Dudzio Napisano Sobota o 18:52 Autor Share Napisano Sobota o 18:52 3 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Nie bardzo się z Toba zgadzam. Ten klocek mały nie jest, a mimo to na tym zdjęciu dadal mozna rozróżnić pojedyńcze zacieki, gdyby miał kamo byłoby wyraźnie widoczne i z całą pewnością nie rozmazane.... No to jeszcze napisz nam jakim aparatem to zdjęcie zrobiłeś (i jak osiągnąć taki efekt jak ktoś nie ma kompaktu, że nie wspomnę o lustrze), ile czasu spędziłeś na ustawianiu tła, światła, statywu itd. i czy czas na to spędzony nie zajął więcej niż niejeden człowiek znajdzie w ciągu dnia na klejenie Z czołgami albo samolotami jest jednak o niebo łatwiej (szybciej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Sobota o 19:16 Share Napisano Sobota o 19:16 (edytowane) Aparat to stary sztrucel Kodaka PIXPRO AZ 401, zadne tam lustro, bo nie wiedzialbym co z nim zrobic Nawet kiedy go kupowałem, a bylo to wiele lat temu, nie stanowił wiekszego szału i nie był drogi. Tak trzeba mieć statyw i kawał białego kartonu, taki A0, do tego ze dwie lampki. Całą ta galerie do Langa obfotografowałem w gora 40 minut, razem z rozkładaniem sprzętu. Potem jeszcze drugie tyle na zgrywanie kadrowanie i wrzucanie zdjec. No ale w przypadku modelu nad którym pracuje sie ponad rok, to chyba nie problem wygospodarować 1.5h zeby go przyzwoicie pokazać nie? Także pie..lisz jak mały Kazio kolego, po prostu powiedz ze Ci sie nie chce, masz to w dupie i sprawa bedzie jasna i prosta, nie trzeba do tego dorabiać ideologii i pisać ze NIE DA SIĘ. Ja też często mam w dupie, tez nie wrzucam do warsztatu samych wspaniałych zdjec bo MI SIE NIE CHCE, no ale galeria to galeria, choć niektórzy twierdzą ze jej NIE MA. I tyle w temacie TYM TEMACIE Edytowane Sobota o 19:21 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano Sobota o 21:50 Autor Share Napisano Sobota o 21:50 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Aparat to stary sztrucel Kodaka PIXPRO AZ 401, zadne tam lustro, bo nie wiedzialbym co z nim zrobic Nawet kiedy go kupowałem, a bylo to wiele lat temu, nie stanowił wiekszego szału i nie był drogi. Tak trzeba mieć statyw i kawał białego kartonu, taki A0, do tego ze dwie lampki. Całą ta galerie do Langa obfotografowałem w gora 40 minut, razem z rozkładaniem sprzętu. Potem jeszcze drugie tyle na zgrywanie kadrowanie i wrzucanie zdjec. No ale w przypadku modelu nad którym pracuje sie ponad rok, to chyba nie problem wygospodarować 1.5h zeby go przyzwoicie pokazać nie? Także pie..lisz jak mały Kazio kolego, po prostu powiedz ze Ci sie nie chce, masz to w dupie i sprawa bedzie jasna i prosta, nie trzeba do tego dorabiać ideologii i pisać ze NIE DA SIĘ. Ja też często mam w dupie, tez nie wrzucam do warsztatu samych wspaniałych zdjec bo MI SIE NIE CHCE, no ale galeria to galeria, choć niektórzy twierdzą ze jej NIE MA. I tyle w temacie TYM TEMACIE Mam prośbę, żebyś zwracając się do mnie więcej nie używał sfomułowań w stylu: "pie*dolisz jak mały Kazio". Dziękuję. Ty piszesz o galerii, ja miałem na myśli warsztat. I nie wiem czy zgodzę się, że miałem (mam?) to w dupie. Ze dwa albo trzy razy próbowałem po rundce dłubania przy okręcie porobić jakieś fotki, żeby wrzucić na forum w warsztacie. Niestety, potem okazywało się, że szybkie zdjęcia z telefonu (a telefon nie jest też jakiś najgorszy, zeszłoroczny "flagowiec" drugiego największego producenta smartfonów) nie nadają się do niczego: ostrość łapią nie tam gdzie trzeba, bo taki lotniskowiec ma 70cm i aparat głupieje; do pokazania efektu prac potrzebne było więcej źródeł światła niż standardowa lampka nad biurkiem, bo jak doświetlimy dziób, to rufa jest już czarna; kolory też żyły swoim życiem... Żeby móc koleżeństwu coś przedstawić trzeba jednak przejść się po mieszkaniu i zebrać lampki, rozstawić jednolite tło, wyciągnąć z szafy i pokrowca statyw, rozstawić itd. No droga przez mękę, żadnych półśrodków. I kilkadziesiąt minut. Mnie nie dziwi, że się ludziom nie chce. Zgodzę się natomiast, że w przypadku galerii, jak jesteśmy zadowoleni z modelu, to owszem, ta gra już jest warta świeczki. A jak modelem jest czołgutek w 1/35, to dwa strzały ze smartfona na biurku, jako dodatkowe światło lampa w telefonie i zazwyczaj to wystarczy: widać co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Sobota o 22:26 Share Napisano Sobota o 22:26 (edytowane) Wzruszyła mnie ta historia.. Masz rację.... jak całkiem duży Kazio NIE DA SIĘ Edytowane Sobota o 22:27 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano Niedziela o 07:48 Autor Share Napisano Niedziela o 07:48 @Szydercza Gałabyciem bucem vel. chamem to coś sobie dowartościowujesz, czy co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano Niedziela o 10:20 Share Napisano Niedziela o 10:20 Częstym powodem niedowartościowania mężczyzn jest nikły rozmiar przyrodzenia . są na ten temat liczna badania naukowe: „Motivations and Psychological Characteristics of Men…” – badanie naukowe opisujące, że mężczyźni często postrzegają swój penis jako mniejszy niż idealny i wiąże się to z obniżonym poczuciem własnej wartości i potrzebą „poprawy pewności siebie” poprzez augmentację. - https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9558456/ „Sexual Functioning and Behavior of Men with Body Dysmorphic Disorder concerning Penis Size” – artykuł naukowy analizujący różnice w funkcjonowaniu seksualnym i samoocenie u mężczyzn z dysmorfią penisa lub lękiem dotyczącym rozmiaru. - https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4599552/ i wiele innych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Niedziela o 13:28 Share Napisano Niedziela o 13:28 Zapomnieliście dodac że jestem hitlerowcem, to jest zwyczajowy end game kiedy kończą sie argumenty, choć ten o małej kuśce też jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi