aqws99 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Model ten to w zasadzie kolejna modyfikacja Zvezdowskiego (Italeri) Su 27... więc wypukłe linie ... no ale z braku... Pudełko: Instrukcja: Szkło i kalki... Ramki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Ale czemu piszesz, że to modyfikacja modelu od Italeri? Su-27 (33) od italerki ma skopany kadłub, a tu widzę są porobione przejścia do canardów z przodu. A i skrzydła inne. W ogóle inny model - chyba. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Że inny model to napewno.Pod koniec ubiegłego wieku /tak,tak/ całą serie Su-27....35 miała w swej ofercie firma NAKONTE /chyba Łotewska/ Póżniej wszystkie wypraski przejeła ZVIEZDA, ot i wszystko. Jest jeszcze polski wątek, a mianowicie CHEMATIC przez pewien czas pakował wypraski SU-27 w swoje pudełka. Em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Su-27 (33) od italerki ma skopany kadłub No gdzieś czytałem, że ten Zvezdowy Su 27 jest to ten sam model co Su 27 od Italeri... no a widząc su 27, 30, 33, 37 ... można stwierdzić, że to kolejne modyfikacje tej samej formy... oczywiście su 33, 35 i 37 posiadają te przednie skrzydełka i Su 37 ma dodane nowe stery pionowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Widze spore "zamieszanie" wiec porzadkując wyglada to tak: Su-27 bazowy model, linie wypukle Su-27K/33 jak wyzej plus ramka z canardami i podwoziem, model bez sensu, nic sie nie zgadza z oryginałem Su-30KN nowy dwumiejscowy kadlub, reszta jak Su-27 + ramka ze sterami pionowymi Su-35 nowy kadlub z canardami, reszta jak Su-27 + nowa ramka ze sterami + ramka z dodatkowym uzbrojeniem Su-37 jak Su-35 minus ramka z uzbrojeniem + ramka z dyszami silnika Su-32/34 calkowicie nowy model, linie wklęsłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Su-32/34 calkowicie nowy model, linie wklęsłe No... ale tego zvezda nie robi, tylko Italeri (mam i polecam) Ale ogólnie dobrze wnioskowałem, że wszystko ma swój poczek w italerowskim su 27 ?? ... właściwie tylko su 30kn i su 37 mają nowe kadłuby... reszcie dodali po sterach pionowych... i detalach na dodatkowych ramkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 I to wszystko ma wklęsłe linie? Bez sensu :/ Su-27K mam w wydaniu Italerki i też jest bez sensu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ten model jest do niczego i tyle żałuje kasy jaka za niego dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 to wszystko ma wklęsłe linie? No właśnie dziwne, że skoro robili już inny kadłub do SU 30 czy np. SU 37 to nie przerobili lini... no ale może te formy powstały jednocześnie, skoro pochodzenie jest Łotewskie?? miała w swej ofercie firma NAKONTE /chyba Łotewska/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 No... ale tego zvezda nie robi, tylko Italeri (mam i polecam) Robi(-ła) przepak :-) jako 7250 Su-32FN pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 7250 Faktycznie... i nawet ładniejszy obrazek dali na pudełko ;) A tak odbiegając od temtu nieco, miał ktoś, widział Zvezdowskiego Miga 29UB ?? Czy to też przepak Italeri?? Bo ich Mig 29A to totalny pasztet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Na początku ,a i owszem to była italerka .Póżniej zaczeli wkładać to co wydaje Condor /ukraiński/ jako Mig-29 9-12. I znów polonik,te same wypraski Condor a wypchneła na rynek lubelska firma SEDO.Lata 90 te. Em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Z tym migiem 29 to zależy jaka wersja na rosyjskojęzycznej stronie zvezdy są inboxy i jedna wersja to model i italki a inna co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi