kzugaj Napisano 11 Grudnia Share Napisano 11 Grudnia Powitać Z racji iż Spit od Airfix-a mnie troszkę wymęczył to naszła mnie ochota na Jeta. Wybór był ciężki pomiędzy jednym z wielu F-14 (Tamka, HB, GWH i AMK), F-18E lub G od Meng-a a F-15 od GWH. W końcu wybór padł na Super Kocura od AMK. Zobaczymy co z tego da się ulepić. Dziś jeszcze nic nie będę dłubać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Grudnia Share Napisano 13 Grudnia Pomimo złej prasy, cały czas mam ochotę kupić sobie tego kocura, tym bardziej czekam na relację z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 14 Grudnia Autor Share Napisano 14 Grudnia Po wstępnych przymiarkach myślę że będzie dobrze. Wnękę podwozia mam już ociosaną i nie wypycha spodu. Łączenie sekcji dziobowej ma delikatny uskok ale spodziewałem się większego bubla ale zajmę się tym jak już ogarnę sekcję dziobową i kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Niedziela o 18:26 Share Napisano Niedziela o 18:26 Trzeba jeszcze w sekcji dziobowej poprawić panel sondy do tankowania, bo dziwnie wygląda. A malowanie już wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano Niedziela o 20:51 Autor Share Napisano Niedziela o 20:51 Wstępnie jak patrzyłem to aż mocno się to w oczy nie rzuca więc może nawet zostawię tak jak jest. Malowanie będzie takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano Niedziela o 21:16 Share Napisano Niedziela o 21:16 (edytowane) Jak patrzę, to poprawienie tego przy opcji ze schowaną sondą, będzie stosunkowo proste. Pozazdrościłem trochę, a że trafiła się okazja to też sobie sprawiłem tego kocura Niestety żadne malowanie pudełkowe mi nie podchodzi i szukam jakiś kalek, najlepiej low vis i nic nie ma, a jak już się coś trafi, to w cenie połowy samego modelu. Nie masz czasem jakiś zbędnych kalek? Edytowane Poniedziałek o 20:07 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano wczoraj o 18:45 Autor Share Napisano wczoraj o 18:45 Do D mam zestaw od Tamki i HB. Tak na szybko oglądałem Dziubek dzisiaj i porównywałem że zdjęciem i wygląda na to że jest wycięcie w otworze do sondy które wystarczy zaszpachlować i może się obejść bez rycia. Panele od sądy mają prawidłowy kształt na pierwszy rzut oka. Jak znajdę chwilę w święta to dokładnie spr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano wczoraj o 22:06 Share Napisano wczoraj o 22:06 (edytowane) Sam kształt panelu to jest w miarę ok, ale chodzi o samo położenie. Panel sondy od strony kokpitu zaczyna się w dobrym miejscu, ale potem idzie pod zbyt dużym kątem do góry, przez co dolny przedni róg panelu wypada już prawie na równi z tym załamaniem linii na osłonie radaru. Po prostu przednia część panelu sondy jest zbyt wysoko. Widać to dobrze jak porównasz górną linię panelu z tą linią poszycia biegnącą od owiewki. Te dwie linie powinny być prawie równoległe, a one są dość mocno skoszone. Jak się o tym nie wie to to nie gryzie tak w oczy, ale jak się już o tym dowiesz to trochę gryzie Nie mam też przekonania do kalek na panele w kokpicie, czy one nie powinny być po prostu czarne? Edytowane wczoraj o 22:09 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu Przyjrzę się temu dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi