powłoka lakiernicza wyszła jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi