BRAVO112 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Wyglada bardzo dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca W dniu 5.03.2026 o 07:49, zenek_65 napisał: Czy jest potwierdzenie na taki sposób podwieszenia bomb? Po zrzucie bomby mają szanse na kontakt z naciągami pływaków i z samymi pływakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca (edytowane) 2 godziny temu, DobreMzimu napisał: Czy jest potwierdzenie na taki sposób podwieszenia bomb? Po zrzucie bomby mają szanse na kontakt z naciągami pływaków i z samymi pływakami. Ja osobiście nie znam zdjęć z podwieszonymi bombami - mam tylko fotki z samymi wyrzutnikami, ale przyjmuję, że mogło coś tam być podwieszane. Edytowane 11 Marca przez zenek_65 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca https://alchetron.com/cdn/lublin-r-viii-fe2e5a19-0382-48d8-b66d-418ccff83f6-resize-750.jpeg To zdjęcie na pewno znasz. Jakim kolorem pomalowana jest przednia część kadłuba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca Tak, zdjęcie znane. W Historiach Puckich nr 10 jest taki opis 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Czy ja dobrze widze, ze plywaki sa cale pod woda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca 9 minut temu, BRAVO112 napisał: Czy ja dobrze widze, ze plywaki sa cale pod woda? Tak, zobacz opis zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca 16 minut temu, BRAVO112 napisał: Czy ja dobrze widze, ze plywaki sa cale pod woda? Dobrze widzisz. To specjalny rodzaj pływaków. .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano wczoraj o 19:36 Autor Share Napisano wczoraj o 19:36 (edytowane) Ten ciągły brak czasu W skrócie: baldachim poprawiony, górny płat sklejony, poprawiłem kąt skosu płata dolnego - był delikatnie na + korekta pływaków w trakcie. Edytowane 5 godzin temu przez zenek_65 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Uła... ostro idzie... Lece po kolejną paczkę popcornu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu W założeniu miał to być szybki warsztat - max 6 tyg. A wchodzi na to, że potrwa znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Napisać można jedynie tak... Nabiera mocy urzędowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, zenek_65 napisał: A wchodzi na to, że potrwa znacznie dłużej. z Choroszym jak z A-modelem ---> nie ma miękkiej gry tylko pot krew i łzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu W dniu 26.03.2026 o 20:36, zenek_65 napisał: Czy w burty pływaków też będziesz ingerował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu Tak, dojdą panele i wzmocnienia. Postaram się ponitować je, ale żywica jest twarda i nie jestem pewien efektu. Muszę to przemyśleć i przeprowadzić kilka testów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Moim zdaniem pływaki Choroszego są za wąskie i maja płaskie burty. https://modelwork.pl/topic/11322-lublin-r-viii-148-od-podstaw/ http://pliki.kartonowki.pl/modele/obrazki/galeria/4/7/8/9/picture_d9c7330b69c6f25a59120bb53b3a91f8.jpg Co do nitowania rozważ obklejenie żywicy papierem 0,1mm Tamyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi