Skocz do zawartości

Sd.Kfz.10/5, 2cm FlaK 38 (Dragon 1:35)

Lestat

Rekomendowane odpowiedzi

Przez wiele miesięcy moje jedyne pudełko w stashu i wyrzut sumienia, no ale w końcu się udało. Miał być sam przy tej studni, ale pętał mi się po półkach biedny 247 bez winietki to stwierdziłem, że w tych malowaniach mogę je pożenić w jednym miejscu i czasie. 10/5 jest fajny, mały ale dużo się na nim dzieje, że tak powiem.

filmik na YT: https://youtu.be/Hu0NcraOGwI

galeria_13.thumb.jpg.52981c6b58514f4b3976f4e411f5fd61.jpg

galeria_01.jpg

galeria_02.jpg

galeria_03.jpg

galeria_04.jpg

galeria_05.jpg

galeria_06.jpg

galeria_07.jpg

galeria_08.jpg

galeria_09.jpg

galeria_10.jpg

galeria_11.jpg

galeria_12.jpg

galeria_14.jpg

galeria_15.jpg

galeria_13.jpg

Edytowane przez Lestat
  • Like 7

Bardzo ładnie wykonane modele wraz z dioramką.Na dioramce przydali by się figuranci żeby dodać jej "życia"247 jest jak miewam w  kamuflażu który był używany  głównie w Kampanii Wrześniowej i Kampanii Francuskiej i bodajże był oficjalnym zatwierdzonym wzorem malowania obok Panzer Grau w początkowym okresie wojny.Gratulacje ładnych modeli jeszcze raz.

• Like 1

15 godzin temu, Wujciobryan napisał:

Bardzo ładnie wykonane modele wraz z dioramką.Na dioramce przydali by się figuranci żeby dodać jej "życia"247 jest jak miewam w  kamuflażu który był używany  głównie w Kampanii Wrześniowej i Kampanii Francuskiej i bodajże był oficjalnym zatwierdzonym wzorem malowania obok Panzer Grau w początkowym okresie wojny.Gratulacje ładnych modeli jeszcze raz.

Miło mi że się podoba. Co do figurantów to słyszę to prawie za każdym razem jak pokazuje swój "produkt". I za każdym razem wyjasniam, że dla mnie (zaznaczam, że dla mnie, nikogo nie chce przekonywać) figuranci zamieniają prezentację modelu pojazdu w zabawkę,  która coś udaje.  W 90% przypadków psują mi odbiór winietki, którą oglądam. Oczywiście są wyjatki,  jeśli figurki sa pomalowane na poziomie master i w dodatku "uchwycone" w ruchu - ok potrafi wyglądać to zajebiście.  Ale ja ani tak nie pomaluje, ani nie "uchwycę"

Co do malowania, to kłócił sie  nie będe, ekspertem nie jestem, ale takie malowanie 247 to raczej własnie Rosja 43, kiedy pojazdy pomalowane do tej pory na standardowy ciemnoszary, w związku z wprowadzeniem na szersza skalę dunkelgelba, podmalowywano nim  w jakieś paski czy ciapy.