SAGITARIUS Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 Witam. Po długiej przerwie, przedstawiam kolejny model samolotu - Nieuport 11. Jest to mój pierwszy szmatopłat w życiu ... więc proszę o ewentualne uwagi i odrobinę wyrozumiałości. Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 3 Września 2006 Share Napisano 3 Września 2006 Ładny Chyba dość fajnie wyszło Ci smigło. Tylko ten koleś ciagle się w obiektyw gapi. Nie stresuje Cię jak robisz foty, a taki się na ręce patrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Września 2006 Autor Share Napisano 3 Września 2006 Owszem śmigiełko i zastrzały wyszły fajnie i robione dosyć prostą metodą. Natomiast co do kolesia ... cóż, jesteśmy po kilku browarkach i zapoznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Cudeńko, modelik cudeńko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Model podoba mi się, na trzeciej fotce śmigło wygląda jakby z drewna było zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Cześć Kiidd, fajny szmatopłat Ci wyszedł, sam mam chętkę, ale jeszcze umiejętności brak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 4 Września 2006 Autor Share Napisano 4 Września 2006 Cześć Kiidd, fajny szmatopłat Ci wyszedł, sam mam chętkę, ale jeszcze umiejętności brak. Pozdrawiam. Zaręczam, że to nic trudnego ... powiem nawet, że wręcz prostsze niż samoloty z II WW czy współczesne. Mniej klejenia, mniej szpachlowania i mniej malowania. Czyste lenistwo ! Jeżeli szarpniesz się kiedyś na szmatopłata ... to polecam właśnie Niepurta 11, tak jak i mnie polecono. Prosty modelik, a daje dużo radości ! Co do szmatopłatów ... na tapecie już kolejny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Cześć, Bardzo ładnie ci wyszedł, szczególnie fakturka drewna bardzo mi się podoba. Pewnie kojarzysz z PWM, że też mam go na tapecie, ale jakoś odechciało mi się go robić, w zestawie mam paskudnie zwichrowany dolny płat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Czyżby sie szykowała jakaś flota "Przysmak Bocianów"? Mnie przerażają naciągi w tych samolocikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Mnie przerażają naciągi w tych samolocikach. Mam dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 4 Września 2006 Autor Share Napisano 4 Września 2006 Dobry pomysł ... "Przysmak Bocianów" ... Co do naciągów ... Wiertełko 0.20 mm, żyłka wędkarska 0.18 i gotowe ;) Proponuję spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Września 2006 Share Napisano 4 Września 2006 Mam w poczekalni bombowiec Gotha V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 25 Września 2006 Autor Share Napisano 25 Września 2006 Mam w poczekalni bombowiec Gotha V. Piękna rzecz ... jak sądzę Roden 1/72 ... no cóż, ze mnie stary 4ósemkowiec więc ... są dwa modele Gotha w 1/48 oba koszmarnie drogie i koszmarnie kaszaniaste ... Może, jak nabiorę więcej wprawy i zdobędę sensowne plany sam sobie wydłubę cosik takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Taaaa, Roden. O ile wiem, to później wydali jeszcze wersję Profi, ale nie wiem, czym się wyróżniała. Tak z ręką na sercu, to w tej chwili kupiłbym wersję IV bo taką mieliśmy w naszym lotnictwie (i są takie kalkomanie dostępne). Kilka razy otwierałem model i za każdym razem odkładałem. Bydlaczek jest spory, kanciasty i ma duuużo linek do poprowadzenia (których rozkład jest lekko tajemniczy - inaczej mówiąc nie znalazłem jakiś dobrych fotek, czy rysunków rozkaładu naciągów w Gotha V.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 25 Września 2006 Autor Share Napisano 25 Września 2006 Wersja PROFI ... hmmmm ... na stronie znalazłem tylko to: http://www.rodenplant.com/HTML/002.htm http://www.rodenplant.com/HTML/011.htm http://www.rodenplant.com/HTML/016.htm http://www.rodenplant.com/HTML/020.htm ... i olinowanie ... http://www.rodenplant.com/IMG/016/bwsketch.gif a jak już zdecydujesz się na dłubanie, daj znać ... poszukam innych planów olinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi