Mariusz 72 Napisano Wtorek o 13:16 Share Napisano Wtorek o 13:16 Trochę spamu ale żeby być obiektywnym dodam: Okazało się, że w wyższych temperaturach masa Mirage robi się bardzo miękka i ciągliwa, przykleja się do modelu i trudno ja odkleić... więc trochę słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano Wtorek o 20:53 Autor Share Napisano Wtorek o 20:53 7 godzin temu, Mariusz 72 napisał: Trochę spamu ale żeby być obiektywnym dodam: Okazało się, że w wyższych temperaturach masa Mirage robi się bardzo miękka i ciągliwa, przykleja się do modelu i trudno ja odkleić... więc trochę słabo. a co rozumiesz przez wyższe temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano Wtorek o 21:34 Autor Share Napisano Wtorek o 21:34 Dziś drobiażdżki do winietki, chociaż nie jestem jeszcze pewien czy to będzie winietka akurat dla tego Luchsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano Środa o 08:28 Share Napisano Środa o 08:28 11 godzin temu, Lestat napisał: a co rozumiesz przez wyższe temperatury? Trudno dokładnie powiedzieć. Jakieś 25-30 stopni C. Mam taka lampkę halogenową. Model postał pod nią trochę i zauważyłem zmianę w plastyczności tej masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano Środa o 22:09 Autor Share Napisano Środa o 22:09 nikt tam zaglądał nie będzie, ale trzeba trochę dół pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano Piątek o 17:28 Autor Share Napisano Piątek o 17:28 no dobra, jeszcze kilka drobiazgów, jakieś lusterka, jakieś anteny, małe poprawki i można będzie cykać galerię końcową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) KONIEC. Galeria niebawem. Edytowane 21 godzin temu przez Lestat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu Jesteś pewien, że ten wychył kół jest prawidłowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Jesteś pewien, że ten wychył kół jest prawidłowy ? w sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 14 godzin temu, Lestat napisał: w sensie? Luchs nawiązuje do 8-mio kołowców z 2 w.ś. Sd.Kfz 231/234 , konstrukcyjnie jak i załogą : przedni kierowca , dca zalogi ,. strzelec , drugi kierowca/radio operator porównaj zdjęcia 3,4,5 z modelem , wychył kół to +- maksymalny skręt P.S. Bardzo fajnie ci wyszedł model i podstawka. Drzewko to czyk produkt? skręcone przednie kola wszystkie koła skręcone tylne kola/widoczny 2 kierowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 5 godzin temu Autor Share Napisano 5 godzin temu W dalszym ciągu trochę nie wiem o co Ci chodzi z tymi kołami... Że za bardzo skręcone? No może trochę przesadziłem, nie będę się o to kłócił. Drzewko z drzewamodelarstwo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Lestat napisał: W dalszym ciągu trochę nie wiem o co Ci chodzi z tymi kołami... Że za bardzo skręcone? No może trochę przesadziłem, nie będę się o to kłócił. Drzewko z drzewamodelarstwo.pl Koledzy mają problem z wysłowieniem się. Skrajne koła powinny mieć większe wychylenie niż wewnętrzne. Edytowane 2 godziny temu przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Najpierw ustalcie o czym piszecie, bo skręt i wychył to dwie różne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Kalor napisał: Koledzy mają problem z wysłowieniem się. Skrajne koła powinny mieć większe wychylenie niż wewnętrzne. no tak, zgadzam się, że wewnętrzne są za bardzo skręcone. Niestety w instrukcji nie ma słowa na ten temat, a ja przeglądając zdjęcia nie zwróciłem na to uwagi, bo jak się nie wie na co patrzeć to raczej to umyka. Mój błąd, jakoś z tym będę żył ;), bo to jest niepoprawialne na ukończonym modelu. (bardzo by mi się ten rysunek przydał miesiąc temu...) Edytowane 1 godzinę temu przez Lestat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 19 minut temu, Lestat napisał: no tak, zgadzam się, że wewnętrzne są za bardzo skręcone. Niestety w instrukcji nie ma słowa na ten temat, a ja przeglądając zdjęcia nie zwróciłem na to uwagi, bo jak się nie wie na co patrzeć to raczej to umyka. Mój błąd, jakoś z tym będę żył ;), bo to jest niepoprawialne na ukończonym modelu. Przyklejone na amen? Dlatego dobrze jest zostawiać unieruchamianie ruchomych elementów na sam koniec. Rób więc fotki tak żeby tego nie było widać, większość ludzi nie zwróci na to uwagi. A instrukcje, no cóż, ufać nie wolno. Edytowane 1 godzinę temu przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi