Bercik Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Intensywna końcówka roku Ostatni zrobiony w tym roku model, który długo za mną chodził, bo zawsze chciałem mieć czarnego Emila. Jednocześnie kilka lat przeleżał w pudełku w czarnym podkładzie, bo nie mogłem zmusić się do zrobienia tego radaru. Niby pierdoła, bo ma to pół centymetra, ale obejmuje blaszkę, część żywiczną i vacu, no i ciężko to czysto złożyć ze sobą Kalkomanie, jak i konwersja, pochodzą z zestawu AML i są to najgorsze, najbardziej koszmarne kalkomanie, z jakimi pracowałem. Jestem też świadom informacji o czerwonym kolorze liter, ale zostałem przy szarym. Na modelu sporo się dzieje ale ciężko to niestety uchwycić apratem. No ale "coś" tam mam nadzieję widać. PS. To mój 20-sty Messer 109 w 1/72 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Super model !!! Możesz objaśnić co to jest ten PeilG IV ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 30 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2025 8 minut temu, _OldMan_ napisał: Super model !!! Możesz objaśnić co to jest ten PeilG IV ? Dzięki! O ile mi wiadomo, było to urządzenie do lokalizacji źródeł sygnałów radiowych w celu np. niszczenia radiostacji. Ale nie spełniło swojej roli i było zastąpione innymi urządzeniami, więc znalazło się raptem na kilku maszynach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 A to jakiś nachtjeager? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 30 Grudnia 2025 Share Napisano 30 Grudnia 2025 Fajnie ścieniowane elementy płócienne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia W dniu 30.12.2025 o 14:41, Moses napisał: A to jakiś nachtjeager? Wiesz co, nie wiem na ile on był "operacyjny". Kojarzę ze zdjęć dwa takie czarne Messery z tym systemem i jeden w ciekawym kamuflażu, który też sobie kiedyś zrobię. Jeśli one wykonywały jakieś misje, to pewnie sporadycznie. Może kol. Marco wie więcej bo kiedyś taki model robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi