krzychu1989 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Witam Przedstawiam relacje z budowy modelu Mercedesa SK będzie to standardowy mercedes malowanie będzie w jednym kolorze jeszcze nie wiem ale mile widziane są propozycję narazie niewiele zrobiłem sklejona tylko rama. Byłbym bardzo wdzięczny również za jakiekolwiek zdjęcia silnika V8 takiego modelu mercedesa. Mam pytanko rama w tych mercedesach była cała szara? wraz z zawieszeniem i resztą podzespołów którą wkleiłem w ramę z góry dziękuję za informacje i wskazówki i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 To zależy od rocznika. Mercedesy do 94' miały cal dół fabrycznie malowany na czerwono jak w Iveco. Jedynie silnik był szary lub zielony. Po 94' dół był malowany na szaro łącznie z silnikiem i wszystkimi podzespołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu1989 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 czyli zrobić malowanie całe na szaro skoro powiedzmy że ma być po 94r i miałby ktoś fotki silnika mercedesa bo nie wiem z którymi detalami go malować w kolorze z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Ja mam, co prawda, trochę mniejszego Mercedesa 814 93' i u mnie fabrycznie silnik był cały pomalowany na szaro łącznie ze wszystkimi podzespołami nawet paskami klinowymi. Jeśli jednak będziesz robić model w stanie użytkowania to możesz paski pomalować na czarno a resztę silnika na szaro. Przykład: http://www.emoto.com.pl/upl/photo/47061/normal/photo4 http://www.emoto.com.pl/upl/photo/47061/normal/photo3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu1989 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 zdjęcia pomalowanej ramy mercedesa myślę że kolor jest podobny do koloru ramy jaki ma prawdziwy merc 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 No nawet ładnie to wygląda teraz tylko o szczegóły bym zadbał i będzie git. Tak z innej beczki z kąd masz ten model i gdzie go można dostać poszukuje dwóch takich i niemogłem nigdzie dostać Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Bardzo fajnie pomalowana rama tylko z tyłu jak by leciutko za grubo lakieru, a właśnie co to za kolor półmat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu1989 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Share Napisano 25 Lutego 2009 mam pytanie jakiego koloru jest skrzynia biegów w tym modelu mercedesa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Skrzynia jest tego samego koloru co silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Nie wiem czy doszedłeś jak pomalować silnik, ale ostatnio znalazłem ciekawe zdjęcie. http://fierglu.blog.interia.pl/?id=1557939 Przy okazji możesz sobie o tym Mercedesie, dużo przeczytać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu1989 Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 Przyszedł czas na dalsze prace nad modelem silnik i podzespoły zostały już pomalowane i umieszczone na ramie w następnym tygodniu rama powinna być już dozbrojona w zbiornik paliwa, skrzynkę z akumulatorami oraz nadkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 No i elegancko Tyko wydaje mi się, że nie pasuje trochę to, że rama jest jak nowa, a elementy silnika przepalone (jeżeli jest to rdza), jak by było używane No chyba że jeszcze masz zamiar ramkę przybrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Witam. Jestem na Twojej relacji pierwszy raz i już wiem że będę tu często zaglądał. Co do ramy to bardzo ładny kolorek ale co rzuca mi się w oczy to to widoczne łączenie na belce która będzie trzymać kabinę ni i może ten brązowy kolor na rurach kolektora nie bardzo przypomina rdzę. Ogólnie very nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Ja będę uważnie śledził twoją relacje bo mam sentyment do tego auta tyle co ja z razem z tatą zrobiłem kilometrów takim mercedesikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edo_93 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Fajny model się szykuje.Krzychu gdzie go dorwałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi