Gojirak Posted October 6 Share Posted October 6 Jak w temacie, czy ktos by sie podjal zrobienia takiej dioramy? https://x.com/OfficialWRC/status/990672085889552384 Mniej wiecej cos takiego. Osoby zainteresowane prosze o kontakt. Dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted October 6 Share Posted October 6 Będzie to w zasadzie niewykonalne, z jednego powodu- skala. W podziałce 1/20 w sumie są tylko modele bolidów jednomiejscowych (zwykle Formuła 1, czasem jakaś inna seria) oraz jakieś starocie. Podobnie ma się sprawa z figurkami. Jeśli chcesz coś rajdowego w zbliżonej skali, to pozostaje albo 1/24, albo zarezerwowane w zasadzie tylko dla diecastów 1/18. A jeśli chcesz koniecznie skalę 1/20 to oznacza to wyłącznie robotę od podstaw, a więc koszty astronomiczne takiego zamówienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted October 6 Super Moderator Share Posted October 6 Możesz kupić model, przeskalować do odpowiedniej skali i wydrukować. Figurki albo sam zaprojektujesz albo przerobić jakieś inne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gojirak Posted October 10 Author Share Posted October 10 Dziękuję za odpowiedzi. Ale chodziło mi o samo podium, bez modelu samochodów/ ludzi. Posiadam modele rajdówek właśnie w skali 1/24 i 1/18 i chciałem periodycznie zmieniać model, który będzie stał na podium. Stąd wybrałem taką skalę, powiedzmy, pośrednią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gojirak Posted October 10 Author Share Posted October 10 Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie. Zgłosiły się dwie osoby. Temat można zamknąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts