jager27 Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Tak Jakubie. Łatwo ci mówić... Zimmerit nie wyszedł najgorzej, ale ta szpachlówka jest bardzo lepka i szybko wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Samo klejenie już powoli dobiega końca. Przepraszam, że nie ma tła, ale nie miałem czasu zakupić kartonu. Zdjęcia - starałem się zrobić lepsze i dokładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Na razie zimmerit wygląda fatalnie, nie wiem może przez zdjęcia, mam nadzieję że po pomalowaniu będzie to lepiej wyglądało. Odwrotnie wkleiłeś mocowanie gasnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 narazie to smutnie wygląda, trzęsie Ci się ręka ja kleisz/..., wiem że to głupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2008 Odwrotnie wkleiłeś mocowanie gasnicy. Ja jeszcze nie kleiłem żadnych mocowań gąsienic. Lipnie to może wyglądać ponieważ zadęcia nie są za dobre. Zimmerit nie jest dobry faktycznie. Po pomalowaniu wygląda znacznie lepiej bo próbowałem w niektórych miejscach, ale nie wygląda tak jak być powinno. A ręka troszkę się trzęsie, ale to raczej przy malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 nie gąsienic tylko gaśnic koło krat Może wyciągniesz głębie zimmeritu łoszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 nie gąsienic tylko gaśnic koło krat No faktycznie. Przepraszam za pomyłkę. Mógłby ktoś mi bardziej wskazać gdzie to miejsce się znajduje? Mam takie pytanie do wszystkich. Jakiej firmy polecacie metalowe gąsienice do Tygrysa? Czy w zestawie z tymi gąsienicami będą druciki czy trzeba samemu dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 No faktycznie. Przepraszam za pomyłkę. Mógłby ktoś mi bardziej wskazać gdzie to miejsce się znajduje? Na grilu po prawej stronie, nad zbiornikami paliwa. A instrukcja co na to ? Mam takie pytanie do wszystkich. Jakiej firmy polecacie metalowe gąsienice do Tygrysa? Czy w zestawie z tymi gąsienicami będą druciki czy trzeba samemu dokupić? Metalowe gąsienice Friullmodel, albo krajowe Karaya, ale nie wiem czy są jeszcze dostępne. Friule na Allegro kosztują 90 zł, w komplecie jest oczywiście kilka metrów drutu. Łączysz ogniwko i odcinasz drucik i tak ok 170 razy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 No faktycznie. Przepraszam za pomyłkę. Mógłby ktoś mi bardziej wskazać gdzie to miejsce się znajduje? Na grilu po prawej stronie, nad zbiornikami paliwa. A instrukcja co na to ? Po konsultacji przez gg z kolegą Jager27 stwierdzam, że on tam nic nie wklejał, to zrobił producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 No faktycznie. Przepraszam za pomyłkę. Mógłby ktoś mi bardziej wskazać gdzie to miejsce się znajduje? Na grilu po prawej stronie, nad zbiornikami paliwa. A instrukcja co na to ? Po konsultacji przez gg z kolegą Jager27 stwierdzam, że on tam nic nie wklejał, to zrobił producent. A to całkiem inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Po dłuższej przerwie znowu wziąłem się do roboty. Kociak ma przyklejone niektóre detale i jest pomalowany w dunkelgelb (Humbrol 94). Trzeba trochę nieco poprawić w malowaniu, ale to w poniedziałek albo jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Mimo wszystko nie za fajnie to wygląda...znaczy zimmerit...może tylko na zdjęciach... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Zimmerit na przednich płytach wyglada świetnie - na pozostałych już nie. Szkoda że ci nie wyszedł tak na całości. Na przyszłość zanim wejdziesz na model z efektem któego nigdy nie robiłeś, pocwicz na jakimś odcinku testowym - kawałku plastiku, zabawce. Wtedy już wiesz jakie problemy napotykasz i jak z nich wybrnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 wyjściem jest także, by zdrapać to co niemrawe i zostawić w takim stanie, jako resztki - ale wtedy mnóstwo pracy nad modelem. Jeśli w pełni Cie Twoja praca satysfakcjonuje, powyższe skreślić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Kamo skończone. Malowałem farbami humbrol 160 i model master olive green (nie pamiętam numeru). Jest namalowane tak jak w instrukcji. Co do zimmeritu to nie satysfakcjonuje mnie on, ale zostawię go lepiej w spokoju. Tu na zdjęciach kamo jest jeszcze przed poprawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Malowany pędzlem jak mniemam. Udało Ci się częściowo ukryć zimmerit pod warstwą farby. Jeśli użyjesz tego całego łoszowego, pigmentowego, filtrowego ustrojstwa to całkiem fajnie będzie jak na pędzel. Krytykę pozostawiam bardziej doświadczonym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Jeśli użyjesz tego całego łoszowego, pigmentowego, filtrowego ustrojstwa Niestety nie mogę użyć łosza ponieważ malowałem zielonym Model Masterem i on zmywa się jak nakładam washa. Pozostaje tylko lakier matowy i suche pastele do brudzenia. I jak chciałem pomalować połyskiem model to ta przeklęta farba też schodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Pomaluj model Sidoluxem i nakładaj wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Od samego początku prześladuje mnie pech.... Myślę nad tym żeby go całego wykąpać w krecie (ja tak tylko myślę, wy myślcie inaczej ) Czy zmywać z niego farbę czy nie?? Doradźcie. Model ma nałożony lakier matowy i kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Zdjęcia za ciemne, zrób lepsze i ocenim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Jednak się rozmyśliłem i nie będę robił kąpieli w krecie. Poprawiłem trochę kamo. Po kąpieli musiałbym odrywać niektóre części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam. Na modelu są już detale. Dzisiaj zakurzyłem go suchymi pastelami. Na kołach zrobiłem washa trochę innego... niż wszystkie. Akrylowy to był bezsens a olejnego nie dało rady przez farbę model master Czy w dobry kolor pomalowałem gaśnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 no całkiem całkiem ale powinieneś wymienić liny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Liny holownicze mają za stalowy stalowy kolor i nie zlikwidowałeś śladów po łączeniach form. Mam jeszcze pytanie: Widziałeś tu na forum inne Tygrysy, np. Rafała, Reggiego czy moje ? Czy na którymś widziałeś czerwoną gaśnicę ? Mimo wszystko trochę uratowałeś ten model brudzeniem, ale nadal jest słabo. Zapomnij o nim i zabieraj się za następny model, jeszcze 3-4 i będzie git Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 . Akrylowy to był bezsens ? olejnego nie dało rady ??????????????????? eeeeeeeeeee ??????????yyyyyyyyyyyy???????? przez farbę model master a może przez brak lakieru matowego?????? trochę innego... niż wszystkie yyy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi