Skocz do zawartości

M911 z M60 Patton na pace - 1:35 Meng Models/Dragon

mikemc

Rekomendowane odpowiedzi

Kawał dobrej modelarskiej roboty, która się podoba ale koncepcyjnie coś mi tu nie pasuje.

Nie pamiętam Twoich wcześniejszych projektów ale czy tu aby nie postawiłeś na jednym zdjęciu dwa różne projekty bo jak dla mnie to one do siebie nie pasują?

Cześć!

Bardzo ładny model maszyny, którą sam chciałem od jakiegoś czasu zrobić - mówię tu o M911. Ja też uważam, że coś tu trochę nie pasuje - mam głównie na myśli to, że ciągnik jest taki zardzewiały... Co się stało - odstawili go i zapomnieli? Bez rozładowania?

Tak czy inaczej gratuluję skończenia ambitnego i rozbudowanego projektu! Pozdrawiam!

Paweł

Bez urazy Michale. Wykonałeś kawał świetnej roboty ale zarówno Paweł @pmroczkozwróciliśmy uwagę na to, że ciągnik jest nadto zmęczony jak na wóz w użytkowaniu bo wyglądał na to, że ściąga jakiegoś wraka z pola. Moje pierwsze wrażenie było takie że zrobiłeś model ciągnika, który stoi gdzieś na złomowisku albo od lat kilkunastu nie jest używany i postawiłeś na nim model zezłomowanego M60. Do głowy mi nie przyszło, że oba stoją i razem gdzieś rdzewieją. Mi jeszcze nie pasowała kolorystyka obu pojazdów bo tak jakby nie pasująca do jednego teatru działań wojennych aczkolwiek tutaj akurat można się mylić. Ja wcześniej nie widziałem Twojego zdjęcia referencyjnego a przedstawia ono przynajmniej dla mnie niecodzienną sytuację.  

Jak znalazłem to zdjęcie ze złomowiska, to od razu zainspirowało mnie. Można się wyżyć w brudzeniu plus to nie był standardowy truck z Abramsem w Iraku. Ze zdjęcia wynika że ktoś postawił wrak czołgu na pace dla zaoszczędzenia miejsca na placu.

Pozdrawiam serdecznie.

• Like 1

Wszystko pasuje w takim razie... Zastanawiam się, dlaczego potrzebowałem zobaczyć zdjęcie "the real thing" zanim się przekonałem do całości... Może gdyby dołożyć na dioramie jeszcze kilka kawałków złomu było by jasne, że chodzi o scenę ze złomowiska?

Pozdrawiam

Paweł

• Like 2

3 godziny temu, Endrju napisał:

Ja wcześniej nie widziałem Twojego zdjęcia referencyjnego a przedstawia ono przynajmniej dla mnie niecodzienną sytuację.  

Dzień dobry,

Jedni modelarze prezentują zdjęcie referencyjne i model, który nijak się ma do zdjęcia a drudzy prezentują model a dopiero po prezentacji zdjęcia widać, że wszystko gra. Warto prezentować zdjęcia w przypadkach kiedy wspomagają one odbiór modelu, żeby nie narazić się na pewne uwagi. W innych przypadkach raczej nie warto bo wychodzi na to że zdjęcie i model to dwie różna bajki.

Aten  zestaw świetny, podoba się😀

Pozdrawiam

Andrzej

• Like 1

4 godziny temu, pmroczko napisał:

Wszystko pasuje w takim razie... Zastanawiam się, dlaczego potrzebowałem zobaczyć zdjęcie "the real thing" zanim się przekonałem do całości... Może gdyby dołożyć na dioramie jeszcze kilka kawałków złomu było by jasne, że chodzi o scenę ze złomowiska?

Pozdrawiam

Paweł

Też coś mi tu brakuje, i chyba mam pomysł co. 

Pozdrawiam