pmroczko Napisano wczoraj o 18:34 Share Napisano wczoraj o 18:34 Dzień dobry! Jakiś czas temu ze smutkiem dowiedzieliśmy się, że zmarł jeden z założycieli firmy Tamiya - Shunsaku Tamiya. Na jednym z forów modelarskich padł pomysł upamiętnienia Go w taki sposób, żeby zbudować jeszcze raz pierwszy model firmy Tamiya który każdy z nas kiedyś robił jako swój pierwszy. Postanowiłem wziąć w tym udział i w moim przypadku był to Flakvierling 38 który dziadek mi kupił w ramach "nagrody" po wizycie u dentysty. "Twist" jest taki, że na pudełku od tego Flakvierlinga jest on narysowany ciągnięty przez samochód terenowy marki Horch (dzisiaj Audi). Wtedy (początek lat 90-tych) taki Horch był nie do dostania, ale dziś... I co z tego, że jest to raczej za lekki ciągnik na taka przyczepę, 30 lat na to czekałem! Wehrmachtu zwykle nie robię, dlatego tu poszedłem trochę we frajdolarzerkę, a wyniki są takie, jak Wam się podobają? Dziękuję za uwagę - pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu Generalnie spoko niezły i uważam że na podstawce ulicy by zyskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu Dziękuję za komentarz! Jeden z powodów, dla którego większości modeli nie mam na podstawce to taki, że lubię je pokazywać i oglądać od spodu - w prawdziwym życiu rzadko jest taka możliwość Tu na tym Horchu ładnie widać układ kierowania wszystkimi 4 kołami. Pozdrawiam! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Po pierwsze ładny, po drugie zahacza o artylerię, więc podwójni mi się podoba! Zasługuje na lepsze fotki (niedoświetlone). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi