Adams M1A1 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia 11 godzin temu, bulik58 napisał: Raczej karabin niż karabiny , nie zależnie czy z długą , krótką lufą , uchwytem pistoletowym czy kolbą , na trójnogu czy podstawie lub podpórce lufy , czyli wersji A1,2,4,5 ,6 itd. itp. pozostaje karabinem M1919 . Janusz zapomniałeś napisać o tym , że jeszcze były wersje chłodzone wodą lub powietrzem, a te chłodzone powietrzem mały co najmniej kilka wersji osłon lufy i hamulca wylotowego. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia 3 godziny temu, Robi napisał: a no chyba że tak. ekspertem nie jestem Ja też nie jestem expertem , raczej ,, fotografem ,, i ,, czytelnikiem ,, , czyli przeglądam zdjęcia i czytam co inni piszą .Z połączenie tych 2 rzeczy czyli analizy treści , oraz kadrów z rzeczywistości można odnaleźć wiele ukrytych i nie opisanych wiadomości . 1 godzinę temu, Adams M1A1 napisał: Janusz zapomniałeś napisać o tym , że jeszcze były wersje chłodzone wodą lub powietrzem, a te chłodzone powietrzem mały co najmniej kilka wersji osłon lufy i hamulca wylotowego. Pozdr. A. Adam nie wchodziłem w to , gdyż autor tego wątku poruszał już ten temat a wciskanie między wódkę i zakąskę nie wróży nic dobrego . Wg. info jakie posiadam chłodzony wodą M1917 nie był montowany jako typowa broń pokładowa poza próbami z experymentalnymi z 3 tonowymi (amerykańskimi tankietkami) ze względu m.in na jego ciężar. Pomimo pewnych wad pozostał w użyciu aż do lat 50 np. w korpusie piechoty morskiej w piechocie w czasie wojny na półwyspie Koreańskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Godzinę temu, bulik58 napisał: Wg. info jakie posiadam chłodzony wodą M1917 nie był montowany jako typowa broń pokładowa poza próbami z experymentalnymi z 3 tonowymi (amerykańskimi tankietkami) ze względu m.in na jego ciężar. Pomimo pewnych wad pozostał w użyciu aż do lat 50 Serdecznie przepraszam Szanownego Właściciela Wątku za tego off-a. A widzisz Janusz no nie do końca, pierwsze M3 Halftracki miały montowane seryjnie jako uzbrojenie właśnie takie chłodzone wodą M1917-ki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Czwartek o 08:00 Autor Share Napisano Czwartek o 08:00 10 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Szanownego Właściciela Wątku W sensie kogo? Bo jak na razie to wszyscy o tym gadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Czwartek o 09:28 Share Napisano Czwartek o 09:28 Godzinę temu, Robi napisał: W sensie kogo? Bo jak na razie to wszyscy o tym gadamy No jak to kogo? Ciebie, jakaś kultura być musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Czwartek o 14:32 Autor Share Napisano Czwartek o 14:32 5 godzin temu, Adams M1A1 napisał: No jak to kogo? Ciebie, jakaś kultura być musi. Dobra, jak sobie razem tu gadamy to co innego niż jak na uroczystym obiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Czwartek o 14:51 Share Napisano Czwartek o 14:51 16 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Serdecznie przepraszam Szanownego Właściciela Wątku za tego off-a. A widzisz Janusz no nie do końca, pierwsze M3 Halftracki miały montowane seryjnie jako uzbrojenie właśnie takie chłodzone wodą M1917-ki: Adam były też montowane na motorach , ciężarówkach i nie wiadomo na czym ( i to już w czasie I w.ś ) ale czy te wszystkie środki transportu zaliczają się do czołgów , bo Sherman to czołg , ? Napisałem wyraźnie ,, Pomimo pewnych wad pozostał w użyciu aż do lat 50 np. w korpusie piechoty morskiej ... ,, czyli nie wykluczyłem możliwości montażu gdzie indziej . Idąc za twoim tokiem myślenia to bym musiał opisać każdy z możliwych sposobów i a i tak ktoś wrzuciłby fotkę tak jak ty to zrobiłeś z podpisem ,, ale ten pojazd/miejsce montażu został pominięty ,, P.S. jutro poproszę Admina aby usunął ten post nie mający nic wspólnego z tematem przewodnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Czwartek o 15:06 Autor Share Napisano Czwartek o 15:06 12 minut temu, bulik58 napisał: jutro poproszę Admina aby usunął ten post nie mający nic wspólnego z tematem przewodnim Nie no, nic takiego się nie stało. Chciał po prostu coś od siebie dodać (pewnie dlatego żeby nie było że komentuje a żadnego info nie ma, znając go). Mi to może pomóc w przyszłych projektach na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Czwartek o 15:21 Share Napisano Czwartek o 15:21 3 minuty temu, Robi napisał: Nie no, nic takiego się nie stało. Chciał po prostu coś od siebie dodać (pewnie dlatego żeby nie było że komentuje a żadnego info nie ma, znając go). Mi to może pomóc w przyszłych projektach na przykład Ja się na niego nie obrażam a on na mnie , czasem lubimy sobie podyskutować /popisać, ew. wymieć informacjami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Czwartek o 16:19 Autor Share Napisano Czwartek o 16:19 58 minut temu, bulik58 napisał: Ja się na niego nie obrażam a on na mnie , czasem lubimy sobie podyskutować /popisać, ew. wymieć informacjami . Racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Czwartek o 20:56 Share Napisano Czwartek o 20:56 (edytowane) Sklejaj dalej i rozwijaj swoje umiejętności modelarskie. Edytowane Piątek o 08:02 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Piątek o 00:25 Share Napisano Piątek o 00:25 8 godzin temu, bulik58 napisał: Ja się na niego nie obrażam a on na mnie , czasem lubimy sobie podyskutować /popisać, ew. wymieć informacjami . Dokładnie tak , nawet czasem dzwonimy do siebie , aby sobie podyskutować np. w temacie Scammela Commandera, także bez ciśnienia. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi