Skocz do zawartości

SpPz 2 Luchs A2, Takom, 1:35

Lestat

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę spamu ale żeby być obiektywnym dodam:

Okazało się, że w wyższych temperaturach masa Mirage robi się bardzo miękka i ciągliwa,  przykleja się do modelu i trudno ja odkleić... więc trochę słabo.

7 godzin temu, Mariusz 72 napisał:

Trochę spamu ale żeby być obiektywnym dodam:

Okazało się, że w wyższych temperaturach masa Mirage robi się bardzo miękka i ciągliwa,  przykleja się do modelu i trudno ja odkleić... więc trochę słabo.

a co rozumiesz przez wyższe temperatury?

11 godzin temu, Lestat napisał:

a co rozumiesz przez wyższe temperatury?

Trudno dokładnie powiedzieć. Jakieś 25-30 stopni C.  Mam taka lampkę halogenową. Model postał pod nią trochę i zauważyłem zmianę w plastyczności tej masy.

14 godzin temu, Lestat napisał:

w sensie?

Luchs nawiązuje do 8-mio kołowców z 2 w.ś. Sd.Kfz 231/234 , konstrukcyjnie jak i załogą : przedni kierowca , dca zalogi ,. strzelec , drugi kierowca/radio operator

porównaj zdjęcia 3,4,5  z modelem , wychył kół to +- maksymalny skręt

P.S. Bardzo fajnie ci wyszedł model i podstawka. Drzewko to czyk produkt?

skręcone przednie kola 

luchsa217

bw_spaehpz_2_luchs_1986-001i.jpg

wszystkie koła 

luchsa26

luchs1Datei:Spähpanzer 2 Luchs (51442690757).jpg

Plik:Luchs-Fahrwerk.jpg – Wikipedia, wolna encyklopedia

skręcone tylne kola/widoczny 2 kierowca

Spähpanzer Luchs | Weaponsystems.net

8-Rad-Panzer-Spähwagen Luchs

W dalszym ciągu trochę nie wiem o co Ci chodzi z tymi kołami... Że za bardzo skręcone? No może trochę przesadziłem, nie będę się o to kłócił.

Drzewko z drzewamodelarstwo.pl

2 godziny temu, Lestat napisał:

W dalszym ciągu trochę nie wiem o co Ci chodzi z tymi kołami... Że za bardzo skręcone? No może trochę przesadziłem, nie będę się o to kłócił.

Drzewko z drzewamodelarstwo.pl

4.thumb.jpg.60ab6076e13a26c2aa3c0d991f6c0526.jpg

Koledzy mają problem z wysłowieniem się. Skrajne koła powinny mieć większe wychylenie niż wewnętrzne.

Edytowane przez Kalor

Godzinę temu, Kalor napisał:

Koledzy mają problem z wysłowieniem się. Skrajne koła powinny mieć większe wychylenie niż wewnętrzne.

no tak, zgadzam się, że wewnętrzne są za bardzo skręcone. Niestety w instrukcji nie ma słowa na ten temat, a ja przeglądając zdjęcia nie zwróciłem na to uwagi, bo jak się nie wie na co patrzeć to raczej to umyka.  Mój błąd,  jakoś z tym będę żył ;), bo to jest niepoprawialne na ukończonym modelu. (bardzo by mi się ten rysunek przydał miesiąc temu...)

Edytowane przez Lestat

19 minut temu, Lestat napisał:

no tak, zgadzam się, że wewnętrzne są za bardzo skręcone. Niestety w instrukcji nie ma słowa na ten temat, a ja przeglądając zdjęcia nie zwróciłem na to uwagi, bo jak się nie wie na co patrzeć to raczej to umyka.  Mój błąd,  jakoś z tym będę żył ;), bo to jest niepoprawialne na ukończonym modelu.

Przyklejone na amen? Dlatego dobrze jest zostawiać unieruchamianie ruchomych elementów na sam koniec. Rób więc fotki tak żeby tego nie było widać, większość ludzi nie zwróci na to uwagi.

A instrukcje, no cóż, ufać nie wolno.

Edytowane przez Kalor