maciekw Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Stwierdzam, że w ramach po-świątecznego/przed-sesyjnego relaksu przyłączę się z drugim projektem (prawie) prosto pudła. A mianowicie z Hondą Jazz od Tamci. Tu jest in-box świeży jak oddech po płynie do płukania ust . Mam nadzieję, że napoczęte blaszki z wycieraczkami nie będą problemem, ale nie ma sensu kupować kolejnej blaszki specjalnie na konkurs. Jak widać użyłem tylko dwóch wycieraczek z tego dość dużego zestawu. Możliwe, że będą także toczone wentyle, ale zobaczymy. Jeszcze tylko i można zaczynać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Będziesz robił seryjne czy jakiś tuning? Widziałem te hondy w serii i jakoś mi nie podchodzą. Można z nich fajne, małe tuningowe jeździdełka zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Czerwona z czarnymi felgami prezentowała by się wyśmienicie Czekam na pierwsze fotki z prac. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted December 31, 2008 Author Share Posted December 31, 2008 Będziesz robił seryjne czy jakiś tuning? (prawie) prosto pudła Raczej będzie seryjny. Czerwona z czarnymi felgami prezentowała by się wyśmienicie Zastanowię się nad tym, dzięki za pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Albo jakaś grafika po boku... powierzchnia spora, można poszaleć.. Powodzenia w budowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł216 Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Hm.... w dodatku czerwony metalik xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Ciekawy model, fajnie że będzie seryjny. Model ma kierownice po prawej czy lewej stronie Powodzenia w budowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted February 13, 2009 Author Share Posted February 13, 2009 Przepraszam wszystkich, że musicie tyle czekać na jakieś postępy, ale jak pisałem w innym wątku- sesja. Narazie mam powycinane i oszlifowane części. Jutro pewnie położę podkład. A zdjęcia zobię przy okazji robienia zdjęć do galerii z innego projektu. Pozrawiam Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 Do zaszpachlowania były łącznie 3 elementy. Wiem, że mam marne postępy, ale jakoś to nadrobię. Narazie mam trochę inne priorytety. Pozdrawiam Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted March 15, 2009 Author Share Posted March 15, 2009 Witam po przerwie. W międzyczasie pomalowałem wszystko, co trzeba podkładem. Zacząłem też kłaść na kastę lakier (czerwony metalik), ale rodzina się buntuje z powodu dość specyficznego zapachu. Dzisiaj skończę kłaść lakier i położe werniks. Pzry ostatnim zdjęciu przez pomyłkę ustawiłem maksymalną kompresję, stąd taka marna jakość. Za tydzień poaluję wnętrze. Już mam upatrzoną kolorystykę. Niestety maski do szyb trzeba było samemu wycinać. Na szczęście nie było to trudne. Zastanawiające jest, dlaczego do innych modeli miałem zawsze maski gotowe do pryklejenia, a tu nie. Pozdrawiam Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 Trzeba trochę odświeżyć wątek. W weekend wynokałem większośc malowania. Położyłem też wszystkie warstwy lakieru na kastę. W piątek jak wrócę to ją wyszlifuję. Niestety nie miałem czasu zrobić zdjęć, ale w sobotę/niedzielę się takowych spodziewajcie. Może uda mi się wyrobić na czas. Na koniec pytanie do znawców. Czy czas od niedzieli wieczorem, o piątku wieczorem jest wystarczający na utwardzenie się lakieru Tamiya w sprayu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 to czekamy na foty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted March 29, 2009 Author Share Posted March 29, 2009 Obiecane zdjęcia: Lusterka nie są jeszcze przyklejone, dlatego są tak krzywo. Dzisiaj będzie finisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 Foty wnętrza: Koniec (kliknij zdjęcie, aby zobaczyć galerię): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 Krzywo polożony lakier na desce rozdzielczej, oraz pytanie: czy malowałeś model bezbarwnym ? Jest straszna skórka pomarańczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekw Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 Model pomalowałem bezbarwnym, nawet częściowo wyszlifowałem, ale jako, że skończył mi się clear, a warstwa była cienka szlifowanie jest dobre tylko w niektórych miejscach. W pozostałych może być delikatna skórka pomarańczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts