Barthass Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Witam wszystkich w te świąteczne popołudnie Tematem In-boxa jest pojazd naprawczy na podwoziu M113 znany w Izraelu jako M579 Mahag. Produkt Academy jest niezłej jakości, dobrej jakości tworzywo. Jak na tak mały model to ilość części jest imponująca - pojazd zawiera właściwie kompletne wnętrze, oraz sporo detali na kadłubie. Znalazłem trochę śladów po wypychaczach w widocznych miejscach, oraz jamek kurczowych( niestety na każdym ogniwie gąsienicy), ale to właściwie jedyne wady, wszystkim którzy będą chcieli złożyć ten model polecam zestaw blach Eduarda do tego modelu. Academy przewiduje dwie wersje malowania- Izraelska i Australijską. Do wyboru mamy tez 2 wersje gąsienic- ogniwkowe, i winylowe. Generalnie model świetny, no i chyba przekonam się wreszcie do pojazdów budowanych na bazie M113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Ja o dziwo nie mam jamek skurczowych na gąskach od Fittera, natomiast takowe (i to hurtem) występują przy gąsienicach z M113 APC z Academy również. Co nie zmienia faktu, ze wymienię je tak czy inaczej. Zapewne zakupię AFV Club - plastikowe. Wolałbym Friulki, ale mam tych M113 kilka i nie chcę przegiąć z wydatkami A z drugiej strony w jednym dać Friule, a w drugim AFV też mi się nie uśmiecha. Standaryzacja - to chyba właściwe słowo A model, tak jak napisałeś - zaiste piękny. Nie wiem tylko czy blaszki doń są jeszcze przez Edwarda produkowane. W razie czego zawsze możesz się posiłkować trawionką do zwykłej wersji. Bo do dźwigu to maleńki arkusik jest tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Nie wiem tylko czy blaszki doń są jeszcze przez Edwarda produkowane. Niestety na ich stronce napisane jest, że zestaw jest już nieprodukowany, ale może gdzieś uda mi się je dorwać. W razie czego zawsze możesz się posiłkować trawionką do zwykłej wersji Hah, no właśnie ten arkusik zawiera te elementy, na których najbardziej mi zależy Co do gąsienic, ja na pewno zastosuje friule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Hah, no właśnie ten arkusik zawiera te elementy, na których najbardziej mi zależy SmileCo do gąsienic, ja na pewno zastosuje friule Very Happy No rozumiem, ale Ty masz na razie JEDNĄ 'stotrzynastkę', a ja... SIEDEM! I tak wydać 600 na same gąski, to hmmm .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 No rozumiem, ale Ty masz na razie JEDNĄ 'stotrzynastkę', a ja... SIEDEM! I tak wydać 600 na same gąski, to hmmm .... Confused Aaa, to co innego W takim razie rzeczywiście lepiej zainwestować w AFV Club. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Academy przewiduje dwie wersje malowania- Izraelska i Australijską. Oczywiście ty zrobisz Australijską nie?... Do wyboru są też gumaki? PS. klej gratis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Do wyboru są też gumaki? Do wyboru mamy tez 2 wersje gąsienic- ogniwkowe, i winylowe "Gumiaki" jak je wszyscy nazywają tak naprawdę nie mają z gumą nic wspólnego, są wykonane z elastycznego winylu, w skali 1/35 spotkałem tylko jeden model z naprawdę gumowymi gąskami - Panzerhaubitze 2000 od Revella Oczywiście ty zrobisz Australijską nie?... Smile Heh, wiadomo A tak na serio(pomijając oczywiście moje "zboczenie") wersja Australijska nie jest w ogóle efektowna- nie ma po bokach tych wszystkich zasobników, koszy itp. wygląda jak zwykły M113, tylko że z dźwigiem, a i oznaczenia Izraelskie są o wiele ciekawsze, tak że wybór jest oczywisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Podoba mi się - jak skończę swoje badziewie to zabiorę się za to - zacznę kompletować po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Jako moderator przyznaję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Ciekawy ten model. Z chęcia bym sobie takiego zakupił ale jak mam do wyboru takiego, albo Sherman-a, miłośnik II wojny jednak wybiorę tego drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Wstyd sie przyznać ale koszerne modele coraz mniej mi sie podobają no ale ten jeszcze może sie załapać do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Wstyd sie przyznać ale koszerne modele coraz mniej mi sie podobają no ale ten jeszcze może sie załapać do mnie Kwestia gustu - nie ma co mówić o wstydzie. Bez przesady proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi