Kalor Napisano 15 Listopada 2025 Share Napisano 15 Listopada 2025 27 minut temu, robertmodelarz napisał: Ze względu na rozmiar modelu kupiłem 2 buteleczki. Ile ty tej farby planujesz zużyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Listopada 2025 Autor Share Napisano 15 Listopada 2025 (edytowane) 29 minut temu, Kalor napisał: Ile ty tej farby planujesz zużyć? Z ostrożności procesowej zakupiłem 2 szt., kolor typowy dla pojazdów LWP/lata 90-te XX wieku. Przyda się do BTR-152, BWP-1, T-55 i temu podobnych. Porównanie brył wydruków 3d, australijski Bushmaster kontra pojazd radziecki. Edytowane 15 Listopada 2025 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 15 Listopada 2025 Share Napisano 15 Listopada 2025 6 minut temu, robertmodelarz napisał: Z ostrożności procesowej zakupiłem 2 szt., kolor typowy dla pojazdów LWP/lata 90-te XX wieku. Przyda się do BTR-152, BWP-1, T-55 i temu podobnych. Porównanie brył wydruków 3d, australijski Bushmaster kontra pojazd radziecki. Brainfart miałem bo często na YT oglądam jak ludzie kąpią te modele w farbie, i jakoś tak mi głupio zaskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2025 (edytowane) Czas na przyklejenie i pomalowanie gąsienic, trzeba to robić etapami. Druk 3d rządzi się niestety innymi prawami niż plastik. Klej CA typu slow dry, wolno wiążący i gęsty daje radę. Edytowane 21 Grudnia 2025 przez robertmodelarz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 Grudnia 2025 Share Napisano 21 Grudnia 2025 Nieźle idzie. Nie wolałeś dla wygody osobno ogniwkowych zamówić? No chyba że w takim przypadku byś musiał tytuł zmienić na "pływający transporter gąsienicowy 1/35 w 90% wydrukowany 3D"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2025 2 minuty temu, Robi napisał: Nieźle idzie. Nie wolałeś dla wygody osobno ogniwkowych zamówić? No chyba że w takim przypadku byś musiał tytuł zmienić na "pływający transporter gąsienicowy 1/35 w 90% wydrukowany 3D"... Dziękuję bardzo za poradę, ale obecnie na rynku nie spotkałem osobnego zestawu gąsienic do PTS-M w skali 1/35. Autor projektu Stakov opracował kompletny model i w takiej postaci zgodnie z instrukcją sklejam model. Jak masz namiary na osobne gąski to chętnie je zobaczę. Niestety nie zastosuję już ich w tym projekcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 26 Grudnia 2025 Share Napisano 26 Grudnia 2025 Niestety, nie znalazłem osobnych gąsienic, ale są kompletne zestawy tego pojazdu, gdzie gąsienice są wygodniejsze do sklejenia. Namiary: PanzerShop - pełny zestaw (żywiczny) Wydawnictwa Modelki - pełny zestaw (kartonowy) Tylko tyle mi się udało znaleźć Powodzenia w dalszej budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 Gąsienice z tego modelu kartonowego nie podejdą bo to nie ta skala. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 Druga opcja którą podałeś czyli sklep Panzer shop to jest skala do kolejek 1:120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 14 minut temu, LechaMazur napisał: Druga opcja którą podałeś czyli sklep Panzer shop to jest skala do kolejek 1:120. A ja widziałem w 1/35 i w 1/72. No chyba że coś przeoczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 9 minut temu, Robi napisał: A ja widziałem w 1/35 i w 1/72. No chyba że coś przeoczyłem... Karton to skala 1/25,a żywica 1/120, a 1/72 się przewija bo producent podaje,że nie wykonuje tej skali. Natomiast 1/35 był kiedyś dostępny na ebayu (pojedyńcze sztuk),ale niema. Mogę się mylić jak masz namiar to podaj link do oferty w skali 1/35 z gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 27 Grudnia 2025 Share Napisano 27 Grudnia 2025 29 minut temu, LechaMazur napisał: Karton to skala 1/25,a żywica 1/120, a 1/72 się przewija bo producent podaje,że nie wykonuje tej skali. Natomiast 1/35 był kiedyś dostępny na ebayu (pojedyńcze sztuk),ale niema. Mogę się mylić jak masz namiar to podaj link do oferty w skali 1/35 z gąsienicami. Linku niestety nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2025 (edytowane) W dniu 27.12.2025 o 11:48, Robi napisał: Linku niestety nie mam Był kiedyś taki sklep panzershop.cz ale chyba zwinęli działalność. W ofercie miał fajne modele np. TOPAS, całą rodzinę PTS, konwersję do T-34 i T-55. Mega drogie to były modele, PTS-M na ebay poszedł za 295 USD: https://www.ebay.pl/itm/166171915645 Ten, który sklejam jest porównywalnej jakości i kosztuje mniej niż 60 USD + koszt żywicy= 80 USD. Edytowane 29 Grudnia 2025 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Sklep online nie działa od września. Właściciela można znaleźć na FB. Libor Matejka się nazywa. PTS-M kosztował u niego 230 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia (edytowane) Model sklejony do kupy (brakuje jeszcze: anteny, liny, kół ratunkowych) i pomalowany kolorem bazowym. Czas na rozjaśnianie i lekkie ślady eksploatacji: Edytowane 3 Stycznia przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Liny plecione będziesz dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, Robi napisał: Liny plecione będziesz dawał? Eureka XXL Metalowa linka 1.5mm / 50cm numer katalogowy: EU-LH-07-coś z tego wybiorę: https://agtom.eu/linki-i-lancuchy/345916-eureka-xxl-150mm-metal-wire-rope-for-afv-kits.html?gad_source=1&gad_campaignid=22560642923&gbraid=0AAAAADfUdkW8dhCLVDmBM40odAYjxTVEL&gclid=CjwKCAiAmePKBhAfEiwAU3Ko3Ce6B73XZXX3zvVFiuoSYyj2s-_LtOnn_P2wrKRHyp_6hlxFkKHnPhoCuH8QAvD_BwE Muszę jeszcze zobaczyć jakie były ucha liny holowniczej od T-34 czy od T-55. Długość też jest mi nie znana. Edytowane 3 Stycznia przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejak21 Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Bardzo ładnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi