wuen Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Kolejny etap - karbon... Takie naklejki są w zestawie - "nie widziałem ich" więc zastosowałem SMS 1:12 (dzięki Kazik) Cztery warstwy Topcoat i polerka pastami Tamiya i... Następnie wziąłem się za łańcuch i wtedy okazało się, że Protar "nie odpuszcza" ... łańcuch jest za długi Wywierciłem otwór pod śrubę mocującą oś mniejszej zębatki ciut dalej i teraz jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Wszystko pięknie, ładnie Tylko ten łańcuch - zostawiasz go w takim kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Jak dla mnie BOMBA Karbon ładnie się świeci Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Tylko ten łańcuch - zostawiasz go w takim kolorze Tak - trochę "pobrudzę" ale będzie "Oro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Tymi naklejkami, to bym się nie stresował za bardzo. W warsztacie obok mnie taka F4 stoi na sprzedaż i przyjrzałem jej się. Grubość naklejek w motocyklu za tyle kasy mnie załamała - to było pierwsze co rzuciło mi się w oczy. Oczywiście pociągnięte fabrycznie bezbarwnym, ale jednak są to grubaśne naklejki. Wogóle jakość spasowania nie powaliła mnie na kolana. Oczywiście mówię o jakości wykonania oryginału - nie modelu. Ten jest bez zarzutu. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 pociągnięte fabrycznie bezbarwnym, ale jednak są to grubaśne naklejki Też widziałem oryginalną Agustę i zauważyłem, że na owiewce są dosyć grube naklejki w związku z tym na moich też jest "uskok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Zacząłem składanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 No maszyna się szykuje zarąbista! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Skończyłem... prawie... spostrzegawczy zauważą, dlaczego "prawie" Włoski motorek to na włoskich "blachach" - trzeba było go "przerejestrować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Skończyłem... prawie... spostrzegawczy zauważą, dlaczego "prawie" Brakuje korka wlewu paliwa A tak poza tym to model przecudny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Pomalowany na srebrno wylądował na balkonie w celu wyschnięcia - na drugi dzień niestety zniknął - podejrzewam okoliczne sroki... jutro muszę dokupić śrut i rozpocząć wendettę W najbliższym czasie powinienem "wejść w posiadanie" zrobionego na zamówienie korka albo zacznę coś "rzeźbić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Możesz jeszcze pościerać trochę żrodek opony,żeby pozbyć się tego wystającego gumowego środka po odlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Kolego nie obrazisz się jak będę korzystać z twoich fotek z relacji, jak będę budować swoją aguste?? Nabrałem weny i zamówiłem ten model. Miałem robić hayabuse ale pomyślałem że nie będzie może dokumentacji. P.S Ile byś chciał za śruby od silnika i łańcuch?? Zrobił byś mi je na zamówienie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 No to uzbrój się w cierpliwość i mnóstwo tolerancji w stosunku do zawartości pudełka... Moje przeróbki i doróbki: - łańcuch - jest zestaw metalowych ogniwek ale za mało... - mocowanie przewodów hamulcowych, sprzęgła, gazu - króćce z drutu bo firmowe są za grube - łby śrub - dorobione metalowe - firmowo są ich imitacje albo w ogóle brak - śruba mocująca kierownicę - osłona wydechu przy prawym podnóżku - firmowo jest przetłoczenie na rurach - kalkomania karbon zamiast naklejek - spawy na ramie i wydechu - śruby regulacji podnóżków - zapinki na owiewkach - wentyle w kołach - śruby mocujące zębatkę tylnego koła - klocki hamulcowe - brak części wewnętrznych - chłodnica oleju Mogę odstąpić firmową blaszkę z ogniwkami - łby śrub robił mi kolega przy okazji swojej "produkcji" - mogę go zapytać czy by zrobił a jeśli tak to za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 To zapytaj się i daj znać. Na razie nie zaczynam jej robić bo muszę jeszcze inny model skończyć ale koło wakacji zacznę ostro prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Wreszcie... W poniedziałek sesja zdjęciowa do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 dorabiane śruby na swoich miejscach Jak dorabiales te sruby z tego precika 1,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swim Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Mam pytanko rownież o łańcuch. Posiadam 2 modele Italeri Agusta i Ducati w skali 1/9 i poszukuje łańcucha wlaśnie takiego jak masz. Jedyne co znalazłem to zestaw blaszek do ducati ale kosztuje 2 razy więcej niż model i u żółtych do kupienia tylko. Gdzie zdobyć ogniwka takie jak ty zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 o kurcze... piękny model pięknej maszyny pamiętam doskonale jak ten motocykl pojawił się w świecie jednośladów, jaką sensację wywołał, i jak wieszałem plakat z nim na drzwiach i się napatrzeć nie mogłem Gratuluję świetnego wykonania jedyne co mnie intryguje to słynne organki z rur wydechowych nie powinny być bardziej zadarte - w sensie "przyklejone" do tzw."poddupka"? (bliżej świateł) ot taka moja refleksja, ale i tak jest świetnie! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Gdzie zdobyć ogniwka takie jak ty zrobiłeś? przedpołudnie spędziłem przy łańcuchu - połączenie plastikowych elementów z zestawu z fototrawionymi ogniwkami wykonanymi przez kolegę WF... dorabiane śruby na swoich miejscach Jak dorabiales te sruby z tego precika 1,5 mm to wynik pracy z pręcikiem o średnicy 1,5 mm i zrobionymi na zamówienie blaszkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi