93mati Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Witam Oto kolejny model, który wystawiam do konkursu - Centurion Sho't z wojny Yom Kippur... tylko zastanawiam się czy ze Wzgórz Golan, czy z Pustyni Synaj Muszę jeszcze dokupić do niego farbki Lifecolora UA020 Israeli Sand Grey 61-73... myślę też nad blaszkami Voyagera. Model nawet bez blach powinien elegancko wyglądać, wszystko naprawdę jest bardzo szczegółowe i starannie odwzorowane. Nawet nie porównuje moich wcześniejszych modeli do niego - Skif, Zvezda... AFV dodała do niego jeszcze toczoną lufę, gumowe bandaże kół oraz żywiczną część... Super Czas na in-box Pudło Instrukcja Wypraski Nawet fajny plakacik się znalazł Uhhh... to wszystko Pozdrawiam, Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Noo, wreszcie coś koszernego Sam model jest świetny, nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć z budowy Oj, chyba będą dopiero wtedy, kiedy skończę BMP... Muszę tylko dokupić polistyren i zaczynam malować te ruskie pudło... Jakoś nie lubię kleić 2 modele na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Jakoś nie lubię kleić 2 modele na raz Rolling Eyes Hah, mam tak samo, wolę jeden ale powoli i porządnie, w pełni Ciebię rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 bardzo fajny projekt,ciekaw jestem jak wyjda te gumowe bandaze.obserwuje i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Poszperaj i zrób jednego z tych dwóch legendarnych Centurionów co osamotnione na środku pustkowia zatrzymały arabską dywizje pancerną, taki bajkowy akcent będzie Rzeczywiście z tą żywiczną częścią zaszaleli, nosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 ostro grasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 O kolejny piękny współcześniak rodem z Izraela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Witam bardzo fajny projekt,ciekaw jestem jak wyjda te gumowe bandaze Heh, też jestem ciekaw tych gumiaków. Na razie nic nie mogę o nich powiedzieć Poszperaj i zrób jednego z tych dwóch legendarnych Centurionów co osamotnione na środku pustkowia zatrzymały arabską dywizje pancerną, taki bajkowy akcent będzie No ta historyjka jest całkiem ciekawa Rzeczywiście z tą żywiczną częścią zaszaleli, nosze Oj, to będzie moja pierwsza żywiczna część... ostro grasz Jakie ostro ?? Tylko poszerzam swoje horyzonty modelarskie o kolejne doświadczenia, nie chcę też spartolić sam te cudeńko O kolejny piękny współcześniak rodem z Izraela O tak I jak na razie pierwszy z IDF-u na moim warsztacie... na pewno będzie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Na razie projekt stoi w miejscu, a raczej w ogóle jeszcze nie drgnął Ale do końca nie jestem pewny tego malowania Otóż znalazłem w internecie kolorowe zdjęcie Centuriona z wojny Yom Kippur w szaro-pustynnych barwach Czy nie będzie pasowała do tego farbka Lifecolor UA035 Sandgrey 82 ?? Czy może się wydaje taki szaro-pustynny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Ale do końca nie jestem pewny tego malowania Rolling EyesOtóż znalazłem w internecie kolorowe zdjęcie Centuriona z wojny Yom Kippur w szaro-pustynnych barwach Kurz, oraz jakość zdjęcia przekłamują kolory. Izrael podczas wojny Jom Kippur używał jaśniejszego odcienia piaskowego, kolor współczesny się od niego różni i to bardzo. Poniższe zdjecia mam nadzieję zobrazują to o czym mówię Merkava 4 pokryta kurzem, wygląda, jak by kolor bazowy był jasno piaskowy, lub nawet pomarańczowy : Natomiast kolor bazowy wygląda tak : No i jak widać na czysto wygląda zupełnie inaczej, nawet nie tak jak na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu Centuriona Aha, co do Lifecolora Sand Grey 82, przetestowałem, i że tak powiem zawiodłem się, odcien mi nie pasuje, i jeśli chodzi o współczesne pojazdy IDf zostaję przy Humbrolu 84... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedź Zatem zostaję przy "Lifecolor UA020 Israeli Sand Grey 61-73" i basta. Zrobię tak jak powinien wyglądać Centurion w czasie wojny Yom Kippur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 "Zażydkowało" się nam Forum. Fajnie, że powstaje tyle modeli IDF, mają ciekawe konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Proszę administrację forum o przeniesienie tego tematu do warsztatu w dziale pojazdy wojskowe z przyczyn różnorakich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi