Jump to content

Kubelwagen 1:35 TAMIYA

luki_wrc
 Share

Recommended Posts

Witam powracam po krótkiej przerwie (szkoła). Przedstawiam kubelwagena 1:35 tamiya. Starałem się nie robić błędów popełnionych przy ostatnich modelach wskazanych mi poprzednio na forum.

Pierwszy raz zdecydowałem się na użycie pigmentów (suche pastele ścierane na papierze) moim zdaniem nieźle wyszło jak na pierwszy raz.

Niestety w czasie sesji kubel stracił klakson jednak usterkę już naprawiłem. Proszę o ocenę i sugestie

83e400758e764063med.jpg

ffed099aa72e8f0fmed.jpg

e4beeb4e749fcd65med.jpg

a5c3db61f1b05748med.jpg

e082b91e5e0a6d3dmed.jpg

dc5025505ded6597med.jpg

bbe36374229488eamed.jpg

b241d6f69e485c47med.jpg

32141f4fe3fa0e3fmed.jpg

5fed07fb1597959bmed.jpg

Model dobrze sklejony i pomalowany

to ten kubel jest pomalowany? :]

wygląda strasznie "płasko" i sztucznie, może warto by go zmatowić i potraktować płukanką.. tyle fajnych zakamarków i tłoczeń a sprawia wrażenie strasznie płaskiego..

na paru częściach widać szwy - części zupełnie nie obrobione po wycięciu z ramki..

widać folię kalki na przedniej rejestracji..

popracuj jeszcze nad nim skalpelem..

Oporządzenie, albo nie malowane, albo nie takie kolory jak mają być. Manierka, puszka na maske, torba na amunicje MG i MG do pomalowania. Sam MG wyglada jakby został wspólczesnie znaleziony i przeleżał w ziemi kilkadziesiąt lat . Model sam w sobie OK, może za bardzo błyszczy.

to ten kubel jest pomalowany? :]

Tak był malowany.

potraktować płukanką..

Może to głupie pytanie. Ale co to płukanka. Na czym polega i czym ją wykonać?

czy oporządzenie znajdujące się w samochodzie jest pomalowane (szczególnie manierka)?

Rzeczywiście manierka na przednim siedzeniu nie była pomalowana, umknęło mi, ale reszta była malowana. Może jakieś, sugestje co do koloru sprzętu?

dałeś ładny podkład

Teraz góra manierek na czarno jak i paski a reszte na pomarańczowo-brązoow

Nie zamęczaj chłopaka , jest dobrze ale mogło być lepiej, ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz