Skocz do zawartości

[W] Junkers Ju188 A-1 Rächer (Dragon, 1/48)

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Thalgonis napisał:

Wg instrukcji :) Ja się z instrukcjami nie kłócę :D  

No to instrukcja cię w konia zrobiła. Masz silniki Jumo, czyli śmigło jak w Ju88, szeroka łopata i krótki kołpak. Dałeś śmigła i kołpaki od wersji E, czyli z silnikiem gwiazdowym BMW 801, takim jak w myśliwcu Fw190A. Śmigła do wymiany wink4.

• Like 1

41 minut temu, barszczo napisał:

No to instrukcja cię w konia zrobiła. Masz silniki Jumo, czyli śmigło jak w Ju88, szeroka łopata i krótki kołpak. Dałeś śmigła i kołpaki od wersji E, czyli z silnikiem gwiazdowym BMW 801, takim jak w myśliwcu Fw190A. Śmigła do wymiany wink4.

no to dobrze, że powiedziałeś - tak więc jednak będzie bez instrukcji :) 

A tak BTW. oprócz fatalnej składalności, o której pisałem wyżej, dochodzi jeszcze fatalna instrukcja. I nie chodzi o tego „konia”, o którym pisze barszczo, tylko ogólnie: pomijanie pewnych etapów, pomijanie części, które nagle „pojawiają się” przed oczami w kolejnym kroku, totalnie skopana instrukcja malowania itp.  Reasumując: unikajcie lotników od Dragona :) 

Edytowane przez Thalgonis

13 minut temu, Thalgonis napisał:

A tak BTW. oprócz fatalnej składalności, o której pisałem wyżej, dochodzi jeszcze fatalna instrukcja. I nie chodzi o tego „konia”, o którym pisze barszczo, tylko ogólnie: pomijanie pewnych etapów, pomijanie części, które nagle „pojawiają się” przed oczami w kolejnym kroku, totalnie skopana instrukcja malowania itp.  Reasumując: unikajcie lotników od Dragona :) 

A co pisaliśmy z @jachud3 na początku? Że lekko nie będzie 😂.

• Like 1
  • Haha 1

12 minut temu, barszczo napisał:

A co pisaliśmy z @jachud3 na początku? Że lekko nie będzie 😂.

Zgadza się :super:

Ale ja te uwagi „o instrukcji” napisałem bardziej dla kogoś, kto  ma mniejsze doświadczenie w lotnikach niż ja - naprawdę czasami łapałem się na tym, że coś tu nie pasi, czegoś tu nie powinno być. No i okazywało się przy głębszej analizie, że faktycznie nie było halo w danym miejscu :D