Adams M1A1 Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca Szanowni modelarscy koledzy . Zakupiłem sobie z Quinta Studio kalkomanie 3D, wcześniej nigdy takich nie kleiłem, czy ktoś z Szanownych Kolegów jest mnie w stanie wspomóc wiedzą? Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca (edytowane) https://www.youtube.com/results?search_query=quinta+studio Edytowane 18 Lipca przez _OldMan_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano Czwartek o 16:12 Share Napisano Czwartek o 16:12 Cześć, jaki klej zastosować do nałożenia kalek 3D - gość na filmiku ożywa jakiegoś kleju PVA. Czy nada się do tego celu Ultra Glue (Ammo MIG)? Jeśli nie to, co polecacie? W sklepach widziałem jakieś specjalny klej polecany przez Quintę ale jeśli posiadany Ultra Glue się nada, to po co kupować kolejny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 16:20 Share Napisano Czwartek o 16:20 4 minuty temu, Bartek napisał: Cześć, jaki klej zastosować do nałożenia kalek 3D - gość na filmiku ożywa jakiegoś kleju PVA. Czy nada się do tego celu Ultra Glue (Ammo MIG)? Jeśli nie to, co polecacie? W sklepach widziałem jakieś specjalny klej polecany przez Quintę ale jeśli posiadany Ultra Glue się nada, to po co kupować kolejny? Nada się Ultra Glue.Takiego kleju używałem do nakładania kalkomanii 3D firmy Kielik w modelu Me-210.Nie wiem jak kalkomanie firmy Quinta ale firmy Kielik są bardzo kruche po wyschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano Czwartek o 17:22 Share Napisano Czwartek o 17:22 Dzięki za odpowiedź. Czym się objawia ta kruchość (kupiłem kalki Kelik do Cataliny, czyżby wtopa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Czwartek o 17:29 Share Napisano Czwartek o 17:29 (edytowane) 8 minut temu, Bartek napisał: Dzięki za odpowiedź. Czym się objawia ta kruchość (kupiłem kalki Kelik do Cataliny, czyżby wtopa?) Muszą być dobrze przyklejone ot i wszystko.Przy nakładaniu pasów za długo się "bawiłem" się w ich układanie i złamały się na zgięciu.Musiałem lekko podmalować by nie było widać pęknięcia.Dało się naprawić ale stres był. Edytowane Czwartek o 17:33 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano Czwartek o 22:06 Share Napisano Czwartek o 22:06 Ok, najpierw mnie czeka zabawa z zestawem quinty na innym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi