pmroczko Napisano 4 Listopada 2025 Napisano 4 Listopada 2025 Dzień dobry! Jakiś czas temu ze smutkiem dowiedzieliśmy się, że zmarł jeden z założycieli firmy Tamiya - Shunsaku Tamiya. Na jednym z forów modelarskich padł pomysł upamiętnienia Go w taki sposób, żeby zbudować jeszcze raz pierwszy model firmy Tamiya który każdy z nas kiedyś robił jako swój pierwszy. Postanowiłem wziąć w tym udział i w moim przypadku był to Flakvierling 38 który dziadek mi kupił w ramach "nagrody" po wizycie u dentysty. "Twist" jest taki, że na pudełku od tego Flakvierlinga jest on narysowany ciągnięty przez samochód terenowy marki Horch (dzisiaj Audi). Wtedy (początek lat 90-tych) taki Horch był nie do dostania, ale dziś... I co z tego, że jest to raczej za lekki ciągnik na taka przyczepę, 30 lat na to czekałem! Wehrmachtu zwykle nie robię, dlatego tu poszedłem trochę we frajdolarzerkę, a wyniki są takie, jak Wam się podobają? Dziękuję za uwagę - pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 6 Cytuj
Adamo722 Napisano 4 Listopada 2025 Napisano 4 Listopada 2025 Generalnie spoko niezły i uważam że na podstawce ulicy by zyskał Cytuj
pmroczko Napisano 5 Listopada 2025 Autor Napisano 5 Listopada 2025 Dziękuję za komentarz! Jeden z powodów, dla którego większości modeli nie mam na podstawce to taki, że lubię je pokazywać i oglądać od spodu - w prawdziwym życiu rzadko jest taka możliwość Tu na tym Horchu ładnie widać układ kierowania wszystkimi 4 kołami. Pozdrawiam! Paweł Cytuj
Merten Napisano 5 Listopada 2025 Napisano 5 Listopada 2025 Po pierwsze ładny, po drugie zahacza o artylerię, więc podwójni mi się podoba! Zasługuje na lepsze fotki (niedoświetlone). 1 Cytuj
Wujciobryan Napisano 11 Listopada 2025 Napisano 11 Listopada 2025 Gratuluję ładnego modeluMam też taki pojazd w planach tylko że bez działka,tylko sam pojazd też z Tamki i jak skończę obecnie zaczęty projekt to prawdopodobnie wezmę się za Horcha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi