TomaszDudek Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 peter Wiem ze się da ale trzeba umiec, wychodzę z założenia że poco się męczyć jak jest aero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Tomek to jest pierwsze w życiu camo (nie wierze ) Matiego zgadnij czym robione dobra nie rozwalam tematu przepraszam Moderatorów już ide kleić Edit... Ty Modów nie przepraszaj... Ty autora tematu przeproś... Mod... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 arto zainwestować w aero na początek ci 100 zł + prostownik wystarczy a efekt będzie o niebo lepszy nie mówiąc juz o płynnych przejściach barw Szczerze to zastanawiam się nad tym, malowanie wersji 1/72 dało mi pojęcie co mnie czeka Co do przejścia barw: http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/franziska/Bild_021.jpg peter, chętnie poczytam o sposobie wykonania tego kamo na BWP Dobra, to zaczynam. Sybmolicznie, ale zawsze coś: Ohydny plastik i odlew jak na model za tę cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Ty autora tematu przeproś... przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 rObO87 a będzie coś na tym transporterze???chodzi mi czy coś będzie wiezione na nim np. jakiś Leopard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 rObO87 a będzie coś na tym transporterze???chodzi mi czy coś będzie wiezione na nim np. jakiś Leopard Leopard 2A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Nio aero to super sprawa jak tylko pomyślę że miałbym teraz cokolwiek malować pędzlem to ogarnia mnie depresja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 No co jest, zepsuła się Franziska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2008 Spokojnie po niedzieli będą foty Właśnie skończyłem SLT-50 (jutro galeria), więc na ten model już mogę poświęcać 100% czasu warsztatowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Mosty zrobione: Strasznie dużo szlifowania, spasowanie nie to samo co w częściach z SLT Revell'a Kółeczka (ale faaaaajnie, że nie trzeba malować opon): I to co mnie wkur..... czyli zbiornik paliwa : Jak widać, wypychaczy więcej niż Tygrysów na tym forum. Po modelu za tę cenę spodziewałem się lepszej jakości Ledwo zaczęty, a rama z mostami już swoje waży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 ...(ale faaaaajnie, że nie trzeba malować opon) Ale pamiętasz cały czas jak opony Trumpetera działają na plastik felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Słyszałem o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Mam pytanko czy taka naczepa może być w cywilnych barwach i być podpięta do zwykłego trucka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Ciężko powiedzieć, klik Czy cywilna ciężarówka poradzi sobie z takim ładunkiem (~ 55 ton) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Mam pytanko czy taka naczepa może być w cywilnych barwach i być podpięta do zwykłego trucka ? Pewnie że może, tylko trzeba dobrac odpowiedniego trucka, za zwykłą lawete może robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Mam pytanko czy taka naczepa może być w cywilnych barwach i być podpięta do zwykłego trucka ? Pewnie że może, tylko trzeba dobrac odpowiedniego trucka, za zwykłą lawete może robić Jeśli znajdziesz trucka w skali 1/35 to czemu nie Ciagnik balastowy i jedziem Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 No ale tym się nie wozi palet z telewizorami... Wciągarki na ciągniku oraz liczba osi też ot tak sobie nie zaprojektowano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Miarka Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 No ale tym się nie wozi palet z telewizorami... Wciągarki na ciągniku oraz liczba osi też ot tak sobie nie zaprojektowano...To był żart tylko, według mnie to taka ciężarówka by z miejsca nie ruszyła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Jeśli znajdziesz trucka w skali 1/35 I w tym sęk! No ale rObO87 buduj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Taaa łatwo powiedzieć... Te wypychacze w zbiorniku od paliwa mnie rozwaliły w tym tygodniu, coś ruszę dopiero w sobotę... Ale najpierw przeprowadzka do warsztatu domowego, trzeba wykorzystać ferie świateczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Te wypychacze w zbiorniku od paliwa mnie rozwaliły w tym tygodniu To ty skifa nie kleiłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Nie no panowie ja bym coś samemu pokąbinował i zrobił od podstaw w 24 i podpioł do jakiegoś trucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Tylko co by to woziło bo na pewno nie czołgi. Nie bez powodu ciagnik SLT ma napęd na 3 osie i silnik bodajże ~700 KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 No nie wiem po prostu mi się ta naczepa podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Zbiornik na paliwo zaszpachlowany: Pora na jakieś blaszki: Trochę szlifowania itp. jest przy błotnikach: Myślę, że całkiem ładnie udało mi się je "zablaszkować" Te blachy z zestawu (złote) są dosyć grube w porównaniu z tymi od Eduarda. Mimo blaszek, w schowku na kalnistry z paliwem wystąpiło pewne uproszczenie: Brak jest tej poziomej listewki złożonej z 2 płaskowników. Z powodu braku odpowiednich materiałów zrobiłem ten "pasek" z kawałka plastiku w kształcie prostopadłościanu, na niektórych fotach powinno być to widoczne. Tu jeszcze nadwozie: Całość złożona na sucho: Teraz dopiero zauważyłem, że całkiem spory ten ciągnik jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi