Lestat Napisano Wtorek o 21:03 Share Napisano Wtorek o 21:03 Drugi z wielu zaplanowanych 8-kołowców. Tym razem padło na ASLAV-a czyli kangurzą wersję LAV-25. Jeździły i w Afganistanie i w Iraku, model jest w wersji pojazdu rozpoznawczego. Przydarzył się niespodziewany zonk podczas lepienia. Do tego typu pojazdów, o ile budżet pozwala, dobrze jest oczywiście dokupić żywiczne koła. Z kilku powodów. Kupiłem dedykowany zestaw PanzerArt RE35-179 Wheels for ASLAV-25. Podejrzanie niedrogo nawet jak na takie rzeczy... No i koła okazały się... i za małe i za cienkie. I to tak, że gołym okiem widać. No szczerze mówiąc byłem mocno zdegustowany. Ta firma ma dobre opinie generalnie. I nie, gumiaki z zestawu nie są za duże, posprawdzałem to dokładnie. Filmik na YT: https://youtu.be/MXYx-HVn7fA 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Wtorek o 21:07 Share Napisano Wtorek o 21:07 Świetny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Ładnie wyszło, ciekawy kurz, może deko bym te poziome powierzchnie też przykurzył, ale ciekawy jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Fajny model, super wygląda na małej podstawce. Brudzenie i ślady eksploataci na pięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 13 godzin temu Share Napisano 13 godzin temu Bardzo ładny Szczególnie podoba mi się: 1. ciemna (czarna?) płachta w jednym z koszy wieży. Efekt końcowy naprawdę na wysokim poziomie. Wygląda lepiej niż siatki, które wydają się trochę błyszczeć - one są z tworzywa? Niestety, a szkoda, płachta ginie w koszyku. Niemniej, chciałbym się dowiedzieć jak udało Ci się osiągnąć taki efekt końcowy? Zdradzisz wykonanie? Opiszesz go dla mnie krok po kroku z jak największą ilością detali (jakie farby, numery, czy to element z zestawu czy może bawiłeś się żywicami, sposoby malowania: suchy pędzel?). 2. kolba karabinu - wyszedł ciekawy, oryginalny, kolor jesionu. Jak doszedłeś do takiego efektu? Podobnie jak wyżej, pochwalisz się detalami, poproszę? Nie ukrywam, iż chciałbym skopiować rozwiązania w swoich pracach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Prezes napisał: 1. ciemna (czarna?) płachta w jednym z koszy wieży. 2.siatki, które wydają się trochę błyszczeć - one są z tworzywa? 3. kolba karabinu - wyszedł ciekawy, oryginalny, kolor jesionu. Jak doszedłeś do takiego efektu? no to tak, chyba Cie zawiodę (albo i nie) bo te akurat rzeczy sa bardzo proste. Płachta to tak naprawdę karimata z zestawu Tamiya 35266. Pomalować na ciemnoszaro, zrobic suchy pędzel jaśniejszym odcieniem szarego i w zasadzie tyle. Siatki oczywiście sa z jakiegos tworzywa ;). Niewątpliwie chińskiego, bo to gotowce z aliexpress, oczywiście troche podmalowane żółtym i zielonym Kolba karabinu, to albo UA714 albo 715, zabij nie pamętam, z zestawu farb Weathered Wood Lifecolor. Na nią wash ciemnobrazowy. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi