luki_wrc Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam powracam po krótkiej przerwie (szkoła). Przedstawiam kubelwagena 1:35 tamiya. Starałem się nie robić błędów popełnionych przy ostatnich modelach wskazanych mi poprzednio na forum. Pierwszy raz zdecydowałem się na użycie pigmentów (suche pastele ścierane na papierze) moim zdaniem nieźle wyszło jak na pierwszy raz. Niestety w czasie sesji kubel stracił klakson jednak usterkę już naprawiłem. Proszę o ocenę i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Mnie tam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Witam. Mam już takie maleństwo na swoim koncie a teraz na warsztacie mam nieco większą wersje tego samochodzika poza tym to wygląda nieźle.Tylko gdzie podział się ten pałąk do podtrzymywanie karabinów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki_wrc Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Zaginął gdzieś w ferworze walki . Jutro dokleje i wrzuce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Model dobrze sklejony i pomalowany, ale mam parę pytań, czy oporządzenie znajdujące się w samochodzie jest pomalowane (szczególnie manierka)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Model dobrze sklejony i pomalowany to ten kubel jest pomalowany? :] wygląda strasznie "płasko" i sztucznie, może warto by go zmatowić i potraktować płukanką.. tyle fajnych zakamarków i tłoczeń a sprawia wrażenie strasznie płaskiego.. na paru częściach widać szwy - części zupełnie nie obrobione po wycięciu z ramki.. widać folię kalki na przedniej rejestracji.. popracuj jeszcze nad nim skalpelem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 to ten kubel jest pomalowany? :] Też mam takie wrażenie, że jest nie malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Oporządzenie, albo nie malowane, albo nie takie kolory jak mają być. Manierka, puszka na maske, torba na amunicje MG i MG do pomalowania. Sam MG wyglada jakby został wspólczesnie znaleziony i przeleżał w ziemi kilkadziesiąt lat . Model sam w sobie OK, może za bardzo błyszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 torba na amunicje MG że co? które to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki_wrc Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 to ten kubel jest pomalowany? :] Tak był malowany. potraktować płukanką.. Może to głupie pytanie. Ale co to płukanka. Na czym polega i czym ją wykonać? czy oporządzenie znajdujące się w samochodzie jest pomalowane (szczególnie manierka)? Rzeczywiście manierka na przednim siedzeniu nie była pomalowana, umknęło mi, ale reszta była malowana. Może jakieś, sugestje co do koloru sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 ale reszta była malowana. nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki_wrc Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Teraz lepiej?? Elementy były malowane tylko taki odcień farby wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Teraz lepiej?? dałeś ładny podkład Teraz góra manierek na czarno jak i paski a reszte na pomarańczowo-brązoow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 to ten kubel jest pomalowany? No wydawało mi się że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 dałeś ładny podkład Teraz góra manierek na czarno jak i paski a reszte na pomarańczowo-brązoow Nie zamęczaj chłopaka , jest dobrze ale mogło być lepiej, ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Co do malowania osprzętu to mniej więcej coś takiego dla wersji afrykańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi